Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Po tuhém boji v generálce na ligu zaznamenali Klokani vítězství

Po tuhém boji v generálce na ligu zaznamenali Klokani vítězství

Na generálku před ligou si Klokani pozvali celek hrající Fotbalovou národní ligu FK Pardubice. Mohlo by se zdát, že půjde o jednoznačné utkání, ale první poločas tomu rozhodně nenasvědčoval.

V základní sestavě se u Bohemians oproti standardům loňské sezóny objevil v bráně Tomáš Fryšták, pravý kraj obrany zaujal Antonín Křapka, pravou zálohu si vzal pod svůj patronát Tomáš Berger a levou stranu opanoval Siim Luts.

Od úvodního hvizdu byla hra k vidění především ve středu pole a ani jeden z týmů se nehnal do svéhlavého útoku. Vytržením z letargie byly chyby obrany Pardubic. Nejprve po deseti minutách hry poslal Mikuš volný přímý kop do boční sítě a poté ho následoval Havel, jehož centr proskotačil malým vápnem a brankář Knobloch si míč málem srazil do vlastní brány. Naštěstí pro hosty ale stihl ještě s přispěním obránce zakročit.  Když se nepodařilo vsítit Bohemce, zaúřadoval tým z Pardubic. Adam Fousek jemně lízl na přední tyči míč zahraný z rohového kopu a rozvlnil síť za Fryštákem.

Klokani chtěli ještě do poločasu srovnat, což se jim málem po akci Lutse podařilo. Berger si ale v dobré pozici špatně zpracoval míč a následná dorážka Havla už změtí těl neprošla.  Nezáviděníhodné skóre se chystali změnit do druhé půle noví hráči Dostál, Čížek a Hašek. A právě Čížek by hybatelem veskrze všech útoků Bohemians. Nejprve se střelecky nedařilo Bergerovi a Haškovi, pak ale přišla chvíle Čížka, který pronikl po přihrávce Gajiče a oslovil svým centrem Mikuše. Ten se nemýlil a v akrobatické pozici poslal balón k zadní tyči, vyrovnáno.

Hned po první brance Klokanů však ještě zahrozili hosté, kdy Řezníček hlavou trefil břevno. To bylo ale již takřka vše, co se Pardubicím v útoku povedlo. Do hry přišlo dvacet minut před koncem několik nových hráčů, v zelenobílém dresu to byl Jan Kuchta. Bohemka stupňovala tlak, a to se jí nakonec vyplatilo. V devětasedmdesáté minutě přetažený centr skončil u Bartka, který jej vrátil zpět do ohně. Tam se v houfu obránců nejlépe zorientoval Jindřišek a procpal balón do brány. Klokani byli ve vedení a ještě jednou se blýskl Čížek. Veterán od Botiče se uvolnil na hranici velkého pokutového území a vyslal dělovku, která dala pořádně zabrat brankáři Stejskalovi. Tím byl dokonán účet i druhého poločasu a Bohemka tak může vyhlížet ligu s vítězstvím z generálky.

Bohemians 1905 – FK Pardubice 2:1 (0:1)

Branky: 57. Mikuš (Čížek), 79. Jindřišek – 22. Fousek.Rozhodčí: Hrubeš – Kubr, Vlček. Diváků: 1273.

Bohemians Praha 1905: Fryšták – Křapka, Krch (46. Dostál), Gajič, Havel – Berger (64. Bartek), Hubínek (46. Hašek), Jindřišek, Jirásek (70. Kuchta), Luts (46. Čížek) – Mikuš. Trenér: Miroslav Koubek.

FK Pardubice: Knobloch (46. Stejskal) – Jeřábek, Pospíšil, Zavadil, Kudrna – Kim (62. Vavrouš), Fousek (70. Málek), Ladra (46. Petráň), Řezníček – Valenta, Kayamba (70. Ladra).

Čtsa, zdroj: www.bohemians.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru