Nacházíte se
Úvodní stránka > Hokej > Do Sparty přichází útočník Štefan Ružička

Do Sparty přichází útočník Štefan Ružička

Sparta posiluje své ofenzivní řady. Novou tváří v mužstvu se stává jednatřicetiletý útočník ŠTEFAN RUŽIČKA. Slovenský forvard se zkušenostmi z NHL se přesouvá z Třince do Prahy. „Štefan se připojí k týmu v úterý, hned v prvním tréninku po návratu mužstva z utkání Ligy mistrů ve Švédsku,“ informuje Jiří Kalous, kouč a sportovní manažer Sparty.

Profil a statistiky Štefana Ružičky

Štefan Ružička začínal s hokejem v rodné Nitře, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi a debutoval zde v nejvyšší domácí soutěži. V klubu setrval i po sestupu do druhé nejvyšší soutěže a vybojoval s ním postup zpět. V roce 2003 draftován klubem Philadelphia Flyers ve třetím kole z 81. místa. Sezónu 2003/04 zahájil v juniorské zámořské lize OHL, kde hrál za klub Owen Sound Attack, kteří si ho rovněž v roce 2003 vybrali v Import draftu CHL v prvním kole ze třetího místa.

V juniorské lize se vyznamenal, stal se nejlepším nováčkem v počtu vstřelených branek, asistencí a kanadském bodování. Ve stejné sezóně naskočil na farmě Philadelphia Flyers v Philadelphia Phantoms. Premiéry v NHL se dočkal v únoru 2006 v zápase proti New York Islanders, ale po zápase byl poslán zpět na farmu, kde dohrál sezónu. Za Flyers již následně tolik zápasů neodehrál a rozhodl se odejít ze zámoří, dohodl se na dvouleté smlouvě s klubem HC Spartak Moskva v nově založené KHL.

Spolu s Brankem Radivojevičem vytvořili útočnou formaci a stali se nejproduktivnějšími hráči klubu. Trenér slovenské reprezentace Ján Filc, se rozhodl nominovat Ružičku na mistrovství světa ve Švýcarsku. Ve Spartaku Moskva nakonec odehrál necelých pět sezón, v ročníku 2012/13 byl vyměněn do klubu Salavat Julajev Ufa, ale větší část sezony dohrál v Avandgardu Omsk.

Po krátké anabázi ve švýcarském Lausanne pak ještě jednou nakoukl do KHL, když zakotvil v bratislavském Slovanu, odkud pak v průběhu sezony 2014/2015 zamířil do Třince. V play off nasbíral s Oceláři 12 bodů a pomohl týmu k zisku stříbrných medailí.

Čtsa, zdroj: www.hcsparta.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru