Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Plzeň zvítězila v Liberci 2:1, trefil se i slovenský hráč Hromada

Plzeň zvítězila v Liberci 2:1, trefil se i slovenský hráč Hromada

Fotbalisté Plzně zvítězili v utkání šestého ligového kola nejvyšší fotbalové soutěže v Liberci 2:1 brankami slovenských hráčů. Obhájce mistrovského titulu poslal do vedení premiérovou trefou v české lize Jakub Hromada, vítězství pojistil hostům Michal Ďuriš. V závěru zápasu snížil ruský útočník Nikolaj Komličenko.

Viktoria dokázala opět v Liberci plně bodovat podeváté za sebou. Na vedoucí tým tabulky Zlín ztrácí tři, na druhou Spartu jeden bod. Naopak Slovan má na kontě po šesti kolech jednu výhru.

Velice zajímavý souboj dvou týmů, které čekají příští týden úvodní zápasy v základní skupině Evropské ligy, začali aktivněji domácí hráči, kteří byli v úvodu zápasu důraznější, ale do gólových šancí se zatím nedostávali, přestože vyhrávali více osobních soubojů.

Naopak Viktorka se nemohla v úvodu dostat do tempa, ale v 21. minutě z první větší šance udeřila, ale liberecká obrana nebezpečí odvrátila na rohový kop, z kterého si na hranici velkého vápna zpracoval míč Hromada a přesnou střelou k tyči otevřel skóre 0:1.

Slovan se po inkasovaném gólu v dalších minutách snažil o vyrovnání, jenže jejich snaha převážně končila na velkém vápně velice nepřesnou přihrávkou, nebo zbytečnou ztrátou míče. V nastaveném času prvního poločasu se po centru do vápna střetl v souboji Matějů s Barošem, který byl faulován, ale píšťalka hlavního rozhodčího Jelínka zůstala němá a zkušený liberecký útočník obdržel za protesty žlutou kartu.

Do druhého dějství nastoupili plzeňští bez zraněného střelce branky Hromady, kterého nahradil ve své premiéře v plzeňském dresu albánský záložník Kace.

Liberec po přestávce pokračoval dál v aktivní hře. V 54. minutě se snažil z výhodné pozice domácí Bártl přímým kopem skórovat, ale hostující branku překopl.

Po hodině hry hosté střídají, Bakoše vystřídala nová posila Viktorie útočník Poznar, který se ale jako ofenzivní hráč neprosadil, přesto ho nahradil velice aktivní Kopic, který se uvolnil na levé straně velkého vápna a Ďuriš v 75. minutě po následném centru pohotově zblízka usměrnil míč za brankáře Dúbravku 0:2.

Liberec se ještě v závěru vzchopil a zápas zdramatizoval, když se v 90. minutě po Barošově perfektní přihrávce dočkal přesně umístněným premiérovým gólem v české lize Komličenko . Víc, ale Slovan už nestihl a za posledních třiadvacet domácích ligových zápasů podruhé prohrál, což znamená, že v obou zápasech Severočeši na plzeňského ligového mistra nestačili.

„Myslím, že celkově náš výkon byl velice dobrý, možná v nové sezoně zatím nejlepší. Ale bohužel body jsme nedokázali vybojovat. První gól rozhodl o zápase, přesto jsme byli od první do 90. minuty lepší. Za předvedený výkon jsme si nezasloužili prohrát. S Plzní to máme nějak zakleté, přestože jsme si vypracovali několik gólových šancí, které jsme bohužel neproměnili. Pokorný utrpěl zranění kolena, které nevypadá dobře. Možná, že se podezření vyvrátí, ale na Karabach to asi nebude,“ řekl k zápasu Jindřich Trpišovský trenér Liberce.

„Bylo to vydřené vítězství. Hodně jsme bojovali a já si o to více této výhry cením. Je důležité, abychom byli v kontaktu s čelem tabulky. Věřím, že se nám bude i nadále takto dařit,“ hodnotil utkání Roman Pivarník trenér Viktorie.

„V prvním poločase jsme měli problém s držením míče a pásma. To se nám vůbec nedařilo. Ztráceli jsme lehké míče. Liberec hraje hodně agresivně, což se opět ukázalo. Ale víc si vážím, že jsme zápas dokázali zvládnout. Je to důležité vítězství, abychom byli v kontaktu s čelem tabulky a neměli velký odstup. Doufám, že nám to takhle půjde dál, “ dodal Pivarník.

Slovan Liberec – Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)

Branky: 90. Komličenko – 21. Hromada, 75. Ďuriš. Rozhodčí: Julínek – Blažej, Myška. ŽK: Baroš, Ekpai – Hromada, Matějů, Kozáčik, Kopic.  Diváci: 5 656. Hráči utkání: Baroš – Hromada.

Slovan Liberec: Dúbravka – Coufal, Hovorka, Pokorný (79. Nitrianský), Bartošák (73. Komličenko) – Breite – Bartl, Folprecht, Sýkora, Navrátil (62. Ekpai) – Baroš. Trenér: Trpišovský.

Viktoria Plzeň: Kozáčik – Matějů, Hejda, Hubník, Limberský – Petržela, Hromada (46. Kace), Hořava, Kopic – Bakoš (61. Poznar), Ďuriš (88. Baránek). Trenér: Pivarník.

Čtsa, kc, foto vp.,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru