Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Ščasný na Letné končí, pondělní trénink vedli jeho asistenti

Ščasný na Letné končí, pondělní trénink vedli jeho asistenti

Trenér Zdeněk Ščasný podle očekávání skončil ve funkci hlavního kouče Sparty. Stalo se tak po nedělní porážce 0:2 se Slavií a následné schůzce s vedením klubu, které nyní hledá jeho nástupce. Pondělní trnénink už tak vedli asistenti.

Fotbalisté Sparty byli spolu s Plzní pasováni do role největšího favorita na zisk titulu, velká očekávaní zatím ale nenaplňují doma ani v pohárech. Opět se nedostali přes 3. předkolo Ligy mistrů, kde je lehce vyřadila rumunská Steaua. Pak sice vydřeli šťastný postup do základní fáze Evropské ligy přes dánské Sönderjyske, v prvním kole ale padli 0:3 na půdě anglického Southamptonu.

Ještě horší je však sparťanské počínání v lize, která je pro vedení klubu absolutní prioritou. Z osmi kol vyhráli Letenští jen čtyři a vrcholem byla nedělní domácí prohra ve velkém pražském derby, které po triumfu 2:0 ovládla Slavia. Ta navíc předčila soupeře ve všech herních směrech. „Po výkonu ve Zlíně (1:1) jsem čekal, že se zvedneme, ale to se nestalo. Teď si s vedením sedneme a budeme řešit, co dál,“ řekl Ščasný bezprostředně po utkání. K rezignaci ho neúnavným skndováním „Ščasný ven!“ vyzývali během druhé půle také fanoušči. „Nejde o to, že na vás křičí, ale o to, aby to pomohlo mužstvu. Nikdy jsem se nedržel křesla za každou cenu. Tohle navíc není o jednom utkání. Zkrátka nehrajeme dobře a je potřeba to vidět,“ hlesl smutný kouč a dodal: „Nebudu hledat výmluvy, nemá to smysl. Prostě jsme se nezvedli a já z toho chci vyvodit zodpovědnost.“

Devětapadesátiletý Ščasný vedl Spartu podruhé v kariéře a ujal se jí v dubna 2015. Největší úspěch s týmem prožil v Evropské lize, kde v minulém ročníku šokoval postupem do čtvrtfinále. Jeho svěřenci navíc odklidili z cesty favority jako ruský Krasnodar či italské Lazio, na jejich stadionech pak shodně vyhráli 3:0. Vytoužený titul z ligy Ščasný ale nezískal a neslavně vypadá situace i v aktuálním ročníku, kdy má Sparta čtyřbodové manko na Mladou Boleslav s Plzní a ještě o bod více ztrácí na vedoucí Zlín.

Pondělní trénink tak už vedli Ščasného asistenti Stanislav Hejkal, David Holoubek a Zdeněk Svoboda. Jde však pouze o dočasné řešení, nového vládce střídačky Sparta usilovně hledá. A nemá moc času, neboť už ve čtvrtek čeká Dočkala a spol. těžký pohárový zápas s Interem Milán.

LIGOVÁ VIZITKA ŠČASNÉHO (SPARTA, 2015 AŽ 2016):

výhry: 24, remízy: 7, prohry: 7

Čtsa, foto, zdroj: http://www.epojisteniliga.cz/

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru