Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta se ve třetím předkole Ligy mistrů střetne s rumunskou Steauou Bukurešť, páteční los v Nyonu.

Sparta se ve třetím předkole Ligy mistrů střetne s rumunskou Steauou Bukurešť, páteční los v Nyonu.

Steaua Bukurešť se do třetího předkola Ligy mistrů kvalifikovala jako druhý tým rumunské nejvyšší soutěže. V základní části ligové soutěže sice skončila na páté příčce, ale její výkony v nadstavbové části znamenaly posun na druhé místo, pět bodů za vítěznou Astrou.

Steaua v rámci letní přípravy neprohrála. Remizovala s Dinamem Záhřeb, poté si poradila s Turnisce, Nijmegenem, Charleroi, Samarou i PAOKem. Novou rumunskou sezonu začíná v neděli v ligovém poháru proti Concordii.

Trenérem týmu je Laurentiu Reghecampf, v jehož základním kádru je několik fotbalistů, kteří na nedávném mistrovství Evropy reprezentovali Rumunsko, Chipciu, Stanciu, Popa a další. Kapitánem je portugalský stoper Fernando Varela.

Domácí utkání hraje Steaua na stadionu Arena Nationala s kapacitou 55. 634 diváků.

Sparťané se po návratu ze soustředění v Rakousku dozvěděli soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů, když Los v Lyonu rozhodl, že se svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného utkají s rumunským týmem Steuau Bukurešť. První zápas se bude hrát na pražské Letné.

„Bereme to jako realitu. Základní informace o nich máme, ale budeme samozřejmě intenzivně shánět další podrobnosti,“ uvedl trenér Ščasný krátce po losu mezi pátečními tréninky na Letné.

„Skončili pátí v základní a následně druzí v nadstavbové části, v kádru mají šest reprezentantů a hrají systém 4-2-3-1. To jsou nejpodstatnější informace, které mě napadají. Další věci budeme sledovat a studovat,“ pokračoval trenér.

„Ať nám los kohokoliv určí z té pětice možných soupeřů, tak nemá vůbec cenu říkat, co je a co není hratelné. Rozhodne se jako vždy, na hřišti. Musíme se na soupeře dobře připravit a být sami v optimální formě.“

Sparta odehraje úvodní zápas na Letné. „V tomhle případě by bylo možná asi lepší začínat venku, v ostatních případech bych nad tím asi tolik nepřemýšlel. Až je pořádně nastudujeme, budeme schopní určit, jaký systém a způsob hry bude na ně platit,“ dodal trenér.

Záložník Marek Matějovský před rokem a půl do posledního přípravného zápasu proti týmu z Bukurešti nenastoupil kvůli zdravotním problémům. Přesto prohlásil, že Steaua je velmi silný tým a stejně jako trenér by hrál úvodní zápas na hřišti soupeře.

„Je to rozhodně kvalitní tým, čekali jsme, jak los dopadne. Přát si někoho konkrétního nemá smysl, protože to stejně neovlivníte. Rozhodne se na hřišti,“ řekl krátce po losu.

„Bavili jsme se s kluky, že by bylo možná zajímavé dostat znovu Young Boys, zvlášť jak to dopadlo minule v Evropské lize, neboť jsme s nimi hráli minulý týden přípravný zápas. Nakonec jsme se shodli, že radši počkáme a žádné sázky nebo tipovačku jsme nevypisovali,“ pokračoval Matějovský.

Sparťané začnou boj o postup na domácí půdě, odveta v Bukurešti bude určitě bouřlivá. „Je to nepříjemné v tom, že všichni známe rumunské prostředí, neboť jsou fanoušci hodně temperamentní, takže odveta může být složitější. Ale losem, si člověk nevybere a vůbec to neovlivní,“ uvedl Marek.

„V průběhu EURA jsem rumunský tým nesledoval. Zejména jsem se díval na zápasy českého týmu, viděl jsem několik dalších zápasů, ale Rumunsko jsem extra nesledoval. Informací o soupeři moc nemáme, ale věřím, že trenéři vše zmapují a zároveň nás připraví velice na sto procent,“ věří Marek.

„Postoupit do základní skupiny Ligy mistrů je pořád našim velkým snem a cílem. Musíme ale brát v potaz sílu soupeře, která je velice obrovská, přestože to není pro většinu fanoušků tak zvučný tým. Ale musíme věřit vlastním silám a udělat vše pro postup do dalšího předkola,“ dodal Matějovský.

První zápas se hraje 26. nebo 27. 7. v pražské Generali areně, odveta o týden později 2. nebo 3. 8. v Bukurešti.

Přesné termíny a informace o vstupenkách budou zveřejněny na sparta.cz později.

Čtsa, foto cpa, zdroj: www.sparta.cz

 

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru