Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Viktorka Plzeň nevstoupila do bojů o účast v Lize mistrů dobře

Viktorka Plzeň nevstoupila do bojů o účast v Lize mistrů dobře

Zápasem na hřišti bulharského národního fotbalového stadionu Vasila Levského v Sofii vstoupila Viktoria Plzeň do bojů o účast v základní skupině Ligy mistrů. Trenér Roman Pivarník zařadil do základní sestavy oba slovenské útočníky Ďuriše s Bakošem, oživit středovou řadu přišel mladík Jakub Hromada.

Od první minuty naznačovali domácí hráči, že technická vytříbenost jim není cizí ani ve svižné kombinaci a Matúš Kozáčik si tak poprvé na míč sáhl už po uplynutí pěti minut. Viktoria v úvodu zápasu spíše vyčkávala na chyby soupeře a trpělivě bránila. Náznaky šancí přicházely ze standardních situací. Po Kovaříkově rozehrání zahrozili například Ďuriš nebo Limberský, oběma ale střela podobně nesedla.

Ve 22. minutě dostal vtipnou přihrávku za plzeňskou obranu aktivní Wanderson, jenž se dokázal dostat na dostřel Kozáčikovi, ale se zakončením váhal natolik, až ho Matějů nadvakrát odzbrojil. V pětatřicáté minutě čelili viktoriáni rohovému kopu, ze kterého resultovala Misidjanova střela. Ačkoli míč v náručí slovenského brankáře tropil neplechu, Kozáčik jej nakonec udržel v bezpečné vzdálenosti od domácích kopaček. Viktoriáni se v průběhu poločasu dostávali stále více do hry a domácí gólman Stoyanov musel zůstat na pozoru.

Rychlý přechod do útoku předvedli viktoriáni ve čtyřicáté minutě, kdy si cestu do vápna našel Kopic, centrem před branku ale neoslovil nikoho z nabíhajících spoluhráčů a slibně se vyvíjející akce tak vyšla vniveč. V závěru poločasu zastavil nadějnou akci soupeře ofsajd, útočné snažení obou týmů pak hvizd anglického sudího Clattenburga. Poločasovou přestávku přečkaly oba celky s nulou v kolonce vstřelených branek.

Čtyři minuty po začátku druhé půle promáchl zcela nehlídaný Ďuriš ve vápně soupeře padající míč, Kovaříkovu střelu zblokovala obrana Ludogorce. Z následného protiútoku sice domácí ještě nevykřesali, o několik vteřin později ale unikajícího Jonathana Cafú stáhl ve vápně Roman Hubník a Razgrad tak dostal příležitost k otevření skóre v podobě pokutového kopu. K němu se postavil Cosmin Moti a nepříliš důraznou ani umístěnou střelou do protipohybu Kozáčika rozvlnil síť – 0:1 v neprospěch Viktorie. Ludogorec v následujících minutách zdánlivě ubral na otáčkách, jak se ukázalo, bulharský celek jen vyčkával na chybu Plzně.

Ta přišla v začínající jednašedesáté minutě, ale přetažený centr do vápna dokázal odvrátit před dobíhajícím Wandersonem vracející se Matějů. To už se ale nepovedlo o tři minuty později, kdy si Mysidjan zaběhl za plzeňské obránce a zblízka prostřelil Kozáčika – 0:2.

V 68. minutě přišel za Michala Ďuriše na trávník Tomáš Hořava. Plzeňané vrhli většinu sil do útoku, jejich akce ale byly předčasně ukončeny nepřesnostmi. A když už se do šance dostali, jako v 79. minutě střídající Krmenčík, nemířili přesně. Se stejným problémem se potýkali i Matějů s Hromadou o několik desítek vteřin později.

V 82. minutě nahradil Jakuba Hromadu na hrací ploše Daniel Kolář. Pět minut před vypršením předepsané devadesátiminutovky se v nadějné šanci před Kozáčikem ocitl Keserü, jenž ale hlavou přestřelil. V závěrečných minutách se hráči Viktorie snažili vstřelit gól naděje, který by jim vylepšil pozici do odvety. To se jim ale ani ve čtyřech nastavených minutách nepodařilo.

Viktoria si z bulharské Sofie přiváží porážku 0:2. V domácí odvetě tak bude muset pro zachování postupových nadějí vstřelit alespoň tři branky.

„Je škoda, že jsme v zápase nedokázali vstřelit kontaktní gól. V zápase se bohužel potvrdilo všechno, co jsme si říkali. Náš soupeř byl rychlý při práci s míčem, měl kvalitu v průnikových přihrávkách a zároveň v protiútoku. Při první brance jsme vyrobili zbytečnou penaltu, při druhé přišla přihrávka za naši obranu. Obě to jsou situace, které jdou řešit,“ krčí rameny po závěrečném hvizdu Roman Pivarník.

Viktoria měla v utkání výškovou převahu, což jí mohlo hrát do karet při standardních situacích. „Chtěli jsme využít standardek, protože jsme věděli, že soupeř s nimi má problémy. Něco bylo špatně kopnuté, v dalších případech jsme do klíčových prostor nechodili tak, jak bychom měli,“ přemýšlí Pivarník, jehož týmu nezbývá pro zachování postupových nadějí nic jiného, než nastřílet Razgradu na domácí půdě alespoň tři branky. „Potřebujeme být kompaktní, a i když jsme takto připraveni, soupeř je stále obrovsky kvalitní. Je to pro nás složitá situace, ale v domácím zápase se pokusíme udělat všechno pro postup,“ zůstává odhodlaný plzeňský trenér.

Ludogorec Razgrad – FC Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)

Branky: 51. Moti z pen., 64. Misidjan. Rozhodčí: Clattenburg – Collin, Bennett (všichni Angl.). ŽK: Jonathan Cafú, Sasha – Bakoš, Hubník.

Ludogorec Razgrad: Stojanov – Minev, Moti, Palomino, Natanael – Djakov, Marcelinho, Sasha – Misidjan (81. Keserü), Jonathan Cafú (90.+3 Júnior Quixadá), Wanderson (90. Campanharo). Trenér: Dermendžiev.

Viktoria Plzeň: Kozáčik – Matějů, Hejda, Hubník, Limberský – Hrošovský, Hromada (83. Kolář) – Kopic, Bakoš (77. Krmenčik), Kovařík – Ďuriš (68. Hořava). Trenér: Pivarník.

Čtsa, www.fcviktoria.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru