Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Z Hradce přišel Mareš, do Hradce odešel Polom

Z Hradce přišel Mareš, do Hradce odešel Polom

Kluby FK Mladá Boleslav a FC Hradec Králové si vyměnily defenzivní hráče. Do Mladé Boleslavi z Hradce Králové přestoupil pětadvacetiletý Petr Mareš a naopak z Mladé Boleslavi do Hradce Králové odešel na hostování čtyřiadvacetiletý Roman Polom.

„Petr Mareš nás zaujal při zápasech Hradce Králové už v letošní jarní sezóně v druhé Fotbalové národní lize na pozici levého obránce i v úvodních kolech nejvyšší české ePojisteni.cz ligy, kdy se posunul do záložní řady díky svým schopnostem dirigovat hru a výborným zahráváním standartních situací. Vzhledem k jeho technice i síle v osobních soubojích a při očekávané dlouhodobé absenci zraněného Jakuba Rady jsem velmi rád, že jsme jej do Mladé Boleslavi získali,“ uvedl k příchodu hradeckého Petra Mareše prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.

Obránce či defenzivní záložník Petr Mareš se narodil v Plané u Mariánských Lázní a s fotbalem začal v TJ Chodský Újezd (1997-99), odkud se přes FK Tachov (2000-01) dostal již v žákovském věku do SK Slavia Praha. Od roku 2001 hrál v žákovských a dorosteneckých slávistických družstvech. Za dospělý tým SK Slavia Praha v prosinci 2009 si užil desetiminutovku v závěru utkání Evropské ligy proti FC Janov a v dubnu 2010 měl premiéru v české nejvyšší lize. V sešívaném dresu však zůstal u tohoto jednoho ligového zápasu. Většinou hrával za béčko, nebo na hostování v klubech FC Hlučín (2010), FC Graffin Vlašim (2011) a FC Viktoria Žižkov, kam v roce 2012 přestoupil. V létě 2014 přestoupil do FC Hradec Králové. K jednomu prvoligovému zápasu za pražskou Slavii si připsal dalších pětadvacet, v nichž dal dva góly, za Hradec Králové, kterému v ročníku 2015-16 pomohl k postupu z druhé do první ligy čtyřmi proměněnými penaltami při dvaceti odehraných druholigových duelech. Mezinárodní zkušenosti nasbíral v šestnácti startech za české mládežnické reprezentace U16 (v devíti zápasech dva góly), U17 (v pěti zápasech jeden gól), U18 (jeden zápas) a U19 (jeden zápas).

Petr Mareš v FK Mladá Boleslav podepsal tříletou smlouvu s platností od 1. září 2016 do konce června 2019. Naopak do Hradce Králové zamířil z Mladé Boleslavi stoper Roman Polom na hostování do 30. června 2017 s opcí na případný přestup.

Čtsa, Jiří Koros, manažer komunikace, FKMB.,
 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru