Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotogalerie > HC SPARTA PRAHA x HC SLOVAN BRATISLAVA skončil vítězně pro Spartu

HC SPARTA PRAHA x HC SLOVAN BRATISLAVA skončil vítězně pro Spartu

Diváci v holešovické hale viděli v prvních dvou minutách hry opatrný hokej z obou stran. Ledy prolomila Sparta asi ve třetí minutě zápasu. Martin Procházka dostal povedenou přihrávku zpoza branky a dokonce se mu podařilo překonat Brusta, ale branka nemohla být uznána, protože padla po hvizdu hlavního sudího.

3.8.2016 Praha ČR/ sport/ hokej/  HC SPARTA PRAHA - HC SLOVAN BRATISLAVA/ Foto Cpa
3.8.2016 Praha ČR/ sport/ hokej/
HC SPARTA PRAHA – HC SLOVAN BRATISLAVA/
Foto Cpa

To ale svěřence trenéra Kalouse nemuselo dlouho mrzet. O pár chvil později využil přesilovou hru Lukáš Klimek, který dorazil do sítě původně Pechovu vyraženou střelu ze vzduchu. Domácí byli v první dvacetiminutovce aktivnější a měli nad soupeřem optickou převahu. Přesto se zhruba pět minut před koncem úvodní části dostal do hry i Slovan. Po několika kombinacích v útočném pásmu Sparty zkusil náhodně vystřelit Václav Nedorost a Novotný si nešťastně srazil puk do své branky.

3.8.2016 Praha ČR/ sport/ hokej/  HC SPARTA PRAHA - HC SLOVAN BRATISLAVA/ Foto Cpa
3.8.2016 Praha ČR/ sport/ hokej/
HC SPARTA PRAHA – HC SLOVAN BRATISLAVA/
Foto Cpa

Když už to vypadalo, že do kabin se bude po první třetině odcházet za nerozhodného stavu, tak ještě v závěrečných vteřinách vrátil Pražanům vedení Jan Švrček, který vyslal dělovkou od modré čáry, na níž Burst nemohl zareagovat.

Sparta vstoupila do druhého dějství naprosto stejným způsobem jako do toho prvního. Po necelých třech minutách hry se domácí střídačka radovala z třetího gólu, o který se v přesilové hře postarala čerstvá posila Petr Vrána. O několik desítek vteřin později navýšili sparťané své vedení už o tři branky, když se podruhé prosadil Petr Vrána.

V přípravném federálním derby dokonce v jednu chvíli bublaly emoce na povrch v podobě ran a pěstí. Do potyčky se připletli Eminger s Martinem Procházkou a z bratislavského tábora Kubalík. Všichni tři byli následně posláni za katr, a hosté tak měli k dispozici početní výhodu 4 proti 3. Tu ale i přes obrovské šance využít nedokázali.

3.8.2016 Praha ČR/ sport/ hokej/  HC SPARTA PRAHA - HC SLOVAN BRATISLAVA/ Foto Cpa
3.8.2016 Praha ČR/ sport/ hokej/
HC SPARTA PRAHA – HC SLOVAN BRATISLAVA/
Foto Cpa

Hokejisté bratislavského celku se chtěli ještě dostat do hry snižující brankou na 2:4, když zužitkoval přesilovou hru Slovanu Václav Nedorost tečí Kundrátkovy střely od modré. Svěřenci trenéra Kalouse už ale víc svému soupeři nedovolili a závěrečnou část zápasu si svědomitě pohlídali. Lehké to ovšem zdaleka neměli, protože hosté ještě několikrát velmi vážně ohrozili svatyni Novotného, a to hlavně v početních výhodách, které měli ve třetí třetině k dispozici hned tři. Sparta nakonec zvítězila nad Slovanem Bratislava 4:2, a úspěšně tak zahájila přípravu.

Po skončení zápasu se oba týmy domluvily ještě na tréninkovém šestiminutovém prodloužení, které sehrály první tři minuty 4 proti 4 a zbylé tři minuty 3 proti 3. V něm branka nepadla a následovaly ještě cvičné samostatné nájezdy. V těch zvítězili domácí 1:0 díky trefě Briana Ihnačáka.

Zdroj www.hcsparta.cz FOTO CPA

Související obrázky:

CPA

Similar Articles

Nahoru