Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Nešťastná prohra v Belgii komplikuje jedenadvacítce situaci v tabulce!

Nešťastná prohra v Belgii komplikuje jedenadvacítce situaci v tabulce!

Česká jedenadvacítka v Leuvenu sice předvedla výborný fotbal, vypracovala si několik brankových šancí, které ale neproměnila a nakonec gólem z 88. minuty prohrála 1:2 a naději na první místo ve skupině nemá ještě zajištěné. Případně, že Belgie ve dvou zbývajících zápasech nezaváhá, bude pro český tým poslední nadějí baráž.

Zápas začal opatrně z obou stran. V sedmé minutě se domácí prosadili po levé straně a nebezpečný centr prošel podél české branky nikým netečován. Češi odpověděli stejnou akcí ve dvanácté minutě, míč ale odvrátil stoper Heylen.

Z protiútoku se míč po pravé straně dostal až před českou branku a kapitán Praet se trefil z malého vápna pod břevno 1:0!

Ve 21. minutě důrazně prošel do pokutového území Schick, od postranní čáry přihrál pod sebe míč na nabíhajícího Čermáka, který ho poslal podél domácího brankáře do sítě – 1:1.

O dvě minuty později byl po kombinaci před brankářem osamocený Černý, ale míč skončil těsně vedle branky.

Ve 31. minutě se doslal k přihrávce po zemi před branku Praet, Lüftner v poslední chvíli míč odvrátil do bezpečí. O dvě minuty později po závaru před brankou vystřelil Praet, ale metr vedle.

Ve 38. minutě poslal Černý centrem míč před branku, kde u vzdálenější tyče chyběly k tečování Janktovi centimetry.

Čtyři minuty před přestávkou si domácí dali málem vlastní gól, míč Roef vyrazil nohou na roh.

V závěru prvního poločasu v 45. minutě prošel sólem Černý a ze šestnácti metrů minul těsně pravou tyč.

Po změně stran začali Češi velkým tlakem, Černý ale zblízka nedal gól a z následného rohového kopu hlavička Simiče skončila na břevně. V další šanci opět z rohu sebral brankář míč Simičovi z hlavy.

V 57. minutě šel do brejku Jankto, ale místo vedení trefil vyběhnuvšího brankáře. Vzápětí se zranil a byl střídán.

Střídající Holzer tři minuty po vstupu na hřiště unikl obraně, jenže jeho snahu skórovat vyrazil brankář Roef na roh.

Po samostatné hezké akci v 71. minutě se Schick místo do branky trefil do tyče, za pár vteřin jeho tečovaný míč Roef chytil. V následujících minutách Češi přenechali iniciativu domácím a před českou brankou bylo dost horko.

V 82. minutě po centru hlavička Schijvers skončila těsně vedle. O tři minuty později bravurním zákrokem odvrátil brankář Zima vyloženou gólovou šanci po hlavičce z rohového kopu.

V závěru zápasu byl fotbal pro český tým velice krutý, přestože měli domácí v průběhu méně šancí, nakonec vyhráli, když se Tilemans po individuální akci přesně trefil z velkého vápna a Belgičané se radovali z vítězství – 2:1.

Belgie „21“ – ČR „21“ 2:1 (1:1)

Góly:  12. Praet, 88. Tielemans – 21. Čermák. Rozhodčí: Andreas Ekberg –  Fredrik Nilsson, Stefan Halberg (vš. Švédsko). ŽK: 60. Engels, 78. Dimata, 88. Tielemans – 44. Čermák, 52. Hubínek, 91. Trávník. Diváci: 2500

Belgie: Roef – Foket, Engels, Heylen, Miangue – De Sart, Tielemans, Praet (73. Verstraeten) – Musonda, Castagne (69. Schrijvers), Bongonda (46. Dimata). Trenér: Walem.

ČR:Zima – Matějů, Lüftner, Simič, Havel – Hubínek, Čermák (87. Barák), Trávník – Černý (65. Klobása), Schick, Jankto (60. Holzer). Trenér: Lavička.

Tabulka kvalifikační skupiny

1. ČESKÁ REPUBLIKA 6-2-1 25:9 20
2. Belgie 6-0-2 14:7 18
3. Černá Hora 3-4-2 10:11 13
4. Moldavsko 2-1-5   5:11   7
5. Lotyšsko 1-3-4   9:12   6

Čtsa. zdroj: www.fotbal.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru