Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Převahu vyjádřili boleslavští třemi góly!

Převahu vyjádřili boleslavští třemi góly!

Boleslavští v roli favorita jasně přehráli v 7. kole nejvyšší fotbalové soutěže Slovácko a po předchozích výhrách nad Teplicemi, Hradcem, Příbramí a remíze na Spartě jsou pět zápasů bez prohry. Brankář Diviš vychytal čtvrtou nulu v tomto ligovém ročníku. Chramosta se posunul do čela ligových kanonýrů.

První poločas měli Boleslavští výraznou herní převahu, kterou však vyjádřili pouze jedním gólem. Předcházela mu na konci úvodní čtvrthodiny Marešova bomba, kterou slovácký brankář Heča s obtížemi vyrazil do strany a Boleslavští zůstali nadále u míče.

V 16. minutě obléhání slovácké branky završil Chramosta, jenž hlavou usměrnil k pravé tyči Přikrylův nadýchaný oblouček z pravé strany – 1:0.

V pěti minutách následujících po vedoucím góly byli Boleslavští třikrát blízko dalším skórováním. V 17. minutě se Fabián vyhnul Radově skluzu a po zemi přihrál před branku, kde Chramosta bez přípravy vystřelil, ale Heča reflexivním zákrokem míč vytlačil na břevno. V 19. minutě si Pauschekův ostrý centr slovácký stoper Rada skoro srazil do vlastní branky, ale byl z toho jen druhý boleslavský roh, který Heča odboxoval daleko mimo vápno.

Ve 22. minutě Přikryl přihrál Chramostovi na další gól, ale volej boleslavského kanonýra těsně minul pravou tyč slovácké branky. Před ní bylo horko také kolem 40. minuty, kdy po Marešově střele vyražené Hečou na roh zkoušel Přikryl zaskočit slováckého gólmana přímo kopem od rohového praporku. Pozorný Heča centr vytlačil nad břevno na další roh, po jehož rozehrání pálil Fleišman z dálky mimo branku. Na druhé straně se Slovácko zásluhou Divíška dostalo k jednomu rohu, se kterým však neměl brankář Diviš starosti. A těsně před přestávkou Kerbr z dálky vysoko přestřelil boleslavskou branku.

Druhý poločas měl podobný průběh jako první a Boleslavští svojí převahu využili ke zvýraznění jasného a zasloužené vítězství, za nímž nekompromisně šli od první minuty návratu z kabiny. Ve 49. minutě po Fabiánově přesném obloučku hlavičkoval Chramosta z bezprostřední blízkosti do brankáře Heči a teprve dorážkou protlačil míč do slovácké branky a zdvojnásobil boleslavské vedení na 2:0.

Slovácký trenér Levý vzápětí provedl dvě změny v sestavě, ale na boleslavské převaze se nic nezměnilo. V 61. minutě Fabián po vyhraném osobním souboji přeběhl s míčem téměř od jedné branky ke druhé, přihrál přesně do běhu Golgol Mebrahtuovi, který po zemi mezi nohy prostřelil gólmana Heču – 3:0.

Ve zbylé půlhodině tempo hry maličko opadlo, přesto nebyla o střelecké příležitosti nouze, do jedné se dostalo i Slovácko. V 71. minutě po Divišově přihrávce Tetteh z malého vápna překopl boleslavskou branku v největší slovácké šanci zápasu. Kolem 75. minutě Mebrahtu pokazil závěry tří boleslavských útoků. Nejprve nepřesně přihrál na hranici soupeřovy šestnáctky Marešovi, později individuální průnik zleva zakončil nedůrazným centrem do Hečových rukavice a do třetice prováhal zakončení z necelých deseti metrů od soupeřovy branky. Boleslav se zaslouženě radovala z pátého ligového vítězství, Chramosta s celkově šesti vstřelenými góly z posunu do čela ligových kanonýrů a brankář Diviš ze čtvrté vychytané nuly v aktuálním ligovém ročníku.

FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)

Góly: 16. a 49. Chramosta, 61. Golgol Mebrahtu. Rozhodčí: Královec – Pospíšil, Vitner. ŽK: Mareš (Bl.) Diváků: 2 877.

Mladá Boleslav: Jakub Diviš – Pauschek, Da Silva (73. Valenta), Hůlka, Fleišman – Kúdela, Mareš – Přikryl (80. Klobása), Chramosta (70. Magera), Fabián – Golgol Mebrahtu.

Slovácko: Heča – Reinberk, Tomáš Rada, Košút, Zajíc (51. Tetteh) – Jaroslav Diviš, Šumulikoski (80. Hofmann), Daníček, Kerbr (51. Havlík), Civič – Koné.

Hráči předvedli atraktivní fotbal, míní trenér Kalvoda.

Trenér Leoš Kalvoda byl spokojený se svižností a atraktivností fotbalu, který jeho svěřenci předvedli proti Slovácku v prvním poločase.

„Klukům blahopřeji k zasloužené výhře a děkuji jim za výkon především v prvním poločase, kdy předvedli rychlý a atraktivní fotbal,“ řekl boleslavský kouč Leoš Kalvoda na úvod hodnocení třígólového vítězství nad Slováckem. „Když už jsme vedli o tři góly, tak logicky tempo hry trochu uvadlo. Fotbal, který jsme hráli první poločas, nás stál hodně sil. Nejde hrát devadesát minut v takovém nasazení,“ dodal s pochopením a zdůraznil, že boleslavské mužstvo odehrálo velmi slušně dva poslední ligové zápasy, remízový na Spartě a vítězný doma se Slováckem. „Dobře funguje spolupráce Kúdely s Marešem ve středu pole i útočníků vpředu. Ale nechci vyzdvihovat jednotlivce, celý tým předvedl vynikající výkon. Důležitý byl brzký první gól, takový vždycky pomůže. V prvním poločase jsme si zasloužili dát více gólů. Že jsme je nedali, se nám mohlo v dalším průběhu vymstít, naštěstí to kluci zvládli a Slovácko do vyložených šancí nepouštěli,“ uzavřel Leoš Kalvoda zamyšlení nad vydařeným domácím zápasem se Slováckem.

Slovácký trenér Stanislav Levý byl velmi zklamaný výkonem svých svěřenců i nepříznivým výsledkem. „Utkání se mi nehodnotí vůbec lehce,“ povzdechl si po příchodu mezi novináře. „Chtěli jsme konečně v Boleslavi zlomit sérii, kterou tady Slovácko má, že mužstvo přijede, odevzdá body a zase odjede. Nepodařilo se nám to. Utkání hodně ovlivnila první branka, před jejím inkasováním jsme měli balon pod kontrolu, ale hrubě chybovali. Se štěstím jsme přečkali poločas, který jsme prohráli jen nula jedna. Po přestávce jsme brzo dostali druhý a ještě třetí gól a vysoko prohráli,“ řekl Stanislav Levý a odmítl spekulace, že by se na jeho mužstvu negativně podepsala předchozí domácí prohra v regionálním derby se Zlínem.

Jiří Koros, manažer komunikace FKMB.,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru