Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Omlazená Sparta potěšila fanoušky, Inter jasně přehrála!

Omlazená Sparta potěšila fanoušky, Inter jasně přehrála!

Mladý trenér Holoubek se nebál riskovat – Mužem zápasu byl Václav Kadlec, autor dvou gólů – De Boer: V prvních 25 minutách jsme utkání ztratili.

Po čtyřech nevydařených zápasech, zejména v derby se Slavií, odvolala Sparta trenéra Ščasného a vedení klubu dalo šanci jeho asistentu Holoubkovi, který je znám především jako úspěšný kouč sparťanské „devatenáctky“. A mladý, ambiciozní trenér se odvděčil.

Ve srovnání  proti  zápasu se Slavií  se rozhodl  pro čtyři změny v základní sestavě. Hlavně tým zařazením  Čermáka, Sáčka a Holzera omladil. Prostě se nebál riskovat,  a nelze tvrdit, že byl k tomu přinucen zraněním šesti hráčů.

A hlavně svým přístupem k hráčům, jejich hecováním v průběhu zápasu, a také v kabině, jak říkali hráči, dovedl tým znamenitě nabudit. Neměl mnoho času na vymýšlení nových herních variant, nicméně hráče na utkání dobře připravil.

Zejména od nich vyžadoval důraz, přesnou a hlavně rychlou rozehrávku. A bystré protiútoky, po vyčkávací taktice v první půlhodině, přivedly italskou obranu ke kolapsu. Dva góly Václava Kadlece v  7. a 25. minutě prakticky rozhodly. Připustil to i holandský trenér Interu de Boer, který dokonce mluvil o dárku domácím.

Mnoho nescházelo a Kadlec, nevídaně bojující po celém hřišti, mohl být autorem hatricku, když krátce po přestávce se uvolnil a jeho střela jen těsně minula branku. Mimochodem trenéru Holoubkovi se zdálo, že Kadlec vstřelí tři góly a v hotelu to hned ráno sděloval novému sparťanskému kanonýru. Ten se tomu jen usmíval a říkal, že maximálně v zápase dává dva góly.  A to také splnil!

Vítězství Sparty bylo jen chvilku  v ohrožení, když po jedné ze dvou výrazných chyb v obraně, kdy odkop Mazuchy se odrazil od Čermáka k italským hráčům a pak už měl Palacio volnou cestu ke snížení na 2:1.

V 75. minutě, o pouhé čtyři minuty později, kdy fauloval hostující Ranochia Dočkala, a po druhé žluté kartě musel hřiště opustit. A Dočkal, ústřední postava vítězů, z trestného kopu našel  v pokutovém území Mazucha, který hlavou přihrál před branku volnému Holkovi a ten už měl snadnou úlohu – 3:1.

Ovace  fanoušků mohly propuknout naplno, konečně viděli  Spartu v plném lesku!

Bylo to zasloužené vítězství srdnatě bojujících domácích fotbalistů, které  jasně Inter přehráli. Nemůže je snížit fakt, že trenér  Interu pro velkou vytíženost mužstva improvizoval v sestavě. To nakonec trenér Sparty, ale z jiného důvodu, taky. Jestliže trenér de Boer den přes zápasem hovořil, že Inter  postoupí ze skupiny Evropské ligy a případně by ji mohl i vyhrát, tak by  Inter nesměl mít tak průchodnou obranu, jakou se prezentoval na Letné. Po pravdě, u italského mužstva něco  málokdy vídaného.

Jak to viděli trenéři

„Tento zápas by mohl být odrazovým můstkem, abychom se chytili v lize. Nebál jsem se riskovat se zařazením mladých hráčů,  věděl jsem co od nich mohu očekávat. Měl jsem jen málo času na přípravu, ale i v krátké době se podařilo zapracovat na defenzívě a kladl jsem důraz na aktivní hru a důraz. Jako hlavní trenér mám od vedení klubu zadání na dva zápasy, po nedělním utkání v Brně se uvidí. Radost z vítězství kalí zranění Michala Kadlece a Martina Frýdka, který byl odvezen do nemocnice s podezřením na otřes mozku.  Ještě musím ocenit přístup Bořka Dočkala, ač nebyl po derby fit, chtěl hrát a  odvedl výborný výkon. Byl korunovaný přesným trestným kopem, z něhož padl  třetí gól. Nacvičování podobných situací v tréninku je nesmírně důležité,“ řekl po zápase spokojeně trenér David Holoubek.

Frank de Boer trenér Interu ( je v Interu druhý měsíc  a tak se nelze divit, že italsky mu musel napovídat asistent): „Je to pro mě další zklamání. Ačkoliv jsem musel provézt některé změny, neprofesionální přístup některých hráčů mě velmi zklamal. Vítězství Sparty bylo zasloužené, ovšem první dva góly jsme jí chybami v obraně darovali.  V obrat jsem věřil  za stavu 2:1, kdy jsme měli jednu velkou šanci k vyrovnání. Třetí gól, hned po vyloučení Ranocchia, však všechno zmrazil.“

AC Sparta Praha – FC Internazionale Milano 3:1 (2:0)

Branky: 7. a 25. V. Kadlec, 76. Holek – 71. Palacio. Rozhodčí: Dias – Tavares, Soares – Miguel, Martins. ŽK: Frýdek, Juliš, V. Kadlec, Pulkrab – Ranocchia. Diváci: 14 651.

Sparta: Koubek – Karavaev, Mazuch, Holek, Michal Kadlec (73. Pulkrab) – Čermák (87. Lafata), Frýdek (66. Juliš), Sáček, Holzer – Dočkal – V. Kadlec. Trenér: Holoubek.

Inter: Handanović – D’Ambrosio (56. Ansaldi), Ranocchia, Murillo, Miangue – Gnoukouri (70. Icardi), Banega, Felipe Mělo – Candreva (63. Perišić), Palacio, Éder. Trenér: Boer.

ČTSA(ph), foto sp.,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru