Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparťané vezou z Brna pouze bod za remízu!

Sparťané vezou z Brna pouze bod za remízu!

Sparta přijela do Brna proti Zbrojovce v 9. kole ePojišteni.cz liga s jediným cílem navázat na výborný výkon v Evropské lize proti Milánu a vybojovat na brněnském městském stadionu tři body, jenže v hned v úvodu inkasovala, ale do poločasu skóre otočila. Domácí sice v závěru vyrovnali na 2:2, ale střídající Matěj Pulkrab poslal opět Pražany do vedení. Přesto se v nastavení dočkali domácí vyrovnání, když remízu 3:3 zařídil z ofsajdu záložník Alois Hyčka.

Sparťanský trenér Holoubek nominoval do utkání stejnou základní sestavu, která odehrála vítězné utkání proti Interu, s jedinou výjimkou, scházel záložník Martin Frýdek, který byl zraněný, v sestavě ho nahradil Lukáš Mareček. Na lavici náhradníků byl připraven z devatenáctky Filip Havelka.

Začátek zápasu, ale sparťanům vyšel velice špatně. Již ve 4. minutě se ve vápně s míčem uvolnil přes obránce Škoda a přesně umístněnou střelou k tyči se domácí ujali vedení. Následná střela Řezníčka mohla navýšit domácím skóre, jenže se odrazila od břevna za postranní čáru.

Sparťané se v dalších minutách začali pomalu prosazovat a dvakrát zahrozili, nejprve stoper Mazuch z rohového kopu hlavičkoval vedle domácí branky. Následně střela Václava Kadlece z dobré střelecké pozice proletěla kolem pravé tyče.

V 34. minutě po neustálém tlaku Sparta vyrovnala, kdy Mazuch z hranice velkého vápna po centru propálil odražený míč do sítě. Po osmi minutách se radovali sparťané podruhé, když unikl po pravé straně Dočkal a lobem přehodil vyběhnuvšího brankáře Melichárka.

Hned po přestávce mohli domácí vyrovnat po Mazuchově ruce, jenže nařízený pokutový kop Řezníček neproměnil a míč poslal vedle branky.

Vyrovnání se domácí dočkali deset minut před koncem, kdy se z rohového kopu z odraženého míče trefil střídající Přichystal, na jehož přízemní střelu brankář Koubek nedosáhl.

Trenér Holoubek se do dalších minut rozhodl posílit ofenzivu, došlo ke střídání, do hry poslal tři útočníky Juliše, Lafatu a Pulkraba a Sparta se po několika minutách ujala opět vedení, když nadějný posledně jmenovaný junior z přesného centru zleva, poslal míč do sítě.

V závěru zápasu po obléhání sparťanské branky domácí vyrovnali, kdy z rohového kopu se ve skrumáži nejlépe zorientoval Hyčka a z ofsajdové pozice upravil konečný výsledek utkání na remízu 3:3. Oba týmy si nakonec připsaly po bodu, jenže Sparta spokojená nebyla, neboť ztrátu dvou bodů zavinila asistentka hlavního rozhodčího.

„V posledních minutách bylo utkání hodně hektické, ale bohužel jsme dostali branku v nastavení. Ale gól byl zřejmé z ofsajdu, více mě štve, proč k rohu vůbec došlo, takové chyby by se neměly stávat,“ prohlásil David Holoubek po zápase na tiskové konferenci.

„Za stavu 2:1 jsme měli několik šancí, takže jsme měli navýšit skóre. Kdyby se nám to podařilo a byli jsme důslednější, tak zápas skončil našim vítězstvím,“ řekl Holoubek, který byl jmenován dočasným trenérem Sparty.

„Byl bych opravdu velice spokojený, kdyby se nám podařilo dnes vyhrát a zároveň, že jsme odvedli stoprocentní práci. Mrzí mě, že jsme v Brně remizovali. Přesto cítím, že jsem udělal maximum pro nové nastartování mužstva, jsem přesvědčený, že je tým dobře připravený do dalších zápasů,“ pokračoval David Holoubek.

„Byl jsem jmenován dočasným trenérem Sparty na dva zápasy. Vedení klubu se sejde a já počkám na výsledek jednání,“ reagoval na dotaz ohledně své budoucnosti David, který po Interu prohlásil, že je to moc návykové být na lavičce A týmu.

„Dnes mělo utkání velké grády, takže emoce fungovaly na obou stranách. My jsme měli dobrý úvod utkání, šli jsme do vedení, v dalším průběhu pak lepším týmem. Mohli jsme vsítit druhou branku, bohužel se to nestalo a po taktické hrubě chybě soupeř vyrovnal. Ale po naší druhé chybě přišel další obrat, to naše herní nadšení přerušilo,“ hodnotil Stanislav Habanec první dějství. „Za bod jsme nakonec rádi a věřím, že remízový výsledek je odrazovým můstkem pro další ligové zápasy,“ dodal brněnský kouč, který svým svěřencům po zápase poděkoval.

FC Zbrojovka Brno – AC Sparta Praha 3:3 (1:2)

Branky: 4. Škoda, 80. Přichystal, 90. Hyčka – 34. Mazuch, 42. Dočkal, 88. Pulkrab. Rozhodčí: Královec – Kotík, Ratajová. ŽK: Šural – Mazuch. Diváci: 9 223.

Brno: Melichárek – Šural (77. Lacko), Vraštil, Polák, Lutonský – Sedlák, Krejčí – Hyčka, Škoda, Štohanzl (74. Přichystal) – Řezníček (79. Vávra). Trenér: Habanec.

Sparta: Koubek – Karavaev, Mazuch, Holek, Michal Kadlec – Čermák (83. Pulkrab), Sáček, Mareček (83. Lafata), Holzer (79. Juliš) – Dočkal – V. Kadlec. Trenér: Holoubek,

Čtsa, kc, foto sp.,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru