Nacházíte se
Úvodní stránka > Olympijské hry > První část paralympijské výpravy je konečně v Riu

První část paralympijské výpravy je konečně v Riu

Čeští paralympionici tráví již druhý den na cestě do Rio de Janeira. Dnes pozdě odpoledne tamního času se první část výpravy konečně mohla ubytovat ve vesnici a začít se aklimatizovat. Zbytek výpravy je bude z Kapverdských ostrovů, kde se výprava neplánovaně zdržela, následovat za několik hodin a celá výprava by měla být v Riu v sobotu po poledni.

Ráno sportovci spolu s celým týmem posnídali v hotelu Morabeza na Kapverdských ostrovech, kde byli ubytováni a krátce po poledni již reprezentanti v lukostřelbě, plavání, jachtingu, jezdectví, stolním tenise a atletka Eva Kacanu nasedli do náhradního letounu vládní letky a vydali do Brazílie.

V Riu naše reprezentanty již očekával vedoucí výpravy Roman Suda, který měl na starosti přípravu všech náležitostí přímo na místě. Ten už dopředu hlásil, že je vše pro příjezd výpravy připraveno: „Máme tu k dispozici tři dobrovolníky, ti nám pomáhali převzít část výbavy, která jela zvlášť tzv. cargem. Tím, že se výprava o den zdržela a navíc přilétá po částech, jsme měli ještě více času vše připravit. Dokonce se nám díky určitému volnějšímu přístupu zdejších pořadatelů podařilo zařídit i něco navíc. Konkrétně máme k dispozici několik ledniček, se kterými jsme nepočítali, a které určitě přijdou vhod.“

Suda si také pochvaloval umístění českého ubytování: „Myslím, že máme dům snad nejlépe situovaný ze všech. Je to odsud kousek jak k autobusovému nádraží, tak k mezinárodním prostorám.“ a spokojenost vládne i ve volbě sousedů. „Bydlí tu s námi mimo jiných také Španělé. Myslím, že s těmi najdou zejména cyklisté společnou řeč.“ uzavíral.

Právě cyklisté ovšem poletí až ve druhé vlně, takže strávili na Kapverdských ostrovech den navíc, který však náležitě využili. Parta okolo českého vlajkonoše Jiřího Ježka trávila čas plážovým volejbalem nebo v hotelovém bazénu, kde sebe i ostatní členy výpravy bavila „synchronizovaným plaváním“.

Odpoledne pak většina využila k odpočinku. Cyklisté stejně jako stolní tenisté, zbytek atletického týmu a hráči boccii totiž budou muset vstávat ve tři hodiny ráno a o tři hodiny později už by měli být i oni v letadle do Ria.

Tam je bude vzápětí čekat oficiální přivítání ve vesnici. „Chtěli jsme přivítání odložit na neděli, ale bohužel to nebylo možné. Posunuli jsme ho tedy aspoň na odpoledne, aby měla druhá část výpravy šanci jej stihnout.“ řekl vedoucí výpravy Roman Suda a dodal, že věří, že se vše stihne.

Ota Černý, Premier Sports CZ,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru