Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Adam Zreľák přestupuje do Jablonce!

Adam Zreľák přestupuje do Jablonce!

Jablonec hlásí na konci přestupového období novou posilu do útoku! Na sever Čech přichází slovenský reprezentant a někdejší kapitán národního týmu do 21 let Adam Zreľák!

Jeden z největších talentů slovenského fotbalu posledních let Adam Zreľák podepsal dnes smlouvu na tři roky do 30. 6. 2019. „O Adama jsme usilovali už delší dobu. Sledovali jsme pečlivě jeho fotbalový růst a nyní přišla vhodná doba, kdy jsme mu nabídli finální nabídku na působení v našem klubu,“ řekl k nejnovějšímu příchodu výkonný ředitel klubu Petr Flodrman. V současné chvíli se levonohý útočník doléčuje ze zranění, nicméně jeho příchod bude výrazným posílením ofenzivních řad s ideální perspektivou. „Věříme, že nám brzy pomůže na trávníku. Slibujeme si od něho zvýšení konkurence v naší ofenzivě,“ dodal k nové posile Flodrman.

Profil Adama Zreľáka

  • Narozen: května 1994 ve Staré Ľubovni (SR)
  • Národnost:slovenská
  • Výška:181 cm
  • Post:útočník / levé křídlo

Odchovanec Lubotína se již v žákovském věku přesídlil do Ružomberoku, kde si také odbyl debut v nejvyšší slovenské soutěži za dospělé. Poprvé naskočil do Corgoň ligy v březnu 2013 v necelých 19 letech. V dresu MFK odehrál nakonec celkem 61 ligových utkání a vsítil v nich 15 branek.

V té době už také exceloval v reprezentaci do 21 let, kterou dnes vede jako kapitán a v dosavadních 12 startech skóroval desetkrát! Ani to nakonec těsně nestačilo na postup na EURO U21, které pořádala Česká republika. Mezitím se také už v listopadu 2013 představil v národním slovenském áčku v přípravě proti Gibraltaru. Na druhý plnohodnotný start za dospělou reprezentaci si musel pak počkat až do května letošního roku, kdy proti Gruzii dokonce skóroval. Přesto se nevešel do užšího výběru reprezentace pro EURO 2016 ve Francii.

V lednu 2015 přestoupil Zreľák do Slovanu Bratislava. I tam potvrzoval zabijácké schopnosti střelce, když za rok a půl dal 10 gólů v 41 utkáních. 22-letý ofenzivní hráč přichází nyní do Jablonce na přestup.

Štěpán Hanuš, Ředitel komunikace, tiskový mluvčí

FK Jablonec

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru