Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Výhru nad Libercem vyšperkoval Chramostův hattrick!

Výhru nad Libercem vyšperkoval Chramostův hattrick!

Boleslavští vstoupili do nového ligového ročníku nečekaně výraznou výhrou nad Libercem. Ve střetnutí dvou účastníků předkola Evropské ligy byli Boleslavští jistější v kombinaci a důraznější v koncovce.

První poločas vyhráli Boleslavští rychlým gólem z prvního rohového kopu. V 9. minutě Radův přetažený roh zkoušel do soupeřovy branky propasírovat Kúdela, a když se mu to nepovedlo, tak několikrát odražený míč nekompromisně poslal do liberecké sítě Chramosta – 1:0.

O necelých pět minut později se málem do gólové šance dostal liberecký Hadaščok po pomalé Fleišmanově malé domů, ale Diviš rychle vyběhl a situaci skluzem zachránil. V závěru půlhodiny Boleslavští odolali dvěma slepeným rohům a Diviš výtečně zmařil soupeřovu šanci po Navrátilově centru. V závěrečné čtvrthodince byli aktivnější Boleslavští. Většinu nebezpečných ataků táhnul po pravé straně Vukadinovič. Navíc Pauschekův adresný centr napálil Kalabiška z voleje vysoko nad branku, ve 32. minutě na Radův roh nedoskočil Magera a těsně vedle branky ho hlavičkoval Hůlka, ve 41. minutě Divišův výkop Magera hlavou prodloužil na Chramostu, který sice vnikl do libereckého vápna, ale rozhodčí akci zastavil kvůli útočném faulu boleslavského útočníka.

Druhý poločas se boleslavským fotbalistům vydařil ještě lépe než první. Byli rychlejší, jistější, důraznější a především hladovější po vítězství než liberečtí protivníci. V 53. minutě po Radově přesné přihrávce z levé strany se uvnitř libereckého vápna Chramosta dobře zorientoval a podle gólmana Dúbravky zvýšil boleslavské vedení na 2:0. Boleslavští byli nadále při ofenzivní chuti a především Chramosta k neudržení, což zanedlouho potvrdil.

V 60. minutě boleslavští hráči kombinační hrou zcela rozebrali libereckou defenzívu a po parádní Vukadinovičově přízemní přihrávce Chramosta z malého vápna dokonal svůj hattrick – 3:0.

V 66. minutě byl Chramosta blízko čtvrtému úspěchu, ale v závěru svého sóla technickou střelou sice překonal Dúbravku, ale branku minul o pět centimetrů. O tři minuty později po spolupráci s Chramostou střílel nepřesně Kalabiška. Další boleslavský útok zakončil Rada nedůraznou střelou k levé tyči, kde byl Dúbravka včas.

V 73. minutě měl liberecký brankář plné rukavice práce s Kalabiškovou dělovkou. Pět minut před koncem Takács zachytil libereckou rozehrávku, ale po jeho centru získala Boleslav jen výhodu rohu. V předposlední minutě utekl liberecké obraně Vukadinovič, ale přihrávka před branku se mu nepovedla.

FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec 3:0 (1:0)

Góly: 9., 53. a 60. Chramosta. Rozhodčí: Ardeleanu – Blažej, Kubr. ŽK: Folprecht (Lib.). Diváků: 4177.

Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek, Kúdela, Hůlka, Fleišman – Jánoš, Rada – Vukadinovič, Magera (81. Takács), Kalabiška – Chramosta (76. Golgol Mebrahtu). Trenér: Karel Jarolím.

Slovan Liberec: Dúbravka – Nitrianský, Hovorka, Karafiát, Bartošák – Navrátil, Breite (74. Sýkora), Folprecht, Ševčík (59. Komlichenko), Hadaščok – Baroš (67. Lesniak). Trenér: Jindřich Trpišovský.

Trenér Jarolím se radoval z první výhry nad Libercem.

Za rozhodující moment pro boleslavskou výhru nad Libercem označil liberecký kouč Jindřich Trpišovký brzké inkasování prvního gólu a boleslavský trenér Jarolím druhý gól vstřelený brzo po přestávce.

Karel Jarolím v pozici hlavního trenéra FK Mladá Boleslav měl poslední šanci porazit Liberec, což se mu v průběhu mladoboleslavské éry nepovedlo. Jasná výhra o tři góly mu tudíž udělal radost: „Pro nás to byl důležitý zápas po nepovedeném čtvrtku, kdy jsme prohráli v Evropské lize. Proti Liberci nám pomohlo, že jsme byli brzo ve vedení a nebyli tím pádem pod takovým tlakem, jako proti Shkendiji. S výhrou nad Libercem jsem spokojený, protože jsme mu měli co vracet, když jsme s ním remizovali v boji o třetí místo v minulém ligovém ročníku. Zkraje druhého poločasu druhý gól rozhodl o výsledku.“

Na popud novinářů se Karel Jarolím rozpovídal i o Chramostově střelecké formě. „Mám z ní radost a přeji mužstvu i jemu, aby mu gólový apetit vydržel i pro čtvrteční odvetu Evropského poháru.“

Může Chramosta, podobně jako ligový zápas proti Liberci, rozhodnout i o postupu přes makedonskou Shkendiji? „Střelecké předpoklady bezesporu má, má skvělý výběr místa a musí si věřit v zakončení, aby situace, do kterých se dostane, řešil efektivně. Zároveň však nesmí být moc nahoře a myslet si, že to půjde samo.“

Věříte, že může Boleslav v Evropské lize postoupit navzdory dvougólové ztrátě? „Výsledek nula dva je nepříjemný, ale mám v živé paměti, jak jsme se Slavii prohráli v Osijeku také nula dva a v odvetě postoupili. Bude to o příležitostech a o gólech. Věřím, že výhra nad Libercem nám psychicky pomůže i pro čtvrteční odvetu Evropské ligy.“

Liberecký kouč Jindřich Trpišovský přiznal, že dal příležitost hráčům, kteří ve čtvrtek nehráli ve vítězném utkání Evropské ligy, což možná trochu narušilo sehranost týmu, ale nebylo důvodem k tak vysoké prohře. V odvetných zápasech Evropské ligy věří v postup Liberce i Boleslavi:

„Boleslav je schopná postoupit, i když musí dohnat dvougólovou ztrátu, protože má dobré hráče a v domácím prostředí jsou mimořádně silní.“ Jindřich Trpišovský k prohře s Boleslaví opakovaně zdůraznil, že je velmi zklamaný:

„Mé zklamání je obrovské z výsledku i z herního projevu. Boleslav vyhrála zaslouženě a mohla vyhrát výrazněji. Nemít v obraně Hovorku, tak jsme snad prohráli nejméně o pět gólů. Nejklíčovějším momentem byl první inkasovaný gól, který Boleslav v domácím prostředí nakopnul. Jak lacino jsme Boleslav pustili do vedení, je pro mě obrovským zklamáním. Druhý poločas potom byl už o vraždění neviňátek, Boleslav měla překvapivě moc prostoru. Náš výkon byl jednoznačně špatný, Boleslav zahrála velmi dobře, dnes jsme na ni prostě neměli.“

Čtsa, Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru