Nacházíte se
Úvodní stránka > Golf > Historický úspěch golfisty Zacha, má bronz z ME

Historický úspěch golfisty Zacha, má bronz z ME

Golfista Šimon Zach zazářil na amatérském mistrovství Evropy v estonském Tallinnu. Po vyrovnaných třech kolech se zaskvěl výsledkem 66 (-6) ve finálovém kole a to jej vyneslo až na stupně vítězů a získal bronzovou medaili. Lepší byli pouze Ital Luca Cianchetti a Viktor Hovland z Norska. Zlato v rozstřelu vybojoval Ital.Zach Šimon IMG_6072 (Klikar)

Dvacetiletý Zach výrazně vylepšil dosavadní české maximum, kterým bylo loňské 19. místo Vítka Nováka. „Je to pro mě odměna za těch 15 let dřiny. Jasně, nevyhrál jsem, ale je to obrovský úspěch a já to tak beru,“ řekl hráč pražského Erpetu serveru golfextra.cz.CIMG1684

Po třech kolech byl na děleném sedmém místě, ale ve finále exceloval a dokonce zahrál hole in one, tedy míček dostal do jamky jediným úderem. Tento kousek se mu podařil sedmičkou železem na desáté jamce dlouhé 163 metrů.

Závěrečný den začal skvěle. Na prvních šesti jamkách zahrál tři birdie a výrazně se přiblížil soupeřům na čele leaderboardu. Po sérii tří parů přicházel na druhou devítku se ztrátou dvou ran na vedení. Po skvělé ráně na desítce se dokonce dostal na dělené první místo. Český hráč nepolevil a přidal další dvě birdie na jamkách 12 a 14, ale jeho největší soupeři přidali na jamkách deset až čtrnáct po čtyřech birdie a na to již Zach zareagovat nedokázal.DSC_0118

„Když jsem byl před třemi roky na evropském šampionátu ve Španělsku poprvé, tak jsem byl po třech kolech také dělený sedmý, ale tehdy jsem ve finálovém kole zahrál 82 ran a propadl se. Na velkých akcích se mi nedařilo ve chvíli, kdy jsem na tom byl takto dobře, hrát druhou devítku finálového kola pod par. Proto byl můj cíl pro finálové kolo jít druhou devítku pod par. Abych to konečně zlomil a 66 ran je fantastický výsledek,“ dodal Zach.

Amatérské ME v golfu:

1. Cianchetti (It.) 272 (72+68+65+67) v play off na 7. dodatečné jamce, 2. Hovland (Nor.) 272 (67+73+63+69), 3. Zach (ČR) 274 (69+69+70+66).

jc FOTO Luboš Klikar

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru