Nacházíte se
Úvodní stránka > Cyklistika > Sára Kaňkovská mistryní světa v keirinu

Sára Kaňkovská mistryní světa v keirinu

Medailovou žeň zažili v poslední době mladí čeští cyklisté na dráze. Na evropském šampionátu v italském Montechiari Se ziskem šesti medailí (3-2-1) obsadila Česká republika v hodnocení národů výborné osmé místo, když zlato vybojovali junioři Martin Čechman v keirinu a sprintu a juniorka Sára Kaňkovská v keirinu, tedy vše v olympijských disciplínách. A dařilo se jim i na světovém šampionátu.IMG-20160716-WA0002

Ten se uskutečnil v závěru týdne v sídle Mezinárodní cyklistické unie (UCI) ve švýcarském Aigle. Svou druhou zlatou, tentokrát v absolutní světové konkurenci, vybojovala v keirinu Sára Kaňkovská. Závodnice Dukly Brno v první jízdě skončila druhá a do druhého kola se musela probít přes opravu. Tu bezpečně zvládla a ve druhé semifinálové jízdě s jistotou postoupila ze druhé pozice když před ní skončila Číňanka Kuo Jü-fang. Ale šestičlenné finále bylo v její režii.  Spurtovala z první pozice a tu jasně uhájila až do cílové pásky když za ní skončily Italka Gloria Manzoniová a přemožitelka ze semifinále Kuo Jü-fang.

„Jsem hrozně spokojená, rozhodně jsem nečekala, že bych mohla vybojovat duhový trikot,“ řekl Sára Kaňkovská, které zlatou medaili předal prezident ČSC a šéf dráhové komise UCI Marián Štetina.IMG-20160716-WA0010 „Po první jízdě, která mě poslala do oprav jsem byla trochu nervózní, přece jen konkurence tu byla jiná než na Evropě. Pak jsem uspěla v opravě i semifinále a ve finále jsem byla po odstoupení derny pátá, ale probojovala jsem se do vedení a to udržela až do cíle. O kolik jsem vyhrála nevím, protože za sebe jsem nekoukala, ale vedle mě žádná ze soupeřek nebyla,“ říkala Sára Kaňkovská.Zaskvěl se opět i Martin Čechman, když v keirinu skončil stříbrný poté, co těsně podlehl  Australanu Conoru Rowleymu.  Stejně cenný kov vybojoval i Daniel Babor.Babor-DSC_0890EE V závodu ve scratchi se zrodilo veliké překvapení, když nejcennější kov vybojoval  mongolský dráhař  Batsaikhan Tegshbayr, který tím pro svoji zemi vybojoval historicky první medaili na dráze, Babor dojel těsně za ním.

 

 

Výsledky MS:Juniorky:Keirin: 1. S. Kaňkovská (ČR), 2. Manzoniová (It.), 3.Kuo Jü-fang (Čína).Junioři:Scratch: 1.  Tegshbayr (Mon.), 2. Babor (ČR), 3. Marchetti (It.).Keirin: 1. Rowley (Austr.), 2. Čechman, 3. Orgambide (Šp.), …11. Junek (ČR).

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru