Už nyní je jasné, že bude po všech stránkách rekordní. Počet účastníků bude atakovat hranici 3 tisíc a právě jejich počet určí, zda se organizátorům podaří vybrat kýžený jeden milion korun na charitativní účely.

„Nyní nám zbývá necelých třicet tisíc korun a pořád jsou volná startovní čísla,“ prozrazuje Nikola Mráčková z organizačního týmu RunTour. Pořadatelé věnují společně s Nadací České pojišťovny 100 Kč za každého přihlášeného běžce na konto zrakově postižených dětí z Nadace Leontinka. Za poslední dva roky takto darovali necelé dva miliony, nyní jsou blízko dalšímu významnému milníku.„Je skvělé, že se nám daří lidi zvednout z gauče nejen tím, že dělají něco pro své tělo, ale automaticky tak pomáhají potřebným,“ těší Mráčkovou. Ta bude společně se svými kolegy hostit doposud největší závod v historii RunTour. „Loni jsme v Praze rozběhli asi dva a půl tisíce lidí, teď se zdá, že jich bude ještě víc. Registrace stále běží na www.run-tour.cz, tak uvidíme, kam se čísla vyšplhají. Má být krásné počasí, takže zájem běžců stále stoupá,“ dodává.12063305_10153744317968128_214682270959470678_nPro všechny účastníky bude na Ladronce po celý den zábavný program, pro děti herní koutek s profesionálním hlídáním, pro dospělé hudební koncerty. Chybět nebudou ani známé tváře v čele s bavičem Kubou Kohákem. Podepsat se přijdou i hokejisté Sparty nebo basketbalistky USK Praha.

Veškerý program začne kolem 10. hodiny přímo u usedlosti Ladronka, vyvrcholení pak přijde s 12. hodinou, kdy startují dospělé závody. Více informací najdete na webu www.run-tour.cz, kde stále probíhají registrace.

Související obrázky:

CPA

Similar Articles