Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > První vítězství Bohemky v sezoně zařídil Mašek a Čížek

První vítězství Bohemky v sezoně zařídil Mašek a Čížek

V pátečním večeru přivítali v Ďolíčku fotbalisté Bohemians v pátém ligovém kole ePojistovna.cz liga mužstvo FK Jablonec. Po výborném výkonu v průběhu zápasu dokázali Klokani Severočeský tým porazit, góly Maška a Čížka.

Novou posilou pražského týmu Dominik Mašek trénoval po příchodu do Vršovic pár dní, přesto ho trenér Koubek nasadil do základní jedenáctky.

První gólové šance se domácí dočkali krátce po úvodním hvizdu, kdy Hašek poslal kolmou přihrávku do vápna na Siima Lutse, jehož následná střela skončila těsně vedle tyče. Naopak Severočeši zahrozili po několika minutách Kouřilem po rohovém kopu a brankář Budinský musel zasahovat na brankové čáře. Následně se probil před hostující branku slovenský forvard Mikuš, který nedokázal přesně zakončit.

V následujících minutách se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale bez finálního zakončení.

V závěru prvního poločasu střela Jiráska z hranice velkého vápna letěla vysoko nad branku a Mašek protáhl brankáře Hrubého u levé tyče. Velice nepřesně skončil poslední roh Jablonce v závěru prvního dějství a do kabiny odešli hráči za stavu 0:0. Do druhého poločasu hráči Bohemians vlétli aktivně, což zúročili po minutě hry ve vedoucí gól. Když Dominik Mašek napotřetí překonal ze skrumáže dorážkou gólmana Hrubého a při svém debutu otevřel skóre 1:0.

Po inkasovaném gólu se začali Severočeši víc prosazovat, do vyložené gólové šance se dostal střídající Vojtěch Kubista. Jenže jeho zakončení brankář Budinský vytlačil na břevno. Na druhé straně hlavičkoval po rohovém kopu Daniel Krch, jeho snahu o vyrovnání vychytal domácí brankář.

Deset minut před koncem zápasu našel na pravé straně Kuchta následným centrem nabíhajícího Dostála, který poslal míč na hlavu střídajícího Čížka, jenž přesnou hlavičkou nedal hostujícímu gólmanu žádnou šanci a navýšil vedení na 2:0.   Tři a půl tisíce diváků ve vršovickém Ďolíčku se konečně v závěru radovalo ze zaslouženého vítězství a klidnější závěr. Naopak Jablonec se nedostal do větší brankové příležitosti, když dlouhé centry Wágnera likvidovali obránci Šmíd s Krchem, vzadu vše jistil brankář Budinský.  Po třech minutách herního nastavení následovala první vítězná domácí děkovačka v nové sezoně. Bohemians má v tabulce před reprezentační přestávkou 4 body.

Stejně jako v minulém zápase, tak i dnes jsme nezvládli klíčové momenty zápasu,“ zmínil opakující se problém svých hráčů svého týmu: “V prvním poločase jsme měli tři brankové příležitosti. Neproměníme je a pak dostaneme chvíli po začátku druhé půle branku,“ pokračoval v nespokojené trenér Jablonce Frťala.

Konečně trochu spokojenosti,“ začal na úvod s úsměvem trenér Koubek.S tímto výsledkem jsme jako mužstvo, tak i celý realizační tým velice spokojeni,“ přidal kouč domácího celku. “Zvítězili jsme nad silným Jabloncem, dá se říct, že outsider porazil favorita, což se ve fotbale může stát. Velkou radost mám ale z toho, že to bylo po pěkném výkonu a tři body v náš prospěch jsou zasloužené,“ dodal potěšený trenér Bohemians: “Z naší strany se jednalo o zajímavý fotbal.

Bohemians Praha 1905 – FK Jablonec 2:0 (1:0)

Branky: 46. Mašek, 80. Čížek (Dostál). Rozhodčí: Královec – Vysloužil, Boček. ŽK: Šmíd – Kubista, Jiráček. Diváků: 3 504.

Bohemians Praha 1905: Budinský – Dostál, Krch, Šmíd, Havel – Jirásek, Hubínek – Hašek, Mašek (86. Jindřišek), Luts (79. Kuchta) – Mikuš (73. Čížek). Trenér: Frťala.

FK Jablonec: Hrubý – Kouřil (46. Kubista), Pernica, Hybš – Nový, Trávník, Hübschman (72. Pospíšil), Jiráček, Končal – Wágner, Mehanovič (53. Doležal). Trenér: Miroslav Koubek.

Čtsa, kc, foto,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru