Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Na nulu vzadu hrát nemůžeme, ví před odvetou s Admirou Jindřich Trpišovský

Na nulu vzadu hrát nemůžeme, ví před odvetou s Admirou Jindřich Trpišovský

Liberec – Již ve středu od 18:00 hodin vyběhnou naši hráči na stadionu U Nisy k odvetnému duelu 3. předkola Evropské ligy proti Admiře Vídeň. Trenér Trpišovský ví, že pokud chce Slovan postoupit, musí předvést lepší výkon, než proti Mladé Boleslavi. „S podobnou mentalitou bychom neuspěli,“ říká.

Nedělní duel byl pro našeho trenéra jistým způsobem varováním. Na druhou stranu, ve středu by měl Slovan vyběhnout na trávník v jiném složení. „Utkání s Mladou Boleslaví byla jiná soutěž, sestavu jsme přizpůsobili středečnímu utkání. Nechtěli jsme, aby nám z ideální jedenáctky někdo vypadl, takže jsme jakéhokoliv hráče s drobným zdravotním problémem šetřili,“ přiznává kouč.

Spolehnout už se bude moct také na kapitána Lukáše Pokorného, který do nedělního zápasu nezasáhl. „Lukáš Pokorný, který se vrací do sestavy, je vůdčí typ. Navíc jde o hráče, kterých moc nemáme – vysoký stoper s velkou silou v osobních soubojích. Navíc je to základní pilíř rozehrávky, s Davidem Hovorkou skoro hrají i poslepu,“ zná Trpišovský pozitiva sehrané stoperské dvojice.

Jinak doufá, že bude moci tým naskočit v co nejvíce podobné sestavě té z minulého týdne. „Rádi bychom řekli, že do zápasu zasáhne stejná sestava, jako ve Vídni, ale uvidíme, jak to bude možné. Jsou tu i nějaké drobné zdravotní problémy, teprve se uvidí, jak bude soupiska vypadat,“ přiznává.

Na postup stačí našemu týmu remíza nebo nejtěsnější možná prohra. Na ně však trenér spoléhat nechce. „My zrovna nejsme mužstvo, které by mohlo hrát vzadu na nulu. Nemůžeme spoléhat na to, že nedostaneme žádný gól. Když nedržíme balon a nekombinujeme, nejsme to my, což bylo vidět i v neděli. Zkrátka budeme hrát na vítězství, i kvůli koeficientu. Když vyhrajeme jakkoliv, postupujeme,“ nechce o výsledku spekulovat.

V defenzivě zatím v úvodu sezony vidí určité mezery. „Sami jsme se na ní v přípravě snažili zapracovat, pak vždy přišla první střela na branku a byl z toho gól. Celkově jsme hlavně ofenzivně zaměřené mužstvo. Pokud hrajeme dobře a jsme kolektivní, pak to má také druhou tvář, kterou jsme předvedli ve Vídni. Právě tak se chceme prezentovat,“ vysvětluje trenér.

Slovan ve středu pokřtí nový trávník, na němž se bude hrát první soutěžní utkání. Nezbývá než věřit, že si na novém povrchu zajistí postup do 4. předkola.

Čtsa, zdroj: www.fcslovanliberec.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru