Nacházíte se
Úvodní stránka > Hokej > Perně vybojované vítězství hokejistů Sparty – Postup do play off Ligy mistrů

Perně vybojované vítězství hokejistů Sparty – Postup do play off Ligy mistrů

Po vítězství 7:2 v Krakově  se čekalo i v pražském utkání s Cracovií hladké vítězství hokejistů Sparty. Po dvou gólech už v 1.minutě to nakonec byl boj  s těsnou výhrou 5:4.

Chybou Sparty bylo, že se brzy vžila do role favorita a když  polské mužstvo, posílené třemi slovenskými hráči a Čechem Šináglem na začátku druhé třetiny vyrovnalo 2:2, přestal být zápas jednostrannou záležitostí. Sparta sice ještě jednou odskočila a vybojovalo si dvoubrankový rozdíl, ale ten v úvodu třetí třetiny  ztratila a nakonec byla ráda , že v  pátek její  nejlepší útočník Netík rozhodl  v 56. minutě o vítězství.

Druhý tříbodový zisk nyní, ještě před odvetným utkáním skupiny O v Karlstadu s Färjestadem, však stačí Spartě k postupu do prvního kola play off.

„Myslím, že připraveni jsme byli dobře. Hlavní rozdíl v těch zápasech byl v tom, že v Krakově domácí nevěděli co od toho čekat, takže byli takoví trošku zakřiklí. Nám to tam napadalo, a byli jsme v pohodě. Sem oni přijeli s tím, že nemají co ztratit, hráli uvolněně a i přesto, že jsme jim vždycky odskočili, podařilo s jim dát kontaktní gól. Samozřejmě jsme si nepřáli, aby to bylo takhle dramatické, ale jsme rádi, že to takhle dopadlo,“ zhodnotil obránce Jan Piskáček.

HC Sparta Praha – Cracovia Krakov 5:4 (2:1, 2:2, 1:1)

Branky: 1.Vrána, 1.Forman, 28. Pech, 31. a 56. Netík –  13.Slabon, 22. Chovan, 40. Kapica, 44. Drzewicki. Rozhodčí: Hunnius (Něm.), Úlehla – Prodl, Lhotský. Vyloučení 3:5, využití 2:1. 2000 diváků.

Sparta: Pöpperle (Novotný) – Čajkovský, Piskáček, Eminger, Švrček, Hrbas, Mikuš, Gernát, Barinka – Ihnačák, Vrána, Klimek – Uher, Hlinka, Forman – Netík, Pech, Kumstát – Procházka, Černoch, Kudrna.

Krakov: Radziszewski (Łuba) – Dutka, Novajovsky, Iberer, Rompkowski, Kolarz, Wajda, Dąbkowski, Maciejewski – Šinágl, Dziubiński, Svitana – Kapica, Slabon, Urbanowicz – Drzewiecki, Chovan, Jenčík – Kisielewski, Wróbel, Domogala.

ČTSA(ph). foto sp.,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru