Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slovan postoupil do 4. předkola přes vídeňskou Admiru

Slovan postoupil do 4. předkola přes vídeňskou Admiru

Ve středu večer vstoupili hráči Slovanu Liberec do odvety 3. předkola Evropské ligy. Na stadion U Nisy dorazila rakouská Admira, která před vlastními diváky podlehla v prvním zápase Severočeskému celku 1:2. Svěřenci trenéra Trpišovského si v odvetě chtěli zajistit postup do 4. předkola, což se jim po výborném výkonu podařilo, když vyhráli 2:0 góly Coufala a Komličenka.

Slovan nechtěl ani s příznivým výsledkem prvního zápasu ponechat nic náhodě a už od prvních minut se prezentoval útočnou aktivitou. Ve třetí minutě poslal po parádní individuální akci Sýkora přízemní centr do vápna, Komličenko, ale na míč nedosáhl. O chvíli později hlavičkoval po rohu Coufal, jeho pokus mířil mimo tři tyče.

V následujících minutách už se však hra uklidnila a šancí ubylo. Zlom nastal ve 20. minutě, kdy Strauss nejprve přeloboval vlastního brankáře, který musel hodně rychle sprintovat do branky, aby zažehnal hrozící vlastní gól, o několik sekund později po dalším zaváhání hostující obrany skóroval Vladimír Coufal z hranice velkého vápna přesně umístněnou střelou a otevřel skóre zápasu.

Po vstřelené brance měl Slovan hru pod kontrolou, která znamenala, že dostal rakouský tým pod neustálý tlak. Po půlhodině hry protáhl z třiceti metrů Sýkora umístněnou střelou z přímého kopu brankáře Kuttina, která prolétla těsně nad brankou.

O několik minut později se hostující pravý obránce dopustil po malé domů hrubé chyby, toho využil domácí Bartl, kterého fauloval vybíhající brankář Kuttin ve vápně, nařízený pokutový kop bez potíží proměnil Nikolaj Komličenko. Ještě v závěru první půle se snažil z velkého vápna navýšit vedení opět Coufal, jenže jeho střelu odvrátila obrana do bezpečí.

Hned po změně stran mohl navýšit vedení Folprecht, který se ocitl sám před brankářem Kuttinem, ten jeho snahu výborným zákrokem vychytal. Na druhé straně se poprvé snažila skórovat Admira, kdy z pětatřiceti metrů provětral Dúbravkovy rukavice z přímého kopu Knasmüllner.

Po hodině hry mohli hosté snížit po rohovém kopu, kdy si na míč vyskočil Lacnker, jeho přesnou hlavičku parádním zákrokem vyrazil gólman Dúbravka na roh. Na druhé straně zase na skvělou Bartlovu přihrávku po úniku nedosáhl na malém vápně ve skluzu na míč Vůch.

V následujících minutách se obraz hry ze strany Slovanu nepatrně změnil, naopak hráčům Admiry se nedařilo překonat důslednou domácí defenzivu. Relativně herní klid, ale přerušila po centru hlavička Grozurka v 80. minutě, kterou brankář Dúbravka bez problémů vychytal. Na druhé straně se uvolnil po pravé straně přes obránce střídající Baroš až před brankáře, hledal nabíhající spoluhráče, kteří se ale k míči nedostali.

V závěrečných minutách si Slovan zasloužené vítězství již pohlídal a žádné drama nedopustil, zároveň si zajistil postup do 4. předkola Evropské ligy. Jméno nového soupeře se liberečtí dozví v pátek během losování.

„Musím své hráče pochválit. Myslím si, že v obou zápasech potvrdili svou kvalitu, ať herní nebo mentální. Oproti utkání v Boleslavi to byl úplně jiný výkon. Mám pro kluky pouze slova chvály, kromě toho výpadku okolo 60. minuty. Do zápasu jsme vstoupili výborně, velkým náporem, byli jsme dost na balonu. Měl jsem trochu strach, jak na mužstvo zapůsobí nedělní prohraný zápas, ale hráči se s tím dobře vypořádali. Hráli jsme jako jeden tým, předvedli jsme fotbalovou kvalitu a jsem přesvědčen, že jsme si postup zasloužili,“ řekl po zápase trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

FC Slovan Liberec – Admira Wacker 2:0 (2:0)

Branky: 20. Coufal, 34. Komličenko (pen.). Rozhodčí: Petrescu – Ghinguleac, Grigoriu. ŽK:61. Komličenko – 33. Kuttin.Diváci: 6125.

Liberec: Dúbravka – Coufal, Hovorka, Pokorný (C), Sýkora – Breite, Folprecht – Bartl (76. Navrátil), Ševčík (83. Lesniak), Vůch – Komličenko (62. Baroš). Trenér: Jindřich Trpišovský.

Admira Wacker: Kuttin – Zwierschitz, Strauss, Wostry, Posch – Lackner (87. Roguljič), Ebner (C) – Bajrami, Knasmüllner, Spiridonovic – Starkl (62. Grozurek).

Čtsa, kc, zdroj: www.fcslovanliberec.cz

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru