Čtvrteční tisková konference pražské Sparty měla na programu start letenského týmu do nové sezony a představení  nových venkovních dresů, Generální ředitel klubu Adam Kotalík informoval přítomné novináře mimo jiné o případném příchodu Tomáše Rosického a setrvání obránce Jakuba Brabce.

V úvodu se zmínil o novém postu Radoslava Kováče, který se posunul po konci aktivní fotbalové kariéry do realizačního A týmu. „Radek bude nápomocen trenérům v průběhu tréninku, úzce spolupracovat s managementem a zejména sledovat naše hráče na hostování,“ informoval Kotalík.

„Během letní přestávky došlo k dvěma odchodům, odešel Ladislav Krejčí a Patrik Schick. Oba tyto transfery patří k největším přestupům Sparty za posledních několik let. Další velké transfery již neočekáváme,“ řekl Kotalík, který zároveň věří, že se určitě prosadí hráči, kteří se vrátili z hostování.

„Co se týká příchodu Michala Kadlece, tak věřím, že bude velkým přínosem pro naši defenzivu. Zároveň se zmíním o dalších hráčích, kteří se vrátili z hostování, jedná se o Tomáše Koubka a Aleše Čermáka, u kterých rovněž věříme, že budou přínosem,“ uvedl Kotalík.

21.7. 2016 Praha ČR sport/ fotbal / AC Sparta/ Tisková konference TK a představení nových dresů FOTO CPA
21.7. 2016 Praha ČR sport/ fotbal / AC Sparta/
Tisková konference TK a představení nových dresů
FOTO CPA

Probíhaly také otázky kolem možného odchodu Jakuba Brabce, ten ale zůstává dál na Letné. „Jednání o případném odchodu Jakuba Brabce bylo definitivně ukončeno a Jakub zůstává ve Spartě,“ potvrdil generální ředitel klubu.

Hodně otázek směřovalo na příchod Tomáše Rosického a Václava Kadlece. „U Tomáše Rosického bude hodně záležet na zdravotním stavu, zda bude chtít pokračovat ve své kariéře. V současné době probíhá jeho důkladné léčení u fyzioterapeutů v londýnském Arsenálu. Takže nemáme žádný časový limit, do kdy se musí rozhodnout,“ uvedl Kotalík.

21.7. 2016 Praha ČR sport/ fotbal / AC Sparta/ Tisková konference TK a představení nových dresů FOTO CPA
21.7. 2016 Praha ČR sport/ fotbal / AC Sparta/
Tisková konference TK a představení nových dresů
FOTO CPA

„Co se týká útočníka Václava Kadlece, oslovili jsme Midtjylland, jenže to bude hodně těžké jednání,“ řekl Kotalík, který současně informoval o zájmu Sparty o mladého Daniela Holzera z Baníku Ostrava. „Máme eminentní zájem, neboť je to talentovaný mladý hráč s velkým potenciálem, takže se ještě pokusíme, jeho příchod realizovat ještě během léta.“

Cíle Sparty do nové sezóny 2016 – 2017 jsou jednoznačné. „Postup do skupiny jedné z evropských soutěží, ideálně do Ligy mistrů. Prioritou je zisk mistrovského titulu,“ dodal Kotalík.

Čtsa, kc, zdroj www.acsparta.cz foto CPA

 

Související obrázky:

Similar Articles