Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Jaroslav Šilhavý novým trenérem Slavie!

Jaroslav Šilhavý novým trenérem Slavie!

Slavia zná nástupce trenéra Dušana Uhrina. Stane se jím bývalý hráč sešívaných, člen Odboru přátel Slavie a úspěšný trenér Jaroslav Šilhavý, který přichází z Dukly. S klubem podepsal smlouvu do léta 2018.

Jaroslav Šilhavý se stává nástupcem Dušana Uhrina, který ve Slavii skončil před týdnem. Vedení mužstva se ujme v úterý. Podoba realizačního týmu se bude průběžně finalizovat.

„Jaroslav Šilhavý je výborný trenér s mnoha úspěchy. Od začátku byl jedním z hlavních kandidátů na nástupce Dušana Uhrina. Chtěl bych poděkovat panu Šilhavému i Dukle za férová jednání,” uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. „Je pro mě obrovskou ctí, že budu trénovat klub s tak velkou tradicí a ambicemi,” uvedl nový trenér Jaroslav Šilhavý.

Jaroslav Šilhavý se narodil 3. listopadu 1961, zanedlouho tedy oslaví své 55. narozeniny. Je velkou legendou českého i československého fotbalu, protože odehrál nejvíce ligových zápasů v české a československé lize. Bývalý obránce dohromady odehrál 465 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 26 gólů. Na svém kontě má i čtyři reprezentační starty.

Velkou hráčskou stopu zanechal i v našem klubu, kde jako hráč působil v letech 1990 – 1993, a připsal si v sešívaném celkem 185 startů. S fotbalem začínal v Chotěšově, následně hrál pět let v Plzni, dlouhá léta byl hráčem Chebu a po Slavii pokračoval v Drnovicích a na Žižkově.

Tam v roce 1999 svou bohatou hráčskou kariéru ukončil, aby pomalu přešel do role trenéra. Na Žižkově byl nejprve asistentem, stejnou roli si vyzkoušel i v jiném pražském klubu. V letech 2003 až 2009 působil Jaroslav Šilhavý u národního týmu v roli asistenta reprezentačních trenérů Karla Brücknera a Petra Rady. Od roku 2007 už se Jaroslav Šilhavý vydal na cestu hlavního trenéra.

Nejprve byl úspěšný s Kladnem, se kterým dokázal udržet ligovou příslušnost. Následně si vyzkoušel práci v Plzni, dva roky trénoval České Budějovice, aby se v roce 2011 stal trenérem Slovanu Liberec, kde dosáhl svého doposud největšího úspěchu.

Se severočeským klubem se stal v sezoně 2011/2012 překvapivě mistrem ligy a zaslouženě získal ocenění nejlepší trenér sezony. V sezoně 2013/2014 se s Libercem dočkal i úspěchu na mezinárodním poli. Nejen, že se se svým týmem dostal do skupinové fáze Evropské ligy, dokázal z ní i v konkurenci Sevilly, Freiburgu a portugalského Estorilu postoupit.

Více než sezonu následně působil v Jablonci, se kterým dosáhl na třetí místo v lize a od léta 2016 se stal novým trenérem Dukly. Teď se Jaroslav Šilhavý vrací do Slavie, kde může navázat na své tříleté hráčské období.

Čtsa, www.slavia.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru