Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Plzeň prožila další nepříznivý výsledek, nováčkové vyhráli a Bohemians je v herní křeči

Plzeň prožila další nepříznivý výsledek, nováčkové vyhráli a Bohemians je v herní křeči

Dosud neporažený tým Zlína dokázal ve 4. ligovém kole ePojistovna.cz liga po výborném výkonu v plzeňské Dossan areně porazit poprvé v historii mistrovskou Plzeň a zároveň se posunul do čela neúplné tabulky.

Z vítězství se radovali doma také oba nováčci, Karviná vybojovala plný počet bodů nad Duklou a Hradec bodoval doma s Jihlavou. Naopak Bohemians nestačil na domácí Slovácko. První vítězství pod novým koučem Leošem Kalvodou si připsali hráči Mladé Boleslavi.

Fotbalisté Plzně ve čtvrtém ligovém kole doma překvapivě podlehli Zlínu 0:2. Obhájci mistrovského titulu si po špatném finálním zakončení v průběhu zápasu nezvedli sebevědomí před úterní odvetou play off Ligy mistrů s bulharským Razgradem, ve kterém musí zlikvidovat ztrátu 0:2 v prvním zápase. Naopak „ševci“ potvrdili výborný start do nové sezony a vedou neúplnou ligovou tabulku s deseti body.

Naopak Zlín dokonale zvládl rychlé protiútoky, po nichž se ujal vedení v 36. minutě Tomášem Poznarem a čtvrt hodiny před koncem se trefil po ideální přihrávce Vukadinoviče Senegalec Dame Diop. Viktoria se na odpověď vůbec nevzmohla a v lize utrpěla nejtěžší domácí prohru od března 2012, kdy prohrála 0:4 s Olomoucí.

„Problémů máme více, o kterých víme, ale nechci to rozebírat na veřejnosti. Jde zejména o problémy v organizaci hry, chybí nám dostupování hráčů, neboť jsme od protihráčů daleko a dostupujeme je ve chvíli, kdy už nemáme. Navíc hrajeme bez defenzivních záložníků, kteří si nedrží své pozice,“ řekl zklamaně trenér Viktorky Roman Pivarník.

„Byl bych rád, kdyby se hráči dobře naštvali. Sestavu jsme kvůli náročnému programu protočili. Takže to je pro hráče složitější, potřebujeme se sehrát. Po odvetě s Razgradem se budeme snažit sestavu rychle stabilizovat a dělat jen minimální změny,“ doplnil Pivárník.

„Máme typy hráčů například Vukadinovič, který je velice aktivní. Při prvním gólu odvedl abnormálně dobrou práci Diego Živulič. To jsem ani nečekal. Z devadesáti procent to byl jeho gól. Já mu moc děkuji, že mi to vybojoval a předložil,“ chválí svého spoluhráče zlínský kapitán Poznar. „Myslím si, že soupeř hrál ve druhém poločase hodně na riziko, Plzeň to už tak doma hraje. Chce soupeře válcovat, ale my jsme na to byli dobře připraveni,“ dodal sedmadvacetiletý útočník.

FC Viktoria Plzeň – FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)

Branky: 36. Poznar, 74. Diop. Rozhodčí: Nenadál – Nádvorník, Peřina.  ŽK: Kopečný, Hnaníček (oba Zlín). Diváci: 9 327.

Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Baránek, Hubník, Řezník (79. Ďuriš) – Hořava, Kučera – Petržela, Kolář (71. Hromada), Kovařík – Krmenčík (64. Bakoš). Trenér: Pivarník.

Zlín: Dostál – Kopečný, Jugas, Hájek, Matejov – Vukadinovič (84. Bartolomeu), Živulič, Hnaníček (87. Janíček), Holík – Poznar, Jordan (63. Diop). Trenér: Páník.

Hradec Králové zvítězil nad Jihlavou 1:0 a získal první tři body na hřišti v Mladé Boleslavi, kde zatím hraje kvůli rekonstrukci svého stadionu. O vítězství a zisku prvních tří bodů rozhodl v 25. minutě po hezké kombinační akci obránce Tomáš Holeš. Východočeský nováček tak dokázal po zlepšeném výkonu poprvé porazit Jihlavu, naopak tým z Vysočiny stále čeká na premiérovou výhru v novém ligovém ročníku.

„Co se dnes podařilo zahodit, to se už ve fotbale nevidí. Tentokrát nevyhrálo lepší, ale šťastnější mužstvo. Dovolím si říci, že jsme byli v zápase lepším týmem, ale fotbal se hraje na góly, které jsme bohužel nedaly, přestože jsme si vypracovali několik brankových příležitostí. Je to sice jako fráze, ale je to tak. Fotbal dobře znám, dnes nebyl pro nás spravedlivý,“ zhodnotil kouč Michal Hipp.

„Do utkání jsme velmi dobře vstoupili, dařila se nám zejména kombinace. Po tom gólu už jsme přestali být tak aktivní. Možná jsme začátek přepálili. Druhá půle už bylo o tom, jestli hosté vyrovnají nebo ne. Jihlava si vypracovala hodně gólových šancí. Fotbalový Bůh stál dnes při nás,“ řekl po zápase spokojeně domácí kouč Bohuslav Pilný a hned dodal k brance Holeše: „Měli jsme dnes štěstí, chtěli jsme během rohového kopu zahrát signál. Jediný, kdo to asi nevěděl, byl Dan Trubač, který to kopl před branku a dali jsme z toho gól.

FC Hradec Králové – FC Vysočina Jihlava 1:0 (1:0)

Branka: 25. Holeš. Rozhodčí: Královec – Blažej, Koval. ŽK: Mareš, Plašil – Urdinov.  Diváci: 1 146. Hráči utkání: Holeš – Rabušic.

Hradec Králové: Ottmar – Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra – Martan (80. M. Černý), Trubač (62. Zorvan), Vlkanova (68. Schwarz), Mareš, Malinský – Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Jihlava: Hanuš – Blaič, Krejčí, Rosa, Urdinov – Urblík, Štěpánek (77. Harba) – Batioja (61. Vaculík), Hronek, Ikaunieks – Rabušic (73. Dvořák). Trenér: Hipp.

Dařilo se druhému nováčkovi Karviné, která potvrdila nečekaný triumf z minulého kola z Mladé Boleslavi a stejným výsledkem zdolala pražskou Duklu. První domácí výhru v historii nejvyšší fotbalové soutěže zařídili svými trefami po změně stran Pavel Dreksa a Petr Galuška. Pražané sice snížili v nastaveném čase Markem Hanouském, ale navíc již neměli.

MFK Karviná – FK Dukla Praha 2:1 (0:0)

Branky: 56. Dreksa, 85. Galuška – 90.+1. Hanousek. Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Boček. ŽK: Holík – Olayinka, Štetina. Diváci: 4 126. Hráči utkání: Laštůvka – Hroššo.

Karviná: Laštůvka – Holík, Dreksa, Hošek, Eismann – Šisler – Moravec (82. Galuška), Budínský (78. Okleštěk), Janečka, Zelený – Jurčo (90. Panák). Trenér: Weber.

Dukla Praha: Hroššo – Kušnír, Štetina, Smejkal, Podaný – Hanousek, Považanec (67. Preisler), Tetour (81. Juroška) – Néstor (14. Čajič), Beauguel, Olayinka. Trenér: Šilhavý.

„ Jsme samozřejmě opět zklamaní. Druhé utkání venku a opět jsme ho nezvládli. Celý zápas jsme měli více ze hry, ale domácí nás předčili v bojovnosti. Povedla se jim standardka, kterou se dostali do vedení a poté bránili stejně dobře jako v minulém kole proti Boleslavi. Utkání rozhodl druhý gól. My jsme ještě dokázali následně snížit, ale trápí nás hra útočníků. V poli jsme zatím přehráli všechny naše dosavadní soupeře, ale sráží nás naše ofenzivní hra,“ řekl po zápase zklamaně trenér Jaroslav Šilhavý.

„Jarda Šilhavý mluvil samozřejmě pravdu. Dukla byla silnější s míčem, ale my jsme dnes ani žádnou aspiraci držet míč déle než soupeř neměli. Věděli jsme, že na straně Dukly je větší fotbalová kvalita a my jsme to dnes chtěli nahradit trochu jinými zbraněmi a to se nám v prvním poločase nedařilo. Druhý poločas už byl o něčem jiném. Pomohla nám úvodní branka. Utkání jsme si v závěru zbytečně zdramatizovali, i když musím přiznat, že si Dukla gól zasloužila,“ spokojeně zhodnotil domácí trenér Jozef Weber.

V sobotu se radovalo Slovácko, které se konečně dočkalo první ligové výhry pod vedením nového kouče Stanislava Levého. V domácím prostředí porazilo Bohemians 1905 góly Milana Kerbra a Jaroslava Diviše z druhého poločasu. Domácí měli v prvním poločase štěstí, protože je dvakrát zachránila nastřelená tyč. Naopak Pražané se sice snažili o zkorigování nepříjemného skóre, ale jejich snaha se nakonec rozplynula a tak ve třetím ze čtyř utkání nevstřelili branku, se ziskem jednoho bodu zůstali v tabulce předposlední.

1.FC Slovácko – Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)

Branky: 67. Kerbr, 90. Diviš.  Rozhodčí: Julínek – Myška, Pochylý.  ŽK: Reinberk, Košút – Jirásek. Diváci: 3 539.

Slovácko: Heča – Reinberk, Rada, Košút, Šimko (66. Chvátal) – Šumulikoski, Daníček – Diviš, Ťok (46. Havlík), Civič – Kerbr (88. Zajíc). Trenér: Levý.

Bohemians Praha: Budinský – Dostál, Krch, Šmíd, Hašek – Jindřišek (80. Mikuš), Hubínek – Jeslínek (46. Kuchta), Jirásek, Luts – Čížek. Trenér: Koubek.

„To byl náš zatím nejhorší ligový zápas a silou vůle a morálkou jsme se protrápili k zisku tří bodů. Ale jinak musím být kritický, protože s ligovým fotbalem to moc společného nemělo,“ řekl trenér Slovácka.

„Možná nás svazovala důležitost zisku tří bodů, ale to není omluva. Chtěli jsme hrát agresivně a soupeře presovat. Já jsem zároveň mužstvo nabádal, abychom hráli i vzadu na nulu, protože v předchozích zápasech jsme vstřelili vždy dvě branky, ale k vítězství to nestačilo a ta nula vám dává větší garanci, že vyválčíte tři body a to se dneska podařilo,“ dodal Levý.

„Porážka se mi nese hodně těžce. Neměli jsme žádný problém se soupeřem, ale chybí nám lepší řešení finálního zakončení. Kvalita posledního kroku souvisí se složením týmu, který potřebujeme nutně doplnit,“ zhodnotil porážku trenér Klokanů Miroslav Koubek.

V páteční předehrávce 4. kola vyhrála zaslouženě Mladá Boleslav 2:1 v Teplicích a zároveň si připsala první vítězný triumf pod vedením nového trenéra Leoše Kalvody. Za hosty se trefil v úvodu Lukáš Magera, ve druhém poločase Golgolem Mebrahtuem, za domácí snížil v závěru zápasu Martin Fillo.

Teplický trenér Daniel Šmejkal sportovně uznal sílu Boleslavi: „Do utkání jsme nevstoupili špatně, ale dopustili se individuální chyby v rozehrávce a dostali gól. To se na nás podepsalo a Boleslav byla pak lepší. Druhý poločas byl nahoru dolů. Po obdržené druhé brance se nám podařilo jen snížit, to nás mrzí a věřím, že tuto domácí prohru v příštích zápasech nahradíme. Boleslav je vpředu velmi silná. Vyhrála zaslouženě.“

„Po nečekané porážce s Karvinou v minulém kole jsem velice šťastný za vítězství. Dneska jsme předvedli lepší aktivnější a zodpovědnější výkon. Velice důležité bylo, že jsme vstřelili první gól, a uhráli první poločas 1:0. Myslím, že to bylo pro nás zlomové,“ radoval se trenér Kalvoda, pro kterého to byl 100. ligový zápas v roli kouče.

FK Teplice – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky: 78. Fillo – 12. Magera, 74. Mebrahtu. Rozhodčí: Příhoda – Hrabovský, Melichar.  ŽK: Urma, Ljevakovič – Magera.  Diváci: 3 261. Hráči utkání: Fillo – Magera.

Teplice: Grigar – Vondrášek (69. Kukec), Lüftner, Jeřábek, Urma (28. Krob) – Hrubý, Ljevakovič – Hora, Vachoušek (75. Vaněček), Fillo – Potočný. Trenér: Šmejkal.

Boleslav:Diviš – Pauschek, Douglas, Hůlka, Fleišman – Kúdela, Rada – Jánoš (90. Takács), Magera, Přikryl (73. Kalabiška) – Chramosta (67. Mebrahtu). Trenér: Kalvoda.

4. kolo nejvyšší fotbalové soutěže uzavřou tři nedělní utkání. Sparta přivítá od 19:30 Jablonec, Slavia od 15:00 poslední Příbram a Liberec od 17:00 změří své síly s Brnem.

Čtsa, kc, zdroj: liga.

 

 

 

 

 

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru