Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Vysočina v Teplicích prohrála po penaltě nejtěsněji 1:0

Vysočina v Teplicích prohrála po penaltě nejtěsněji 1:0

Fotbalisté FC Vysočina v Teplicích toužili navázat na domácí výhru proti Hradci a na dvě předchozí vítězství ze Stínadel. Proti šestému celku tabulky byli horším celkem a vypracovali si méně gólovým příležitostí. Nakonec svému sokovi podlehli 1:0 a stále tak čekají na první venkovní tříbodový zisk v probíhajícím ročníku ePojisteni.cz ligy. Jedinou branku bojovného duelu vstřelil v 53. minutě Martin Fillo z pokutového kopu.

Kouč Michal Bílek oproti utkání s Hradcem Králové učinil dvě změny. Místo Rabušice a zraněného Urblíka dostali důvěru Batioja a Štěpánek. Podobně jako v Edenu vsadil na hru se třemi stopery a dvěma halfbeky.

Duel začal náporem domácího celku, ovšem žádná příležitost z něj neresultovala. Naopak teplická malá domů na gólmana Chudého v 8. minutě málem skončila úspěšným pressem Dvořáka. Ve 12. minutě na centr Urdinova z levé strany naskakoval Hronek, ale míč netrefil. O tři minuty později se na druhé straně obdobný centr podařilo Horovi doskočit, jenže jeho pokus letěl hodně mimo tři tyče.

V 16. minutě se k sólu odhodlal Ljevaković a byl zastaven až Krejčím za cenu žluté karty. Následný přímý kop z dvaceti metrů skončil na jihlavské zdi. Ve 24. minutě si centr Kroba z levé strany našel Červenka, ovšem jeho hlavička skončila na autovém vhazování. V 33. minutě Hanuš nedoskočil na centr z pravé strany, ten na malé vápno vrátil Červenka, ovšem Tlustý nebezpečný míč před Horou dokázal odhlavičkovat.

V 35. minutě Hora dobře potáhl brejk a našel před vápnem Filla, ovšem jeho střela byla zablokovaná jihlavskou defenzívou a Nivaldo odražený míč z první napálil vysoko nad břevno. Vzápětí před druhou branku posla střílený centr Ikaunieks, ale před Batiojou dokázal v pádu hlavičkovat Vondrášek.

V 38. minutě se do vápna dokázal uvolnit Fillo a zpětnou přihrávkou na malém vápně našel nabíhajícího stopera Jeřábka. S jeho patičkou však Hanuš neměl moc práce. Chvíli poté se jihlavský odchovanec Kučera odhodlal ke střele z dvaceti metrů, ale Hanušovu branku o metr netrefil. První dějství tak gólovou radost nepřineslo.

První zajímavý moment druhé půle obstarala jedovatá střela Kroba, která však k Hanušovi nedoletěla, neboť ji zastavila hlava Tlustého. V 51. minutě domácí odvrátili dlouhý aut Hronka, dostali prostor k rychlému brejku a ten využili. Fillo potáhl míč a za obranu vyslal Červenku. Ten si ve vápně zasekl míč, přičemž jej vzápětí srazil Rosa. K penaltové značce se postavil Fillo a Hanuše po jeho pravé ruce prostřelil – 1:0.

vysočina - teplice 1V 60. minutě mohli hosté prohrávat o dvě branky. Znovu měli standardní situaci před brankou Teplic, která však bleskovým protiútokem. Po lajně utekl Fillo a přesným centrem našel hlavu Hory, jenž z dobré pozice hlavičkoval těsně vedle levé tyče. V 62. minutě zprava odcentroval Vaculík a našel ve vápně Hronka, jenž z úhlu pálil velmi pohotově, ale vedle tyče.

V 67. minutě kopal po faulu na Ljevakoviće přímý kop Hora a Hanuš musel vytasit perfektní zákrok, aby míč vytěsnil na roh. V 69. minutě Vaculík uvolnil do vápna Hronka, jenž se rychle uvolnil, ovšem obránci ve žlutém dokázali s přispěním štěstí jeho přihrávku před nabíhajícím Urdinovem odvrátit a Chudý míč schoval pod svým tělem. V 71. minutě se po šikovně rozehraném rohovém kopu dostal k odraženému míči Vondrášek, ovšem v úhlu netrefil branku ani hlavu jednoho ze spoluhráčů.

V 73. minutě Teplice znovu dokázaly, že dokáží rychle zaútočit po zisku míče na své půlce. Červenka našel volného Vošahlíka, který od poloviny hřiště běžel sám na gólmana a pak zakončil z výborné pozice těsně vedle pravé tyče. V 77. minutě kopal střídající Hyčka standardní situaci z pravé strany, která se nebezpečně stáčela do branky. Rosa však míč dokázal odvrátit na roh. V 80. minutě se Zoubele prosadil do vápna a zajímavým stříleným centrem našel nabíhajícího Dvořáka. Ten balón dokázal tečit, ovšem reflex Chudého domácí uchránil od vyrovnání.

V 84. minutě se po rohu Vaculíka dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti Dvořák, ale jeho pokus dokázal Chudý vyrazit z brankové čáry. Vysočina se tlačila před domácí branku, ale zároveň se musela stále mít na pozoru před kontry Teplic.

Jeden z nich v 90. minutě vedl k zajímavé pozici pro přímý kop, kterrý však skončil jen na bílé zdi a následný odražený míč Hora napálil vysoko nad. Tepličtí poté přečkali několik nepříjemných závarů před Chudého brankou a hubený náskok uhájili.

„Osobně jsem zklamaný, protože jsme domácím vítězství nabídli. Od začátku utkání bylo vidět, jak nám chybí zraněný Jožo Urblík, který se dokáže sám uvolnit, naši hru zklidnit a rozehrát. V první půli jsme nebyli schopní kombinovat a být pro soupeřovu branku nebezpeční. Ve druhém poločase jsme po naší standardní situaci, kdy jsme chtěli vstřelit gól, soupeře pustili do protiútoku, ze kterého se zrodila penalta a hodně zbytečná branka. Věděli jsme, že Teplice mají v ofenzívě hodně běhavé a rychlé hráče a snažili jsme se zabránit tomu, aby své přednosti využili při kontrech. Jenže jsme se při našich standardkách či nátlakových situacích více soustředili na ofenzívu, než na to, co poté může následovat. V závěru jsme si dokázali vypracovat šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Alespoň na remízu jsme tak nedosáhli,“ řekl ve svém úvodním komentáři na tiskové konferenci kouč Bílek.

FK Teplice – FC Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

Gól: 53. Fillo. Rozhodčí: Pechanec – Koval, Vlasjuk. ŽK: 34. Fillo – 18. Krejčí, 28. Batioja, 39. Hronek, 52. Rosa, 66. Zoubele, 75. Urdinov  Diváci: 3 123.

Teplice: Chudý – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob – Ljevaković, Kučera – Fillo (76. Hyčka), Hora, Nivaldo (62. Vošahlík) – Červenka (81. Vaněček). Náhradníci: Plachý – Vachoušek, Soungole, Kodeš. Trenér Daniel Šmejkal.

Vysočina: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa (78. Mišůn) – Vaculík, Štěpánek, Urdinov – Hronek, Batioja (60. Zoubele) – Dvořák, Ikaunieks (65. Rabušic). Náhradníci: Rakovan – Kryštůfek, Popović, Fulnek. Trenér Michal Bílek.

Čtsa, Miroslav Fuks tiskový mluvčí V.J. www.fcvysocina.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru