Nacházíte se
Úvodní stránka > Hokej > Vítězná premiéra hokejistů Sparty, Vrána se uvedl dvěma góly

Vítězná premiéra hokejistů Sparty, Vrána se uvedl dvěma góly

Po dvoutýdenní přípravě na ledě sehráli ve středu hokejisté pražské Sparty první přípravné utkání nové sezóny. V holešovické hale  předvedli velmi dobrou hru a zaslouženě zdolali účastníka KHL Slovan Bratislava 4:2.

Sparťané pod vedením nového kouče Kalouse přehrávali soupeře především v prvních dvou třetinách, překvapili rychlým přechodem do útoku a pohotovou střelbou. A tak nebyla divu, že kanadský brankář Slovanu Brusu lovil čtyřikrát kotouč ze sítě.

V té době byl k neudržení nový útočník  Vrána,  který působil ve švédském Brynäs. Teprve  v závěrečné dvacetiminutovce  domácí polevili a umožnili  bratislavskému týmu, pro který duel  v Praze byl už třetím přípravným zápasem, zkorigovat skóre.

Své poprvé má za sebou vyhlášený střelec Petr Vrána. V jednatřiceti letech oblékl dres Sparty a odbyl si debut v jejích barvách. Proti vzdálenému rivalovi, bratislavskému Slovanu, dal dva góly, z toho jeden opravdu výstavní. „Ale pořád je to jenom příprava,“ upozorňuje.

Máte za sebou první utkání za Spartu. Jaké bylo? Myslím si, že na to, že šlo o první zápas, tak můžu být pozitivní. Už jsme opravdu dlouho trénovali, takže jsme se všichni těšili, až si konečně zahrajeme. Hráli jsme proti atraktivnímu soupeři, měl docela náboj. Jsem moc rád, že jsme to takhle zvládli.

Jak jste zápas požil z osobního hlediska? Dvakrát jste skóroval. U té první branky jsem byl moc rád, jak jsme sehráli přesilovku. Vykombinovali jsme to do prázdné branky, stačilo mi nastavit jen hůl. U druhého gólu jsem zase využil jejich chyby, vypálil jsem a vyšlo to.

HC Sparta Praha –  HC Slovan Bratislava 4:2 ( 2:1,2:0, 0:1 )

Branky a nahrávky: 6. Klimek (Pech, Ihnačák), 20. Švrček (Ihnačák, Hrbas), 23. Vrána (Čajkovský, Pech), 28. Vrána (Ihnačák) – 15. Žeglič, 47. Nedorost (Jeglič). Rozhodčí: Fraňo, Lacina – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

Sparta: Novotný – Čajkovský, Nedomlel, Hrbas, Gernát, Kalina, Mikuš, Eminger, Švrček (A) – Klimek (C), Vrána, Ihnačák – O. Procházka, Havel, Forman – Kumstát, Pech, Kudrna – M. Procházka, Černoch, Netík. Trenér: Jiří Kalous.

Slovan Bratislava: Brust – Kundrátek, Starosta (A), Luža, Bačík, Vidovič, Pokorný – Valský, Jeglič, Nedorost (C) – Kubalík, Halama, Tibenský – Vopelka, Ružička, Hlinka – Zigo, Šiška, Petráš – Galis. Trenér: Miloš Říha.

Čtsa, ph., foto cpa,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru