Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta vybojovala do odvety remízu

Sparta vybojovala do odvety remízu

Sparťanští fotbalisté si v prvním utkání play-off Evropské ligy připisují bezgólovou remízu, gól nepřinesl ani zlepšený výkon v druhém poločase.

Sparťané do utkání vstoupili s naprosto totožnou sestavou, jako o víkendu na půdě Bohemians. Nejnovější posila, Vjačeslav Karavajev, usedla zatím pouze na střídačku.

V prvním poločase byla vidět z obou stran opatrná podívaná. Do první zajímavé příležitosti se dostal domácí Guira po Mazuchově zaváhání v rozehrávce, domácí útočník ale z rychlého protiútoku centroval pouze ke Koubkovi.

Sparťané kontrovali dvěma pokusy Šurala, který nejprve pálil do jednoho z obránců, poté těsně vedle. Největší šanci první půle si domácí SønderjyskE vytvořilo po půlhodině hry, kdy po závaru ve vápně pálil Dal Hende pouze do Costy, který mu obětavě skočil do střely. Na druhé straně neuspěl ani Bořek Dočkal, jehož tečovaný pokus jen těsně minul břevno.

V 65. minutě se zaskvěl Tomáš Koubek, který fantasticky vytáhl Dal Handeho nebezpečnou hlavičku po rohovém kopu. Na druhé straně byl podobně blízko ke gólu Šural, jenže jeho hlavičkový pokus jen o kousek minul domácí branku.

Domácímu týmu v závěrečných minutách viditelně došly síly, jenže ani následný sparťanský tlak branku nepřinesl. Z Dánska tak Sparta veze bezgólovou remízu.

„Věděl jsem, že jakmile se jen trochu přizpůsobíme jejich hře, tak budeme mít problém. To se také stalo, protože naše hra nebyla vůbec dobrá. Představoval jsem si, že budeme mnohem aktivnější směrem dopředu. Pokud chceme postoupit, tak se musíme výrazně zlepšit. Vnímal jsem na některých hráčích, že jsou hodně nervózní,“ řekl trenér Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci po zápase.

„Soupeř nás ničím nepřekvapil. Jedna věc je připravovat se teoreticky, ale když proti takovému soupeři nehrajete pravidelně, tak to nenatrénujete. Bylo to o soubojích a získaných druhých míčích, a ty jsme vůbec neměli,“ uvedl kouč, jenž vyměnil o přestávce Martina Frýdka za Dana Holzera.

„Střídání nebylo kvůli tomu, že by Dan hrál špatně, ale nehráli jsme vůbec přes levou stranu. Martin si ty míče v druhém poločase žádal častěji a Martin se po té levé straně více prosazoval,“ uvedl trenér.

SønderjyskE – AC Sparta Praha 0:0 (0:0)

ŽK: Guira – Mareček, Kadlec. Rozhodčí: Göcek – Eyisoy, Yilmaz (vš. Turecko).

SønderjyskE: Skender – Pedersen, Kanstrup, Maak, Dal Hende – Absalonsen, Drachmann, Romer (72. Kroon), Madsen – Guira, Uhre (75. Klove).

Sparta: Koubek – Zahustel, Mazuch, Kadlec, Costa – Šural (80. Pulkrab), Dočkal, Vácha, Mareček, Holzer (46. Frýdek) – Juliš.

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru