Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Hladový vlčák Koudelka ocenil maďarské organizátory Eura

Hladový vlčák Koudelka ocenil maďarské organizátory Eura

Székesfehérvár – Ještě v sobotu odpoledne odehrál zápas a v neděli v půl páté ráno dorazil do maďarského Székesfehérváru, které hostí mistrovství Evropy v malém fotbalu. Univerzál z Blanenska Jan Koudelka začíná pouť za medailí na svém čtvrtém velkém turnaji. „Cestování dobré, ale spal jsem málo, takže jsem se těšil do postele,“ uvedl v neděli večer před prvním utkáním.

V Maďarsku čekalo český tým perfektní zázemí hotelu Best Western Lakeside. „Je výborný, hřiště taky super, všechno v pohodě. Organizátoři to zvládli dobře nachystat,“ ocenil ve čtyřiadvaceti letech jeden z nejmladších členů výběrů. „Hřiště stojí ve městě mezi paneláky u obchodního centra, ze tří stran jsou tribuny pro diváky a z jedné pro VIP, je to super,“ popsal.

Český celek sledoval nedělní slavnostní zahájení a úvodní utkání mezi Maďarskem a Slovinskem. „Na první zápas bylo úplně plno,“ uvedl Koudelka. „Viděli jsme, že zezačátku bude každý zápas opatrný, každý hraje zodpovědně, nikdo nechce udělat chybu, takhle budou asi první duely pokračovat, než týmy zjistí co a jak na novém hřišti. Dívat se je jedna věc, ale všechno se ukáže až v zápase, když nastoupíme,“ pravil hráč týmu Viktoria Suchý.

Trenéři vybrali na mistrovství Evropy sedm nováčků. „Jsou tady mladí kluci i starší, mužstvo je správně složené. Myslím, že všechno bude šlapat, parta je výborná,“ uvažoval Koudelka ještě před prvním duelem, ve kterém v pondělí od 16.00 hodin český tým nastoupil proti Portugalsku před kamerami ČT sport. „Rozpoložení je dobré, jdeme do každého zápasu s cílem vyhrát. Musíme se soustředit sami na sebe a uvidíme, co se objeví,“ doplnil Koudelka.

Trenéři jej zařadili do první pětky k hráčům z Mostu, které doplňuje společně s blanenským spoluhráčem Ondřejem Paděrou. „Na hřišti si vyhovíme, mělo by to být v klidu,“ poznamenal subtilní ofenzivní hráč, který část jara kvůli nemoci vynechal. „Hlavně jsem natěšený na fotbal, hladový vlčák,“ usmál se.

Před dvěma lety si z mistrovství Evropy přivezl bronz, loni s českou reprezentací vybojoval čtvrté místo. Na mistrovství světa v Americe skončili Češi pátí. „Určitě chci víc, ale všechno ukáže turnaj. Chci postoupit co nejdál a myslím, že si to všichni zaslouží,“ dodal Koudelka.

Čtsa, Miroslav Kára, tiskový mluvčí,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru