Nacházíte se
Úvodní stránka > Ostatní > Jarolím se od srpna stane trenérem reprezentace

Jarolím se od srpna stane trenérem reprezentace

Vedení Fotbalové asociace ČR (FAČR) v čele s předsedou Miroslavem Peltou se domluvilo s prezidentem FK Mladá Boleslav Josefem Dufkem na angažování trenéra Karla Jarolíma. Po týdenním jednání se obě strany shodly na podmínkách i termínech a Jarolím tak od začátku srpna nastoupí k národnímu týmu, kde podepíše smlouvu na dva roky s dvouletou opcí.

FAČR oslovila trenéra i vedení FK Mladá Boleslav bezprostředně po odchodu Pavla Vrby do Ruska a přistoupila na vyvázání Jarolíma ze smlouvy ve středočeském klubu. Konkrétní jednání se týkala především časové souslednosti, neboť Mladou Boleslav čekají boje v kvalifikaci evropských pohárů, během které by ji měl ještě vést stávající trenér. Finální dohoda definuje Jarolímovo angažmá k 1. srpnu 2016 s tím, že nejdéle do 25. srpna může vést paralelně i klub.

„Jednání probíhala velmi korektně, snažili jsme se najít pro obě strany akceptovatelnou podobu dohody a to se podařilo. Přichází trenér, za kterým jsou sportovní výsledky, a věřím, že může podobných úspěchů dosáhnout i s národním týmem. Prvním krokem je sestavit tým tak, abychom se mohli pokusit o postup na MS 2018,“ dodal k Jarolímovu angažmá předseda FAČR Miroslav Pelta.

Mladá Boleslav dohodu stvrdila, ale její vedení upozornilo na nutnost formálního vypořádání všech smluvních náležitostí po návratu trenéra ze soustředění v Rakousku. „Mohu potvrdit, že ohledně angažování kouče Jarolíma došlo k předběžné dohodě, která proběhla skutečně korektním způsobem. Veškeré konkrétní náležitosti ovšem můžeme dořešit až po návratu týmu ze soustředění,“ dodal Josef Dufek, prezident klubu.

Ondřej Lípa, Ředitel oddělení komunikace a IT

Fotbalová asociace České republiky

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru