Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Plzeň slavila v Teplicích čtvrtou výhru!

Plzeň slavila v Teplicích čtvrtou výhru!

Fotbalisté Plzně slaví čtvrtou výhru za sebou v nejvyšší fotbalové soutěži. V 8.kole ePojištění.cz ligy doslova vydřeli výhru 1:0 na Teplických Stínadlech proti domácím Teplicím. A společné s Mladou Boleslaví ztrácí jediný bod na vedoucí Zlín.

Vítězství v závěru prvního poločasu zařídil jedinou přímou střelou Viktorie Marek Bakoš po hezké akci Milana Petržely. Zároveň si Plzeň připsala první výhru v Teplicích od února 2012. Naopak Teplice nevyhrály už potřetí za sebou a tím se propadly do druhé poloviny ligové tabulky.

Plzeň měla v průběhu zápasu velké problémy s aktivní hrou Teplic, které měli převážně herní převahu. Výborně se uvedl domácí Vaněček, který je plzeňským odchovancem a svým aktivním výkonem neustále dělal hostující obraně dost problémů. Už ve třetí minutě se uvolnil před hostujícího obránce a jeho následnou střelu brankář Kozáčik s námahou vyrazil v pádu k Urmovi, který z malého vápna trefil břevno.

Od začátku zápasu to byl velice rychlý fotbal, zejména ze strany domácího celku, který napadal soupeře na jeho polovině. Naopak výkon Plzně byl dost průměrný, včetně několika faulů, takže do konce prvního poločasu se viktoriáni nedostali ke střele na branku. Domácí nebezpečně zahrozili v 15. minutě, kdy se po ideální přihrávce uvolnil Ljevakovič přes dva hráče, ale následující střela Filla z pravého rohu velkého vápna skončila nad brankou. V 38. minutě po hezké akci unikl nikým neatakován domácí Hora a před brankářem Kozáčikem odpískal rozhodčí ofsajd, který nebyl.

V dalších minutách změnila Plzeň herní systém a víc se tlačila před domácí branku. V samotném závěru prvního dějství se prosadil z pravé strany Petržela, který našel ve vápně zpětnou přihrávkou Bakoše, ten bez přípravy skóroval pod břevno 0:1.

Plzeň se neustále snažila uhlídat standardní situace z větší vzdálenosti, takže vysouvala obranu daleko před šestnáctku. Přesto v 63. minutě opět zahrozili tepličtí, kdy si do vápna naběhl Lüftner, jenže jeho hlavička skončila vedle levé tyče.

Plzeň po změně stran velice pozorně bránila a žádné další gólové nebezpečí nepřipustila, přestože měli domácí velkou herní převahu, kterou Viktorka uhlídala. V závěru zápasu si Teplice vypracovaly několik nebezpečných závarů, které mohli případně proměnit, zejména v 84. minutě, kdy střídající Potočný, poslal hlavou míč vedle branky. Teplice si za svůj předvedený výkon ze závěrečného velkého tlaku, rozhodně zasloužily aspoň remízu, naopak Viktorka vyhrála se štěstím.

„Věděli jsme, že Teplice vsadí doma na agresivitu, což se nakonec potvrdilo a my s tím měli velké problémy. Teplice se snažily hrát jednoduchý fotbal s dlouhými míči na hrotového útočníka. Proto byl zápas velice náročný v osobních soubojích. V prvním poločase jsme sice dali gól, ale v průběhu zápasu nám chyběl větší důraz a mezihra. Soupeř nás kvalitně dostupoval, takže musíme být silnější a kvalitnější při práci s míčem,“ řekl po zápase trenér Plzně Roman Pivarník.

„Plzeň prokázala opět svou kvalitu, když se dostala do jedné gólové šance, kterou vyřešila ideálně. Naopak my jsme si vypracovali čtyři, které jsme bohužel neproměnili. Věděli jsme, že gól musíme dát. Poslední naše výsledky pro nás nejsou frustrující. Fotbal je prostě takový, proti nejlepším soupeřům se musíme prosadit, zejména finálním zakončením. Víc mě mrzí výsledek z toho minulého kola v Příbrami, kde jsme měli zvládnout utkání jinak,“ řekl zklamaně Daniel Šmejkal trenér Teplic.  

FK Teplice – Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 43. Bakoš. Rozhodčí: Franěk – Wilczek, Vysloužil. ŽK: Petržela (Pl.). Diváci: 4 751. Hráči utkání: Vaněček – Bakoš.

FK Teplice: Grigar – Vondrášek (61. Vachoušek), Lüftner, Jeřábek, Krob – Ljevakovič, Kodeš (80. Potočný) – Fillo, Hora, Urma (70. Nivaldo) – Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Viktoria Plzeň: Kozáčik – Matějů, Hejda, Hubník, Limberský – Petržela (87. Řezník), Kace, Hořava, Zeman – Duriš (57. Poznar), Bakoš (75. Hrošovský). Trenér: Pivarník.

Čtsa, kc, foto vp.,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru