Nacházíte se
Úvodní stránka > Ostatní > Rekordní návštěva viděla florbalové drama. Tatran rozhodl minutu před koncem

Rekordní návštěva viděla florbalové drama. Tatran rozhodl minutu před koncem

Déjà vu. Přesně takový pocit musí pardubičtí florbalisté zažívat vždy, když nastoupí v multifunkční areně proti střešovickému Tatranu. I počtvrté zde proti stejnému soupeři podali sympatický výkon, ale na body to opět nestačilo. Šestnáctinásobný mistr si z Pardubic odvezl výhru 7:6.

O tom, že se diváci v hale rozhodně nebudou nudit, napověděl už samotný úvod sobotního střetnutí. V první desetiminutovce se totiž trefily oba celky. V 6. minutě nejprve poslal hosty do vedení Jan Svoboda, za půl minuty bylo ovšem opět srovnáno, když rychlý brejk využil Michal Janeček. Třicetivteřinový rozestup dělil rovněž další dvě branky. Spolupráce nahrávajícího Tomáše Dleska a skórujícího Petra Němečka překlopila skóre na stranu Východočechů, hned v následujícím střídání však rychle srovnal Adam Tlapák. V 15. minutě pak neudržel nervy na uzdě střešovický Marek Beneš a putoval na pět minut na trestnou lavici. Sokolu se tak nabídla výtečná příležitost, aby soupeři utekl na větší brankový rozdíl. Z početní převahy však domácí vytěžili pouze jednu branku, když se v 17. minutě prosadil Jakub Burian.

Ve druhé části byli diváci svědky dvou gólů na obou stranách. Za domácí se dvakrát trefil Martin Zozulák, za hosty korigovaly Milan Meliš a Mikuláš Komárek. Do závěrečné třetiny tak vstupoval Sokol s nadějným vedením 5:4, o které však záhy přišel. V rozmezí od 42. do 43. minuty totiž přišly dvě slepené branky Martina Kuboviče a Filipa Ullmanna a favorit šel podruhé v zápase do vedení. Pardubičtí hráči sahali po vyrovnání, které však ne a ne přijít. Fanoušci Sokola se nakonec dočkali v 58. minutě, kdy střelu Marka Ďopana dorazil za záda Rebra Ivo Teichman. Bohužel to však nebyla poslední trefa v základní hrací době. V čase 59:06 rozhodl o výhře hostů Jan Řehoř a tři body tedy putují do Střešovic.

I přes prohru si však Sokol připsal jeden významný úspěch. Čekalo se, že dojde v 1. kole letošní sezóny k překonání rekordu v návštěvnosti na utkání základní části. Ale zřejmě málokdo čekal, že k tomu dojde právě v Tipsport areně. Konkurence v podobě zápasu pod otevřeným nebem (Bohemians vs. Chodov) na Štvanici se zdála býti nemilosrdná. Počasí však organizátorům nepřálo, což poznamenalo samotný průběh i návštěvnost. Do pardubické Tipsport areny si nakonec našlo cestu 2 112 diváků, což znamená historický rekord v počtu návštěvníků na utkání základní části nejvyšší soutěže. Komentář domácího trenéra Ondřeje Vichra: „Chtěl bych v první řadě poděkovat všem divákům, kteří přišli. Věřím, že se nenudili, viděli strhující utkání, které se rozhodlo až v poslední minutě. Jsem pyšný na náš klub, že dokáže zorganizovat tak špičkovou akci. Dřeli jsme, na body to nakonec nebylo, ale věřím, že si je vezmeme v příštím zápase.“ Komentář hostujícího trenéra Daniela Fišera: „Děkujeme pořadatelům za výborně zvládnuté utkání s krásnou florbalovou atmosférou před vysokou návštěvou. Klasický průběh s Pardubicemi, kdy se skóre přelévalo z jedné strany na druhou se šťastným koncem pro nás. Utkání muselo být atraktivní pro diváky, přineslo spoustu šancí a osobních soubojů. Děkujeme soupeři za utkání.“

1.kolo Tipsport Superligy: Sokol Pardubice – Tatran Střešovice 6:7 (3:2, 2:2, 1:3)

Branky a asistence Pardubic: Janeček (Mědílek), Němeček (Dlesk), Burian (Zozulák), Zozulák (Teichman), Zozulák (Pakosta), Teichman (Ďopan)

Sestava Pardubic: Levínský (Musil) – Ďopan, Brychta, Oubrecht, Mědílek, Krigovský, Škeřík, Štěrba – Teichman, Pakosta, Zozulák, Janeček, Gregor, Burian, Němeček, Junek, Dlesk, Chmelař, Petr.

Jakub Burian, SP.,

 

 

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru