Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavia dlouho držela naději, nakonec s Interem padla

Slavia dlouho držela naději, nakonec s Interem padla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dlouho fotbalisté Slavie Praha v páté m utkání skupiny Ligy mistrů proti Interu Milán drželi naději. Naději na jarní pokračování v Evropské lize či dokonce v Lize mistrů. Ještě deseti minut před koncem byl stav nerozhodný, nakonec domácí v Edenu ještě dvakrát inkasovali a v posledním souboji skupiny V Dortmuntu svoji pohárovou účast zakončí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slavia začala sebevědomě. Hrála aktivně a soupeři v úvodní desetiminutovce půjčovala míč jen sporadicky. Ale chybělo to podstatné – zakončení. Jediným střeleckým momentem byla hlavička  Hušbauera hlavička, která však minula tyč Handanovičovy brány. Hosté ale rychle ukázali, že jsou v jiném herním rozpoložení jak před dvěma měsíci, kdy vyválčili doma bod až nastaveném čase. Tentokrát hráli koncentrovaně v defenzivě a vepředu měli dvojici Lukaku – Martínez, která ukázala, že je opravdu světová třída. Takže opět došlo na to, co v předchozích domácích duelech – do vedení šli hosté.

V devatenácté minutě se marně snažili o míč připravit Lukaka hned tři domácí hráči, ale vypadalo to, jako když se od něj jen odráží. Belgický obr se jich dokázal zbavit, naservíroval míč na nohu Martíneze a ten přesným volejem umlčel diváky. Ve 37. minutě se již posadil sám Lukaku, ale z dvoubrankového vedení hráče Interu vyvedl VAR. Polský rozhodčí Marciniak po shlédnutí videa branku  neuznal a místo toho ukázal na značku pokutového kopu na druhé straně za faul na Olayinku. Zápas se vrátit o pár desítek vteřin zpět a Souček penaltu s jistotou proměnil.

Zatímco v prvním poločase měli míč výrazně více pod kontrolou domácí, po přestávce bylo vše jinak. Přesto Masopustovu ránu vytáhl Handanovič nad břevno a stejný hráč domácích v 73. minutě pohrdl stoprocentní šancí, když brankář jeho sólo zlikvidoval. Hodně nebezpeční byli i fotbalisté Interu. Lukaku vyhrál mnoho osobních soubojů a hlavou trefil břevno, Brozovič ho také orazítkoval a Martínez pálil těsně vedle tyče a neuspěl ani při sólové akci. Hostům pomohl hodně Frydrych. V 81. minutě ´vyrobil´ již druhý kiks a tenkrát domácí pykali. Jako poslední před brankářem Kolářem podklouzl a Lukaku udělal i kličku slávistické mu brankáři a do prázdné brány zápas rozhodl. Výsledek pečetil v samém závěru Argentinec Martínez, pochopitelně po akci Lukaka. A navíc VAR ještě jednou zachránil Slavii, když pro ofsajd v nastaveném čase neplatil gól Lukaka.

Slavia Praha – Inter Milán 1:3 (1:1) 

Branky: 37. Souček z pen. – 19. a 88. Martínez, 81. Lukaku. Rozhodčí: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz – Gil (video, všichni Pol.). ŽK: Kúdela – Vecino, Martínez, Conte (trenér). Diváci: 19.370.

Sestavy: 

Slavia Praha: Kolář – Coufal, Kúdela, Frydrych (83. Takács), Bořil – Souček, Hušbauer (70. Zelený) – Masopust, Stanciu (58. Traoré), Ševčík – Olayinka.  

Související obrázky:

CPA

Similar Articles

Nahoru