Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Česká jedenadvacítka deklasovala Italy, hattrick dal Kavka

Česká jedenadvacítka deklasovala Italy, hattrick dal Kavka

Praha – Suverénně si čeští reprezentanti do 21 let v malém fotbalu poradili ve třetím utkání základní skupiny A mistrovství Evropy s Itálií. Domácí výběr zvítězil 9:1 a míří za hladkým postupem.

Přesto se český tým nečekaně dostal do situace, kterou neznal. Poprvé na turnaji prohrával. „Ze začátku jsme hráli vzadu zdlouhavě, pomalu jsme si to připravovali, nebylo tam žádné překvapivé řešení. Italové nás potrestali gólem z rohu, kdy zůstal neobsazený hráč na vápně, což nás ale nakoplo. Začali jsme být přesnější v kombinaci, zrychlili jsme a šance, které jsme si vytvořili, jsme proměnili. Bylo to o prvním gólu, který tam padl. Pak přišla tříminutovka, kdy druhá pětka nasypala tři góly a najednou jsme po třech minutách vedli 3:1,“ hodnotil duel trenér Zdeněk Parůžek.

Utkání po čtvrthodině otočili Daniel Kavka, Břetislav Tvrzník a Ladislav Mužík. Po přestávce se prosadili Matěj Koudelka, podruhé Kavka, Mužík a Jan Rosůlek. V závěru ještě Kavka zkompletoval hattrick a skóre završil kapitán Lukáš Haspra. „U Tvrzni, Koudyho i Rosiho bylo důležité, že se trefili, potřebovali to jako ostatní. Trošku ještě nejsme spokojení s první pětkou, asi přijdou nějaké změny. Standardní situace nebyly vůbec dobré, přitom jsme je měli připravené, ale zahrávali jsme je špatně,“ dodal Parůžek.

Rosůlek přitakává, že první branka na turnaji mu pomohla. „Gól mi udělal radost, pořádně jsem ho oslavil, potřeboval jsem ho jako každý. Chtěl si to ťuknout, abych měl nějaký záznam, že jsme dali všichni gól. I Koudymu, Tvrzňovi a kapitánovi to pomohlo, takže spokojenost,“ povídal pardubický obránce Rosůlek.

Z prvního místa ve skupině už český celek nikdo nesesadí, ještě je v základní skupině čeká duel s Německem. „Myslím, že jsme natolik zkušený tým, že dokážeme přepnout. Věděli jsme, že Italové jsou slabí, když tam padly tři čtyři góly, bylo jasno. Přepneme a budeme pečlivější,“ dodal Rosůlek.

Česká republika – Itálie 9:1 (3:1)

Branky ČR: Kavka 3, Mužík 2, Tvrzník, Rosůlek, Haspra, Koudelka.

Čtsa, Jaroslav Kara, tiskový mluvčí,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru