Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slovácko v nastavení remíza s Duklou

Slovácko v nastavení remíza s Duklou

Fotbalisté Slovácka remizovali ve druhém ligovém kole ePojistovni.cz ligy doma s Duklou Praha 2:2. Hosté vedli 2:0 po trefě Petera Olayinky a penaltě Néstora, v 78. minutě snížil Tomáš Košút, ve čtvrté minutě nastavení srovnal prémiovým gólem v nejvyšší fotbalové soutěži střídající Tomáš Zajíc. Oba týmy tak získaly první bod v nové ligové sezoně.

Dukla začala hned v úvodu aktivně, ale její snaha o vedení končila nepřesnou přihrávkou, nebo ji odvracela do bezpečí domácí obrana. Naopak Slovácko se pokoušelo odpovídat rychlými protiútoky, jenže chyběl závěrečný přesný střelecký pokus. Ale poprvé vážněji zahrozil ve 24. minutě domácí Daníček, jehož střelu brankář Hroššo vyrazil.

Dukla postupně v následujících minutách zvyšovala svůj tlak, který zúročili v 31. minutě po rohovém kopu gólem Olayinka, jehož střela se odrazila od tyče a záda brankáře Heči a míč skončil v síti.

Po inkasované brance se obraz hry ze strany domácího celku dost změnil, chybělo přesné zakládání útočných akcí, v defenzivě měli problémy s rychlými a technicky vybavenými útočníky soupeře, když prohrávali osobní souboje. Nakonec se z herní krize se dostali až v závěru prvního poločasu, dokonce mohli v 41. minutě vyrovnat po střele Kerbra, kterou vyrazil parádním zákrokem brankář Hroššo na rohový kop.

Po změně stran přidalo Slovácko na důrazu, ale do finální koncovky se nedostalo. V 61. minutě po Košútově faulu na pronikajícího Čajiče odpískal rozhodčí Královec penaltu, kterou proměnil bez problémů španělský útočník hostí Néstor.

Slovácko po inkasovaném gólu vsadilo na ofenzivu a v 78. minutě se trefil Košút přesnou střelou k tyči a snížili na kontaktní gól. Domácí v dalším průběhu v náporu pokračovali, ale obrana Dukly nakonec vedení a zisk tří bodů neuhlídala. V nastavení se po Hečově výkopu prosadil střídající Zajíc, jehož střelecký pokus z hranice velkého vápna skončil u zadní tyče.

Dukla přestože se snažila o výhru a zisk tří bodů, tak Slovácko pošesté za sebou neporazila.

„Za takový vývoj zápasu musíme být šťastní za bod. Narazili jsme na soupeře, který má výborné hráče v útočné trojici. Po inkasovaném gólu to bylo pro nás ještě těžší, neboť soupeř mohl útočit v brejcích. Za stavu nepříznivého stavu před koncem jsme hráli na tři obránce a zejména posílili útok. Obrovskou vůlí jsme dokázali nakonec vybojovat alespoň remízu a jeden bod,“ řekl pozápase Stanislav Levý trenér Slovácka. 

„Soupeři jsme umožnili vyrovnání naivní a netaktickou hrou v druhém poločase. Dvanáct minut před koncem zápasu jsme měli dvoubrankový náskok, takže jsme měli dobře rozehraný zápas vyhrát a připsat si první tři body. Chtěli jsme vsítit další branku z brejku, což se nám nepovedlo. V závěru jsme nechtěli jen bránit, ale domácí nás přehráli,“ zhodnotil trenér Dukly Jaroslav Šilhavý.

1. FC Slovácko – FK Dukla Praha 2:2 (0:1)

Branky: 78. Košút, 90.+3 Zajíc – 31. Olayinka, 62. Néstor z pen.  Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Rada, Civič, Šumulikoski, Šimko – Beauguel, Kušnír, Hanousek, Néstor. Diváci: 3 652.

Slovácko: Heča – Reinberk (85. Zajíc), Rada, Košút, Šimko – Šumulikoski – Diviš, Havlík (65. Ťok), Daníček, Civič – Kerbr. Trenér: Levý.

Dukla Praha: Hroššo – Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný – Čajič, Považanec (90. Smejkal), Hanousek – Néstor (83. Tetour), Beauguel, Olayinka (74. Manzia). Trenér: Šilhavý.

Čtsa, zdroj dk.,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru