Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Plzeňská Viktoria se střetne v třetím předkole s Lucemburskem nebo Ázerbajdžánem

Plzeňská Viktoria se střetne v třetím předkole s Lucemburskem nebo Ázerbajdžánem

Los předkola Ligy mistrů ve švýcarském Nyonu rozhodl, že Viktoria Plzeň se ve třetím předkole Ligy mistrů utká s vítězem dvojzápasu FK Karabach – F91 Dudelange.

V úvodním utkání vyhrál ázerbajdžánský mistr FK Karabach doma nad týmem z Lucemburska 2:0 a do odvety, která se hraje 20. července, tak jde s velkou nadějí na postup.

„Ten los samozřejmě bereme jako realitu, protože z nabízených soupeřů jsme si opravdu nemohli vybírat. Budeme se snažit, abychom byli úspěšní. Příští týden hrají oba týmy odvetu a v Lucembursku bych to chtěl vidět osobně naživo. Určitě si najdeme o soupeřích hodně informací,“ říká trenér Viktorie Roman Pivarník.

Samotní hráči by si za soupeře kvůli cestování raději vybrali lucemburský tým Dudelange. „Mám smíšené pocity, určitě bych si tam vybral jiného soupeře. Uvidíme, jak dopadne jejich odvetný zápas, radši bych letěl do Lucemburska, než do Ázerbajdžánu, ale necháme se překvapit, jak to celé dopadne,“ zamýšlí se záložník Milan Petržela.

„Jestli chceme do Ligy mistrů, tak nás nemůže zajímat, s kým hrajeme a musíme porazit každého. Musíme se na ty zápasy skvěle připravit,“ doplňuje stoper Roman Hubník.

Blíže do třetího předkola má po úvodní výhře Karabach, se kterým se Viktoria utkala v přátelském utkání v roce 2014. „Vím, že jsme s Karabachem hráli tady v Rakousku přátelský zápas a prohráli jsme. Byl to pro nás nepříjemný soupeř, ale my se na ně dobře připravíme a uděláme pro postup maximum,“ popisuje Petržela.

S kým se Viktoria utká, se definitivně dozví 20. července, kdy je na programu odvetný zápas obou týmů.

„Trenéři si jejich souboj určitě dobře rozeberou a z jejich dvojzápasu udělají nějaký sestřih. Je dobré, že uvidíme, jakým stylem oba týmy hrají, jak zahrávají standardní situace a podobně,“ uzavírá Roman Hubník.

Úvodní zápas 3. předkola se bude hrát 26. nebo 27. července, odveta 2. nebo 3. srpna 2016.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru