Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavia podlehla Tallinnu v předkole Evropské ligy

Slavia podlehla Tallinnu v předkole Evropské ligy

Fotbalistům pražské Slavie nevyšel návrat do evropského poháru. V úvodním utkání 2. předkola Evropské ligy na půdě Levadie Tallinn prohráli 1:3. Ve 35. minutě otevřel skóre domácí Rimo Hunt, po přestávce vyrovnal Bosňan Muris Mešanovič. V 67. minutě se domácí opět ujali vedení Marcelin Gando, v závěru zápasu se trefil Ilja Antonov. Slavisté si tak nepříznivým výsledkem před odvetou za týden v pražském Edenu zkomplikovali postup do 3. předkola.

Slavia se v evropských pohárech představila po více než šesti letech od utkání v Lille v prosinci 2009, kdy prohrála rovněž 1:3.

Slávistický trenér Uhrin udělal oproti generálce ve Splitu dvě změny v základní sestavě, zraněného Ščuka nahradil Barák a místo Mihalíka nastoupila letní posila Mingazov. V prvním soutěžním utkání dostal od začátku zápasu šanci osmnáctiletý obránce Holík.

Slávisté byli od začátku zápasu aktivnější, jenže je trápila finální koncovka. Přesto ve 12. minutě se snažil po dlouhém autu hlavičkou skórovat Barák, ale jeho pokus vytáhl na rohový kop brankář domácí Lepmets.

Ve 26. minutě si na míč centr z rohu naskočil Souček, ale jeho hlavička skončila nad brankou. O minutu později se mohli slavisté ujmout vedení, kdy se Hušbauer ve vápně dostal do vyložené gólové šance, jenže trefil z úhlu pravou tyč.

Přestože měla Slavia více ze hry, přesto v 35. minutě po ojedinělé akci domácích inkasovala, když se po levé straně uvolnil Mirančuk, následně našel na hranici velkého vápna volného Hunta, který bez problémů poslal míč do prázdné branky.

Pražané mohli ještě do poločasu vyrovnat Zmrhalem, který po ideální přihrávce v 39. minutě unikl domácí obraně, ale v rozhodujícím okamžiku trefil gólmana Lepmetse.

Po změně stran se slavistům po hezké akci podařilo vyrovnat zásluhou Ngadeua, jenže irský rozhodčí gól neuznal z důvodu faulu.

V 63. minutě se slávisté konečně dočkali vyrovnání, kdy střídající Kenija našel ve vápně po centru hlavu Mesanoviče, který trefil tyč, ale míč dle sudích přešel již brankovou čáru.

Za další čtyři minuty se domácí opět ujali vedení, kdy brankáře Berkovce hlavou po centru,  překonal  Gando.

Červenobílí se v dalším průběhu snažili neustálým tlakem o vyrovnání, což nedokázali zúročit, naopak v 90. minutě, po hrubé chybě v obraně inkasovali tvrdou střelou Antonova, který poslal odražený míč k tyči.

V druhé minutě nastavení mohl snížit a zároveň vylepšit slavistům brankovou pozici do odvety Hušbauer, ale domácí brankář ho hezkým zákrokem vychytal.

Do odvetného zápasu, který se odehraje, za týden v pražském Edenu mají slavisté, přestože prohráli ještě naději postoupit do dalšího předkola, ale nesmí inkasovat, naopak vyrovnat dvougólovou ztrátu.

Trenérovi Dušanu Uhrinovi se utkání nehodnotilo lehce. „Myslím, že jsme byli laxní v koncovce. Nejsem spokojený s nasazením hráčů, představoval bych si ještě vyšší. Samozřejmě jsme šance měli, ale soupeř hrál obětavě,“ ocenil obranu Levadie.

Jako výmluvu to ovšem nebral. „Nic to nemění na faktu, že jsme tady měli vyhrát, šancí bylo hodně. Musíme být důraznější v pokutovém území a nesmíme dostat tři branky,“ okomentoval inkasované góly.

Do Tallinnu necestoval Škoda a Van Kessel. „Máme na to týden, ještě nevím, jak sestavu uděláme. Budu ji zase dělat definitivně až ve čtvrtek dopoledne,“ řekl. „Chceme dát alespoň dvě branky, ať je promění kdokoliv. A nesmíme inkasovat. Musíme udělat všechno pro to, abychom postoupili doma,“ dodal.

Levadia Tallinn – Slavia Praha 3:1 (1:0)

Branky: 35. Hunt, 67. Gando, 90. Antonov – 63. Mešanovič.  Rozhodčí: Doyle – Lynch, O’Neill (všichni Ir.). ŽK: Antonov – Hušbauer.

Levadia: Lepmets – Podholjuzin, Morozov, Tabi Manga, Gando – Antonov, Kaljumäe – Kobzar (68. Raudsepp), Mirančuk, Luts – Hunt. Trenér: Prins.

Slavia: Berkovec – Holík, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček – Mingazov (69. Mihalík), Hušbauer, Barák (61. Kenija), Zmrhal – Mešanovič (78. Van Buren). Trenér: Uhrin ml.

Čtsa, kc, foto sl.,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru