Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Další návštěva reprezentace ve FN Motol: děti potěšili Vaclík a Gebre Selassie

Další návštěva reprezentace ve FN Motol: děti potěšili Vaclík a Gebre Selassie

Čeští fotbaloví reprezentanti pokračují v nedávno obnovené tradici a také v rámci přípravy před blížícími se zápasy kvalifikace mistrovství světa navštívili dětské pacienty ve Fakultní nemocnici Motol. Na pediatrické klinice motolské nemocnice tentokrát s dárky zavítali brankář Tomáš Vaclík a obránce Theodor Gebre Selassie.

vaclik-selasie-motolOba hráči za dětmi do nemocničního zařízení vyrazili vůbec poprvé a shodli se, že jim charitativní akce přinesla velmi nevšední zážitek. Vaclík s Gebre Selassiem navázali na Tomáše Kalase a Milana Škodu, kteří v Motole byli v září.

„Je smutné vidět děti v nemocnici, ale na druhou stranu si uvědomíme, že život není jen o sportu a fotbalu. Mezi děti jsem přišel moc rád, ony samy byly překvapeny, že jsme přišli. Klidně bych tam zůstal i déle,“ uvedl Gebre Selassie, sám otec syna Noeho.

tomas-vaclikVaclík, jemuž v osobním životě dělá radost dcerka Nicole, mluvil podobně. „Tady si člověk uvědomí, co je v životě opravdu nejpodstatnější. Zdraví je nejdůležitější a není to žádná fráze. Bylo pěkné děti potěšit reprezentačními dárky a zároveň to nejmenší, co jsme pro ně mohli vůbec udělat,“ řekl Vaclík.

Pro Gebre Selassiho znamenalo v Motole nejsilnější zážitek setkání s dívkou, jež má problémy se zrakem. „Ta holčička je kvůli tomu naprosto facscinována různými zvuky – především zvuky ptáků a vážek. Ukazovala nám, jak je umí napodobovat a přesně vypískávat. Nikdy jsem nic podobného neslyšel a bylo to pro mě neuvěřitelné,“ líčil Gebre Selassie po návštěvě dětského oddělení motolské nemocnice.

Česká fotbalová reprezentace při charitativních akcích, mezi které spadají i návštěvy FN Motol, spolupracuje s Nadačním fondem mládežnického fotbalu. V něm působí bývalí i současní reprezentanti: Karel Poborský, Vladimír Šmicer, Tomáš Rosický, Michal Kadlec, Marek Suchý a Tomáš Sivok.

Martin Gregor, Zástupce ředitele oddělení PR a IT

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru