Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta se neprobojovala do Ligy mistrů!

Sparta se neprobojovala do Ligy mistrů!

Sparta se do Ligy mistrů neprobojovala ani v sezoně 2016/2017. Rozhodla o tom porážka 0:2 na půdě Steauy, kde letenští dohrávali bez vyloučeného Jakuba Brabce.

Do základní sestavy se vrátil Lukáš Vácha, který v rozestavení 4-3-3 obsadil pozici středního záložníka. Matějovský s Holkem vinou zdravotních potíží neusedli ani na lavičku.

V prvních minutách se obě mužstva rozehřívala a první nesmělé střelecké pokusy bez potíží kryli oba brankáři. Jenže když po půlhodině hry napřáhl z dálky střelec Steauy z prvního utkání Stanciu, byl na jeho dělovku David Bičík krátký.

Domácí mohli vzápětí odskočit do dvoubrankového vedení, jenže nejprve Tamásův dlouhý lob skončil na břevně sparťanské branky a Hamroun krátce nato po signálu vypálil z dobré pozice vysoko nad branku.

Sparťané zahrozili až v úplném závěru, kdy Costa vracel míč před branku, ale před Davidem Lafatou ho na poslední chvíli odklidil jeden z obránců. Sparťanský kapitán se ihned poté do sítě trefil, jenže branka mu nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Úvod druhé části patřil navrátilci do domácí sestavy, Hamrounovi. Ten nejprve vypálil těsně vedle sparťanské branky, poté prohrál sprinterský souboj s Davidem Bičíkem, který mu stihl míč vykopnout zpod kopaček.

Další rána pro Spartu přišla v 51. minutě, kdy Jakub Brabec uviděl spornou žlutou kartu, jenž byla jeho druhá v utkání a stoper musel hřiště opustit.

Sparťané tak dohrávali o deseti, v 62. minutě prohrávali o dvě branky. Po pravé straně se uvolnil Tamás a Stanciu vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Na zdramatizování utkání sparťanům nezbyly síly a po porážce 0:2 jsou z Ligy mistrů vyřazeni.

Trenér Zdeněk Ščasný po zápase přiznal, že tým nepodal optimální výkon v obou zápasech a postup soupeře je zasloužený.

„Z pohledu dvojzápasu byla Steaua lepší. Hlavně proto, že jsme ani v jednom zápase nepodali optimální výkon. Hráli na stejné úrovni, jako jsme je viděli v době, kdy jsme je sledovali během přípravy. Nám se to nepodařilo,“ uvedl kouč Ščasný na tiskové konferenci po zápase.

„Bylo by to hodně zjednodušené, kdybych to svedl jen na to, že soupeř měl rozdílového hráče v osobě Stanciu. Ano, on je výjimečný, ale nebylo by férové říct, že on byl tím jediným rozdílem,“ pokračoval trenér Ščasný.

„Hrálo by se v jiném rozestavení, kdyby Mario byl v pořádku. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, v tom zápase sehrály roli úplně jiné věci,“ komentoval trenér Sparty.

„Rozhodující bylo, že jsme nehráli v prvním poločase to, co jsme hrát mohli a začali to hrát až v druhém poločase. Steaua byla lepší a kvalitnější, to je fakt. Kluci byli v kabině o přestávce odhodlaní dát branku a zápas zvrátit. Nemá smysl se ohlížet, zda by se to povedlo nebýt té červené karty,“ řekl Ščasný.

„Nemáme optimální formu, to je naprosto nezpochybnitelný fakt. Nerad jmenuji, ale třeba Ondra Zahustel hraje hodně za svými možnostmi. Lukáš Vácha nastoupil po zranění, nedařilo se téměř všem. Červená karta byla nedisciplinovanost, zvlášť když v útoku měl soupeř jen jednoho hráče a byli tam další naši hráči,“ komentoval Ščasný.

„V první řadě je to pro nás velké zklamání. Dvojzápas to byl hratelný, věřil jsem tomu, ale po našich výkonech v obou utkáních, to je zasloužené vyřazení. Máme nyní jasný cíl postoupit do skupiny Evropské ligy,“ dodal kouč.

FC Steaua Bukurešť – AC Sparta Praha 2:0 (1:0)

Branky: 31., 62. Stanciu. Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš.Holandsko), ŽK: Brabec, Frýdek. ČK: Brabec, Diváci: 37127.

Steaua: Nita – Enache, Tamas, Tosca, Momčilović – Pintilii, Achim (63. Sulley) – Popa, Stanciu (81. Aganović), Hamroun – Golubović (88. Tudorie). Trenér: Laurentiu Reghecampf.

Sparta: Bičík – Zahustel, Brabec, Kadlec, Costa – Dočkal, Vácha, Frýdek – Konaté, Lafata (83. Mareček), Šural (63. Juliš). Trenér: Zdeněk Ščasný.

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru