Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Viktorie Plzeň podala výborný výkon, ale na postup do Ligy mistrů to nestačilo

Viktorie Plzeň podala výborný výkon, ale na postup do Ligy mistrů to nestačilo

V úterý 23. srpna se v plzeňské Doosan Areně odehrálo utkání mezi Viktorií Plzeň a Ludogorcem Razgrad, které určilo, který z obou soupeřů bude pokračovat do základní skupiny Ligy mistrů. Bulharský tým přijel na západ Čech s dvougólovým náskokem z úvodního zápasu v Sofii.

Elektrizující atmosféra protkala stadion vyzdobený do barev Ligy mistrů už od úvodního hvizdu. Přání všech Plzeňanů o rychlém gólu se splnilo už po sedmi minutách hry, kdy se po rohovém kopu trefil nečekanou patičkou Michal Ďuriš. Míč k překvapení brankáře Stoyanova i dalších bránících hráčů Razgradu zapadl přesně do sítě a Doosan Arena vybuchla nadšením – 1:0!

V šestnácté minutě se ovšem Štruncovými sady nesl ohlušující pískot. To když hostující Misidjan skóroval po Cafúově přihrávce zpracované rukou – 1:1.

Kapitán Roman Hubník po protestech u hlavního rozhodčího vyfasoval žlutou kartu. Zatímco v úvodní čtvrthodině měla Viktoria ve hře jasně navrch, po inkasovaném gólu se hra vyrovnala. Po půlhodině hry uviděl kartu světlé barvy i Tomáš Hořava, který atakoval soupeře po odehrání míče.

Čtyři minuty nato měli slibnou příležitost hráči Viktorie, střelu Marka Bakoše ale vyškrábl gólman Stoyanov na břevno. Do následné Kopicovy pumelice měl odvahu vložit hlavu Minev. Emoce plály jak v ochozech, tak na hřišti, žlutou kartu viděl i útočník Michal Ďuriš. Do konce poločasu se skóre nezměnilo a oba týmy tak šly do šaten za remízového stavu.

Do druhé půle šla Viktorie s jasným úkolem – vstřelit co nejdříve rozdílovou branku a pokusit se zvrátit vývoj zápasu na svou stranu. Míč skutečně do branky v 60. minutě hráči Plzně dostali, sudí Mallenco ale pro ofsajd branku neuznal. O čtyři minuty už bylo všechno jinak. Na hřišti se potkaly myšlenky centrujícího Marka Bakoše a nabíhajícího si Aleše Matějů, který si dokonale našel své místo v pokutovém území a hlavou nedal hostujícímu gólmanovi šanci – 2:1.

V osmašedesáté minutě tleskala zaplněná Doosan Arena Alešovi Matějů podruhé. To když po cíleném sprintu ve skluzu zastavil míč směřující do branky za již překonaného Kozáčika. V 74. minutě zasvištěla Hořavova střela nad břevnem bulharské branky. Z hráčů Ludogorce se postupem času vytrácel entuziasmus, který předváděli v úvodním utkání v Bulharsku a kvůli vyčerpání často nebyli schopni pokračovat ve hře.

V třiaosmdesáté minutě se rozhodl trenér Pivarník pro dvojstřídání. Ze hřiště zamířili Michal Ďuriš s Milanem Petrželou, opačným směrem putovali Jan Kovařík a Michael Krmenčík. Tlak Viktorie v závěrečných minutách narůstal, soupeř ale pořád držel postupový výsledek.

V 87. minutě vystřídal Tomáše Hořavu skvělý hlavičkář Jan Baránek. Víc než střelu Lukáše Hejdy do nohou hostujícího brankáře ale Plzeňané ze sílícího tlaku nevytěžili. Ve chvílích, kdy viktoriáni sázeli už vše na jednu kartu, přišel rychlý protiútok soupeře, který Keserü zakončil přesnou střelou – 2:2.

Výsledek sice doznal remízové podoby, ale Viktorie do základní skupiny Ligy mistrů nepostoupila, přestože všichni v Doosan Areně věděli, že domácí odvedli kus práce a za to je tribuny, které zůstaly zaplněné, odměnily dlouho trvajícím potleskem.

„Byli jsme si vědomi složitého výsledku a toho, že potřebujeme vstřelit tři branky. Vstup do zápasu byl z naší strany výborný, dokázali jsme dobře kombinovat, měli rychlý přechod a dokázali jsme hrát přímočaře a rychle. Pomohl nám brzký gól. Je škoda, že soupeř dokázal vstřelit kontaktní branku, ale věřil jsem, že dnes svou hrou budeme schopni dát víc gólů. Pokračovali jsme v dobrém výkonu a měli jsme smůlu, že gólman vytlačil konečky prstů míč na břevno. Dnes jsme dokázali hrát neskutečně náročný fotbal. Hráči, kteří mají v nohách několik zápasů za krátkou dobu, dokázali vydržet naše vysoké tempo. Je škoda, že jsme tak skvělý zápas nedotáhli do úspěšného konce,“ hodnotí utkání trenér Pivarník.

FC Viktorie Plzeň – Ludogorcem Razgrad 2:2 (1:1)

Branky: 7. Ďuriš, 64. Matějů – 17. Misidjan, 90.+5 Keserü ŽK: Hubník, Hořava, Ďuriš – Palomino, Jonathan Cafú. Rozhodčí: Undiano Mallenco – Yuste, Barbero Sevilla – Gómez, Estrada. Diváci: 10312.

Plzeň: Kozáčik – Matějů, Hejda, Hubník, Limberský – Petržela (83. Kovařík), Hromada, Hořava (88. Baránek), Kopic – Bakoš, Ďuriš (84. Krmenčík). Trenér: Roman Pivarník.

Razgrad: Stojanov – Minev, Moti, Palomino, Natanael – Djakov (80. Campanharo), Sasha – Wanderson (85. Plastun), Marcelinho, Misidjan (76. Keserü) – Jonathan Cafú.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru