Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Dukla nastřílela Hradci tři góly

Dukla nastřílela Hradci tři góly

e třetím utkání ePojisteni.cz ligy dokázala Dukla poprvé bodovat naplno. O jednoznačný výsledek 3:0 se postarali Michal Smejkal, Néstor Albiach a Dominik Preisler. Pro posledně jmenovaného to byla premiérová trefa v nejvyšší soutěži.

Po šesti minutách hry zahrávala Dukla rohový kop. Na Tetourův centr si naskočil MICHAL SMEJKAL a nasměroval svůj hlavičkový pokus ke vzdálenější tyči, kde se po něm marně natahoval gólman Ottmar. 

V 11. minutě se ve velmi nadějné pozici před hostujícím brankářem zjevil Beauguel, ale bohužel ho zradilo zpracování a tak k žádnému výraznému ohrožení nedošlo. O minutu později vyprodukoval Olayinka zajímavou střelu, která proletěla přibližně půl metru nad břevnem. Poprvé v zápase musel Hroššo zasahovat ve 34. minutě, kdy bez větších problému kryl střelu z kopačky Schwarze.

V úvodu druhé půle si na přední tyč dobře naběhl aktivně hrající Olayinka, avšak nedokázal centrovaný míč z pravé strany usměrnit tím správným směrem. Votroci zahrozili v 61. minutě, když hradecký Žondra nebezpečně pálil placírkou vedle tyče. O chvíli později už musel Hroššo vytasil výborný zákrok proti Martanově pumelici z úctyhodné vzdálenosti. Zanedlouho se Mareš pokoušel ze standardní situace obstřelit zeď, ale domácí bránu netrefil.

V 75. minutě se řítil na hostující bránu Róbert Kovaľ, v poslední chvíli vyrobil chytrou kličku a hradeckému brankáři již nezbylo nic jiného než faulovat. Následnou penaltu, stejně jako v minulém kole, suverénně proměnil španělský snajpr NÉSTOR ALBIACH. V následujících minutách se Dukla nestáhla, ale nadále se tlačila do vápna hostů. Z této snahy vyústilo hned několik střeleckých příležitostí, se kterými si však Ottmar dokázal poradit.

Tečku za úspěšným představením udělal po Néstorově přihrávce v 86. minutě DOMINIK PREISLER, který uklidil přízemní střelu zpoza šestnáctky na zadní tyč brány Hradeckých.

Bohuslav Pilný: „Celkem aktivně jsme začali, ale z první standardky jsme inkasovali gól, což určilo ráz prvního poločasu, kdy Dukla byla nebezpečná v rychlých přechodech do útoku. My byli nepřesní a málo agresivní. O poločase jsme si řekli, že musíme přidat na důrazu a agresivitě. Do proměněné penalty bylo na spadnutí naše vyrovnání, ale bohužel se nestalo a po penaltě se zápas zlomil a Dukla byla pánem na hřišti. Trochu jsme doplatili na ten úvod zápasu, ale pro nás liga nekončí, my se s ní seznamujeme a připravíme se co nejlépe na další zápas, který hrajeme doma s Jihlavou.“

Jaroslav Šilhavý: „Vzhledem k utkáním z prvních dvou kol, jsme měli k Hradci respekt. Konkrétně jsem byl na Bohemce, kde předvedli výborný výkon a očekával jsem to samozřejmě i tady. Zápas trochu ovlivnil náš rychlý gól, nicméně si myslím, že v prvním poločase tam byla spousta nepřesností z obou stran. Nedotáhli jsme akce, které byli slibně rozvinuté, mohli jsme být nebezpečnější ve vápně, chyběl nám důraz. Ve druhém poločase cítil Hradec šanci na vyrovnání, my to ustáli. Pak přišla penalta, která zápas zlomila. Jsem rád a musím kluky pochválit. Potřebovali jsme doma vyhrát. Dá nám to motivaci do dalších zápasů a věřím, že se budeme ještě zlepšovat.“

FK Dukla Praha – FC Hradec Králové 3:0 (1:0)

Branky: 6. Smejkal, 76. Albiach (pen.), 86. Preisler. Rozhodčí: Julínek – Paták, Peřina – Zelinka. ŽK: 68. Smejkal – 61. Zorvan, 75. Ottmar.  Diváci: 1415

Dukla Praha: Hroššo – Kušnír, Štetina, Smejkal, Podaný – Marek Hanousek (K), Považanec, Daniel Tetour (72. Kovaľ) – Olayinka (84. Preisler), Beauguel, Čajić (63. Albiach). Trenér: Jaroslav Šilhavý.

Hradec Králové: Ottmar – Holeš, Chleboun, Plašil (K), Mudra – Mareš, Schwarz (58. Trubač) – Martan (82. Pázler), Vlkanova (58. Zorvan), Malinský – Žondra. Trenér: Bohumil Pilný.

Čtsa, zdroj: www.fkdukla.cz

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru