Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Teplice remizovali se Spartou!

Teplice remizovali se Spartou!

Teplická domácí premiéra přilákala v nové sezoně nejvyšší fotbalové soutěže ePojisteni,cz do ochozů Stínadel, které v letní ligové přestávce vyšperkoval nový trávník, nové turnikety a nová LED obrazovka, patnáct tisícovek diváků. V utkání se Spartou sice fanoušci branku neviděli, přesto si přišli na své. Žlutomodří podali výborný taktický výkon, kterým si připsali další bod a po neúplném ligovém kole páté místo v tabulce.

Trenér domácích Daniel Šmejkal udělal v sestavě oproti střetnutí na Dukle několik změn. Do základu postavil Štěpána Vachouška, po disciplinárním trestu se vrátil do základní sestavy Martin Fillo.

Domácí se od začátku prezentovali velmi bojovným výkonem, když spoléhali na pevnou defenzivu, Naopak Sparta, která se vzpamatovává z blamáže v kvalifikaci o Ligu mistrů, měla sice míč častěji na kopačkách, ale vyloženou gólovou šanci si vypracovat nedokázala, akorát hned v úvodu Lafatova tvrdá střela skončila vedle Grigarovy branky.

Ve 25. minutě na druhé straně našel Fillo po centru z levé strany před brankou nabíhajícího Potočného, který bez přípravy trefil břevno sparťanského gólmana Koubka.

Po změně stran byly Teplice více aktivnější, kdy brankáře Koubka přesnou střelou do šibenice prověřil z přímého kopu Potočný, na druhé straně zachránila gólman Grigara pokus Zahustela o vedení, ale skluzu trefil tyč.

Sparťané se snažili ještě v závěru strhnou vedení na svoji stranu, ale jejich důrazná snaha končila převážně na velkém vápně špatnou přihrávkou, nebo nepřesnou střelou.

Střetnutí nakonec skončilo bezgólovou remízou, kterou spokojeně brali žlutomodří hráči.

„V prvním poločase bylo vidět, že máme ze Sparty až příliš velký respekt. Sice jsme si vytvořili jednu stoprocentní brankovou příležitost, spíš jsme se zaměřili na zajištěnou defenzivu a nechodili do soupeře. Po přestávce se hráči uklidnili a převzali aktivitu. Přestože si Sparta několik situací vypracovala, my rovněž. Takže když to vezmu na šance, je remíza nakonec zasloužená,“ zhodnotil trenér Daniel Šmejkal.

„Chtěli jsme se zvednout herně, což se nám povedlo. Ale výsledkově už to nevyšlo, přesto beru bod, protože se tady nebude lehce vyhrávat. Teplice zapracovaly na defenzivě hodně v přípravě. Proti nám se ale soustředily, aby neprohrály. To musíte být v maximální herní pohodě, abyste to překonali. My jsme odehráli nejlepší kombinační zápas na podzim, ale dnes nám chyběla finální přihrávka,“ řekl Zdeněk Ščasný trenér Sparty.

FK Teplice – AC Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Jílek – Blažej, Urbanec. ŽK: Ljevakovič – Vácha. Diváci: 14.782.

FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma – Hora, Hrubý (82. Dressler), Ljevakovič, Vachoušek (78. Kodeš), Fillo – Potočný (88. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

AC Sparta Praha: Koubek – Kadlec, Mazuch, Costa – Konaté, Mareček, Vácha (75. Zahustel), Dočkal, Čermák (64. Holzer), Frýdek – Lafata (60. Juliš). Trenér: Ščasný.

Čtsa, kc, tp., foto cpa,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru