Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Povedený začátek Krejčího v nové sezoně

Povedený začátek Krejčího v nové sezoně

Záložník Ladislav Krejčí prožívá povedený začátek nové fotbalové sezony. Po letním odchodu ze Sparty se dobře představil v Boloni, ve středu v Mladé Boleslavi přispěl gólem k výhře 3:0 v přípravném zápase české reprezentace nad Arménií před nedělní kvalifikací světového šampionátu 2018 proti Severnímu Irsku.

Čtyřiadvacetiletý fotbalista má velkou radost, jak ho v italském klubu přijali, protože se zpočátku prvního zahraničního angažmá mimo letenský klub obával. Krejčí věří, že brzy začne lépe rozumět italsky, neboť se aktivně učí v novém působišti italskou řeč.

„Zatím musím říct, že se mi tam moc líbí. Jak po životní, tak po fotbalové stránce. Ze začátku to bylo hodně hektické. Člověk se úplně nemůže soustředit na fotbal, přestože se o to snaží. Je tam spoustu zařizování, například v bance, nebo bydlení a telefon,“ řekl Krejčí novinářům na dnešním setkání s reprezentanty.

V Boloni zatím odehrál tři soutěžní zápasy a dal gól v poháru, v lize mu další, regulérní, neuznali. Za výkon v úvodu si vysloužil chválu italských médií. „Já vlastně italským novinám nerozumím, takže nevím, co se tam píše. Ale vnímal jsem, že kluci mě mezi sebe hned brali. Máme skvělou partu a všichni spoluhráči a lidi v klubu se mi od začátku snažili pomoct,“ ocenil Krejčí.

„Žádné rituály jsme neměli a žádné zápisné jsme zatím neplatili. Je to jiné než v české kabině. Kluci nás hned přijali mezi sebe. Pro mě to byla první velká zkušenost začlenit se okamžitě do jiného týmu, protože jsem byl od dorostu pořád ve Spartě, ani na hostování jsem nebyl. Byla to pro mě velká změna,“ doplnil sedmadvacetinásobný reprezentant.

Krejčí dosud nebyl obětí pověstného „ramínka hanby“, kam se v Itálii dostávají hráčské prohřešky vůči módě. „Mě zatím nechali, je hodně známé, že všichni chodí dobře oblékaní. To mohu zatím potvrdit. Nikdo tam nevisel, spíš to přijde v zimě, protože v současné době při 36 stupních, nemůže člověk moc zkazit. Až na sebe dáte víc vrstev ošacení, tak přijde možná nějaká sranda ohledně ramínka,“ řekl odchovanec Sparty.

Zatím komunikuje spíš v angličtině. „První náznaky v řeči už mám, třeba si v italštině objednám jídlo, pak se zeptám na základní věci, ale na konverzaci s kluky u stolu to ještě není. Přesto věřím, že to brzy bude. Po reprezentačním srazu bychom měli dostat svého učitele a začít pracovat na italštině ještě intenzivněji,“ řekl Krejčí, který zatím komunikuje v angličtině.

Velké rozdíly mezi českou a italskou ligou vidí v taktických nárocích. „Italská liga je hodně takticky zaměřená, v tom je největší rozdíl oproti české. Hráli jsme proti FC Turín a vyhráli 1:5, který má pět hráčů s nadstandardní kvalitou. Zatím to nemohu porovnávat s jinými týmy, pro mě to byl teprve druhý zápas,“ konstatoval Krejčí, který se nejvíc těší na souboje s mistrovským Juventusem.

Středeční vítězný zápas s Arménií odchovanec Sparty nepřeceňuje, ale již hledí k nedělnímu startu kvalifikace MS se Severním Irskem. „Ten zápas mě bavil moc. Dostávali jsme se do hodně brankových šancí, zejména jsme dobře kombinovali a velice dobře napadali soupeře. Zaslouženého vítězství si vážíme, ale v neděli nás čeká velice důležitý zápas a silný soupeř. Přesto věřím, že ho zvládneme,“ prohlásil Krejčí, kterého podporuje v novém fotbalovém prostředí jeho přítelkyně.

Čtsa, kc, foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru