Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Harba zařídil dvěma góly Zlínu vítězství nad Slováckem

Harba zařídil dvěma góly Zlínu vítězství nad Slováckem

Fotbalisté Zlína porazili v předehrávce šestého kola ePojistovna.cz liga v Uherském Hradišti domácí Slovácko 3:1. Výhru lídra ligové tabulky zařídil po změně stran dvěma góly Haris Harba.

Slovácko začalo velice aktivněji a v úvodu v 8. minutě zahrozilo po rohovém kopu Daníčkem, jehož tvrdá střela z dvaceti metrů trefila břevno. Naopak favorizovaný Zlín se snažil přesnější kombinací odvrátit nebezpečné útoky již ve středu hřiště při zakládání akcí domácího celku. Ševci si přesto vypracovali několik šancí, jenže v koncovce postrádali přesnější zakončení.

Ve 20. minutě z rychlého brejku se dostali domácí do vedení, kdy po pravé straně pronikl přes obránce Matejova hostující Diviš, po jehož přihrávce překonal Civič brankáře Dostála.

Ševci na inkasovaný gól zareagovali větší aktivitou, důrazem a v průběhu prvního poločasu si vypracovali vyložené střelecké šance, Harba mířil těsně vedle pravé tyče a následný Diopův pokus stačil brankář Heča vyrazit.

V závěru poločasu se domácí ještě snažili o navýšení vedení a nebezpečně zahrozili, nejprve zlínský tým zachránil od další pohromy brankář Dostál, který výborným zákrokem zlikvidoval Koného sólový útok a střely Diviše a Reinberka z bezprostřední blízkosti.

Přestože se Slovácko snažilo po změně stran pokračovat v ofenzivním fotbalu, jenže domácímu výkonu chyběla přesná nápaditost z úvodního poločasu.

Zlín se rovněž snažil, ale spíš čekal na chybu protivníka. V 57. minutě po Holíkově centru z levé strany nechali domácí obránci před brankou volného Harbu, na jehož přesnou hlavičku neměl brankář Heča žádnou šanci 1:1.

Do vedení se dostali Ševci v 69. minutě, kdy Vukadinovičův centr z pravé strany našel opět volného Harbu, který bez přípravy překonal podruhé brankáře Heču 1:2.

V závěru zápasu se Slovácko po nepříjemném skóre vzchopili a soupeře dostali pod tlak, který mohli zúročit vyrovnáním v 87. minutě, když na brankové čáře Hájek hrál rukou a po druhé žluté kartě musel předčasně do šaten. Jenže nařízenou penaltu Ťok neproměnil. Zasloužené vítězství Zlína potvrdil po úniku z poloviny hřiště neatakován střelou do prázdné branky Jordan 1:3.

„V prvním poločasu jsme podali náš nejlepší výkon v lize. Bohužel nám chyběla lepší herní produktivita. Zlín ve druhém poločase ukázal, jakou má současnou velkou kvalitu, takže trestal každou naši chybu brankami. Třetí gól v nastavení jsme inkasovali, když jsme chtěli ještě otočit vývoj zápasu. Ve druhém poločase jsme soupeři nechali více prostoru a po individuálních chybách nás soupeř trestal góly, které nás připravují o body. Na penalty byl určený Kerbr, jenže ten už nebyl na hřišti. Takže důležitou situaci vzal na sebe Ťok. Nebudu mu nic vyčítat, měl odvahu, je mladý,“ zhodnotil Stanislav Levý trenér Slovácka.

„První poločas se nám nevydařil, ligové měřítko splnili pouze brankář Dostál a útočníci Harba s Diopem. V poločase jsem hráčům řekl nepříjemné hodnocení, nikdy jsem na ně tak nekřičel. Naše hra se zlepšila, víc jsme těžili z týmového výkonu, kterým jsme otočili výsledek. V závěru jsme měli štěstí, když soupeř neproměnil penaltu. Při rozboru zápasu pustím hráčům bez komentáře nesestříhaný celý úvodní poločas, aby se nad sebou zamysleli. Mrzí mě, že jsme přišli v příštím kole se Spartou o obránce Hájka, který byl vyloučen. Již přemýšlím, kdo ho nahradí,“ řekl po zápase Bohumil Páník trenér Zlína.

1.FC Slovácko – Fastav Zlín 1:3 (1:0)

Branky: 20. Civič – 57. a 69. Harba, 90.+3 Jordan. Rozhodčí:  Proske – Kotík, Boček. ŽK: Daníček, Kerbr, Reinberk – Živulič, Hájek, Vukadinovič, Holík. ČK: 87. Hájek (Zl.,). Diváci: 5 903. Hráči utkání: Civič – Harba.

Slovácko: Heča – Reinberk, Rada, Košút, Šimko – Daníček, Šumulikoski – Diviš, Kerbr (86. Zajíc), Civič (67. Ťok) – Koné (62. Tetteh). Trenér: Levý.

Zlín: Dostál – Kopečný, Jugas, Hájek, Matejov – Hnaníček, Živulič -Vukadinovič (78. Pazdera), Harba (76. Jordan), Holík – Diop (86. Janíček). Trenér: Páník.

Čtsa, kc, foto sl.,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru