Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Viktorka Plzeň dokázala otočit vývoj utkání!

Viktorka Plzeň dokázala otočit vývoj utkání!

V závěrečném zápase roku 2016 se v plzeňské Doosan Areně střetla domácí Viktoria s Austrií Vídeň. Duel, který byl zároveň posledním měřením sil v základní skupině Evropské ligy, sliboval zajímavou podívanou. Austria Vídeň v případě vítězství mohla pomýšlet na postup do jarních bojů, trenér Pivarník do zápasu naopak vyrukoval s velmi ofenzivní sestavou.

Šance na sebe nenechaly dlouho čekat, už ve třetí minutě vyplul vprostřed pokutového území Austrie Jan Kopic, jenž po kombinaci vystřelil pouze do rukavic brankáře Hadžikiće. Odražený balón obskočil tyč pouze zvnějšku.

O minutu později hlavičkoval, na první pohled nepodařeně Krmenčík, hostující gólman ale míč chytil až po odrazu o břevno. Jeden z klíčových momentů utkání přišel v devatenácté minutě zápasu, kdy Matúš Kozáčik po kombinaci s obránci trefil výkopem do hrudi pouze útočníka Kayoda, jenž postupoval sám na bránu.

Celou situaci hasil Lukáš Hejda za cenu pokutového kopu a červené karty. Holzhauser si s pokutovým kopem poradil a oslabená plzeň prohrávala 0:1. Po pasáži, kdy se Plzeň soustředila na obranu, vyslal střelu na bránu Michael Krmenčík, ve 34. minutě ale Hadžikić znovu zasáhl.

O čtyři minuty později museli vytáhnout excelentní zákrok Matúš Kozáčik proti Larsenově střele, za několik okamžiků už kapituloval. Po rohovém kopu se prosadil Rotpuller a dal svému týmu dvougólové vedení.

S odbytím třiadvacáté minuty ale ze stejné standardní situace udeřili i domácí. Kovaříkův rohový kop skvěle prodloužil hlavou na zadní tyč Krmenčík, kde do odkryté brány zakončoval Tomáš Hořava – 1:2. Stejným poměrem první poločas i skončil.

I ve druhém poločase viktoriáni potvrzovali, že pro ně nepřišel čas složit zbraně. Aktivní byl u pravé lajny hrající Zeman nebo spolupráce Petržely s Kopicem na opačné straně hřiště. V 54. minutě se po Zemanově centru ocitl v šanci Tomáš Hořava, kterého ale míč na hlavě poněkud zaskočil.

O čtyři minuty později přišel čas na první změnu v týmu Viktorie. Na hrotu útoku se místo Michaela Krmenčíka bil Michal Ďuriš. Ten se o trochu vzruchu postaral v 66. minutě, kdy rozvlnil boční síť rakouské branky. Uběhlo ale šest dalších minut a Ďuriš už se trefil do černého.

Po Petrželově průniku přes půl hřiště následovala kombinace s Janem Kopicem, po které už Ďuriš hlavou v náběhu rozvlnil síť. Viktoria tak i v oslabení o jednoho muže dokázala srovnat výsledek. Ofenzivní choutky v deseti mužích hrající Viktorie dokazovalo i střídání z 83. minuty, kdy Jana Kopice vystřídal na hřišti Marek Bakoš. Ten snad ani nestihl doběhnout na svou pozici a Doosan Arena explodovala nadšením. Martin Zeman totiž poslal přesný míč do míst, kam si nabíhal Michal Ďuriš, jenž znovu hlavou otočil vývoj utkání – 3:2 pro Viktorii!

Taktické střídání se odehrálo v 90. minutě zápasu. Ze hřiště zamířil Tomáš Hořava, opačným směrem putoval Tomáš Poznar. Nastavené čtyři minuty uběhly bez vážnějšího ohrožení plzeňské branky a Viktoria se tak mohla radovat z vítězství po dechberoucím obratu z 0:2 na 3:0, to vše v deseti mužích na trávníku. Viktoria se s rokem 2016 rozloučila vítězně!

FC Viktoria Plzeň – Austria Vídeň 3:2 (1:2)

Branky: 44. Hořava, 73. a 84. Ďuriš – 19. Holzhauser z pen., 40. Rotpuller. Rozhodčí: Bojko – Volodin, Kornijko (všichni Ukrajina). ČK: 19. Hejda. ŽK: Krmenčík, Petržela, Řezník – Filipovič, Friesenbichler, Martschinko, Kayode. Diváci: 9117.

Plzeň: Kozáčik – Petržela, Řezník, Hejda, Kovařík – Hromada, Hrošovský – Kopic (83. Bakoš), Hořava (90.+1 Poznar), Zeman – Krmenčík (58. Ďuriš). Trenér: Pivarník.

Austria: Hadžikič – Larsen, Rotpuller, Filipovič, Martschinko – Serbest, Holzhauser – Pires (77. Tajouri-Shradi), Prokop (70. Friesenbichler), Venuto (85. Kvasina) – Kayode. Trenér: Fink.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru