Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > V nominaci fotbalistů na kvalifikaci MS útočník Patrik Schick

V nominaci fotbalistů na kvalifikaci MS útočník Patrik Schick

Do české fotbalové reprezentace na říjnové zápasy kvalifikace mistrovství světa v Německu a s Ázerbájdžánem nominoval trenér Karel Jarolím útočníka jednadvacítky Patrika Schicka.

Do národního týmu se opět vrací záložník Milan Petržela a uzdravený stoper Tomáš Sivok. Trenér Jarolím zatím povolal devatenáct hráčů, v nejbližších dnech doplní nominaci o další čtyři jména.

Zápas s obhájcem světového prvenství Německem se odehraje 8. října v Hamburku a domácí duel s Ázerbájdžánem 11. října ve Vítkovicích. Po prvním utkání kvalifikační skupiny se Severním Irskem má český celek bod za domácí bezbrankovou remízu.

Nominaci trenéru Jarolímovi zkomplikovalo zranění některých klíčových hráčů. Do zálohy chybí Vladimír Darida, Jakub Rada, Lukáš Pokorný a kapitán Tomáš Rosický, který si po návratu do Sparty obnovil staré zranění a dosud se nevyjádřil, zda bude v reprezentaci pokračovat.

O zařazení dvacetiletého Schicka ze Sampdorie Janov do české reprezentace se uvažovalo už v září, nakonec zůstal v jednadvacítce, aby pomohl v kvalifikaci vybojovat účast na evropský šampionát 2017 v Polsku.

Za národní „A“ tým odehrál Schick jediné přípravné utkání v Rakousku v rámci soustředění před Eurem, ale na evropský šampionát do Francie nebyl trenérem Vrbou nominován.

Plzeňský Petržela obdržel pozvánku do reprezentace za současné dobré výkony v dresu Viktorie. Za reprezentaci hrál naposledy v říjnu loňského roku v evropské kvalifikaci proti Turecku. Velice zkušený dlouholetý reprezentant a stoper Tomáš Sivok vynechal kvůli zranění zápasy s Arménií a Severním Irskem, už je po zdravotní stránce v pořádku.

NOMINACE pro zápasy v Německu a s Ázerbájdžáem ZDE.

Čtsa, kc, foto cpa,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru