Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Bude záležet na nás, co soupeři dovolíme, tuší Roman Pivarník

Bude záležet na nás, co soupeři dovolíme, tuší Roman Pivarník

Trenér Roman Pivarník odcestoval se svým týmem do ázerbájdžánského Baku, kde se v úterý večer rozhodne, který z týmů bude pokračovat v předkolech Ligy mistrů a který se přesune do bojů o Evropskou ligu.

„Všichni si uvědomujeme, jak velký krok nás čeká. Věřím, že zítra uspějeme,“ říká v předvečer utkání plzeňský trenér. „Doufám, že jsme se poučili ze zápasu v Jihlavě, protože druhý poločas byl v pořádku. V prvním poločase jsme nebyli tak důslední, jako jsme měli být. Toto by se už nemělo opakovat a v nejbližším zápase by měl být přístup hráčů více zodpovědný,“ pokračuje Roman Pivarník, kterého v Ázerbájdžánu nečekají jednoduché podmínky. „Víme, že tam může panovat bouřlivá atmosféra. Navíc nastoupíme proti mužstvu, které je silné při práci s míčem, má zažité kombinace a systém. Domnívám se, že v Plzni Karabach nepředvedl všechno, co umí, protože jsme ho dostali pod tlak a donutili ho tak k obraně. Taktéž v odvetě bude záležet hodně na nás, co soupeři dovolíme,“ přemýšlí Pivarník.

Ve svém mužstvu má hráče se zkušenostmi z těžkých evropských zápasů i reprezentace. Trenér Pivarník ovšem tento fakt zbytečně nepřeceňuje. „Soupeř hrál také Evropskou ligu, má v mužstvu reprezentanty a za sebou obtížné zápasy. Věřím ale, že naši hráči dokáží svoje zkušenosti přenést do zápasu,“ přeje si první muž plzeňské střídačky.

V Jihlavě překvapil soupeře změnou rozestavení, co chystá na pohárovou odvetu? „Stále přemýšlím o hodně věcech dopředu. Protože až na to dojde, mám jen málo času, abych na vývoj nějak zareagoval. Pak už je na týmu, jestli dokáže svou výhodu proměnit v dobrý výsledek, jako tomu bylo například v Jihlavě. Věřím, že proti Karabachu nebudeme potřebovat zkoušet znovu něco nového,“ má jasno trenér Viktorie Plzeň.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru