Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavia udolala nováčka z Karviné 1:0, v 77.minutě rozhodl Mešanovič

Slavia udolala nováčka z Karviné 1:0, v 77.minutě rozhodl Mešanovič

Po příchodu trenéra Šilhavéh do Edenu  vyhráli slávisté už třetí zápas za sebou. V sobotu se na vítězství 1:0 v 9. kole Pojištění.cz liga pořádně zapotili a vyhráli gólem střídajícího Mešanoviče až třináct minut před koncem zápasu.

Červenobílí nepodali tak dobrý výkon jako proti Spartě. Měli sice většinu zápasu navrch, ale nepřesností v útočných akcích byla Karviná velmi dlouho v naději na remízu.  Hosté nejenže dobře bránili a znamenitě řešil spletité situace jejich nejlepší hráč, zkušený brankář Laštůvka, přesto nejednou nebezpečně zaútočili.

Byli z prohry velmi zklamáni, předpokládali, že slávisté po derby a  pohárovém duelu v Chrudimi nebudou zcela fit. V tom se však mýlili, slávisté mají nyní široký kádr a dost schopných hráčů ke střídání. A trenér si může dovolit nezařadit nejdražší letní posilu van Kessela ani mezi náhradníky.

Slavia, která začala se základní sestavou jako na Spartě, vyhrála zaslouženě. I když se jim hra nedařila, tak urputně bojovali a nakonec se jim  jejich úsilí vyplatilo.

Trenéru Šilhavému také přálo štěstí se střídáním. Po akci  Šventa se trefil střídající Mešanovič, který přišel na hřiště  krátce po přestávce, padl jediný gól zápasu, kdy Švento, který střídal v 69. minutě, centroval a Mešanovičovu první střelu  Laštůvka vyrazil ke Škodovi, který míč přiťukl bosenskému útočníku na jeho střelu z několika kroků už byl brankář hostí bezmocný.

Trenér vítězů Šilhavý po zápase na tiskovce zdůraznil, že to bylo těžší utkání než předpokládal.“ Chtěli jsme potvrdit dobrý výsledek z derby. Vítězství je cenné, přestože jsme se na něj hodně nadřeli. Oceňuji charakter týmu, proto jsme nakonec zápas zvládli. Musím vyzdvihnout hru soupeře, hrál takticky, fotbalově.“

Trenér  Karviné Weber: „Bohužel, závěr utkání nám nevyšel. Je to už třetí zápas venku, který jsme prohráli. Nicméně musím pochválit hráče, odvedli dobrý výkon, měli však více střílet. Škoda, že dalekonosná střela Jurča krátce před koncem neskončila v brance.“

SK Slavia Praha – MFK Karviná 1:0 (0:0)

Branka: 77. Mešanovič. Rozhodčí: Machálek – Urban, Fišer. ŽK: Barák, Frydrych – Košťál. Diváci: 6 513. Hráči utkání: Mešanovič – Laštůvka.

Slavia Praha: Pavlenka – Frydrych, Bílek, Deli, Bořil – Ngadeu – Mingazov, Hušbauer, Barák (57. Mešanovič), Zmrhal (69. Švento) – Škoda (88. Souček). Trenér: Šilhavý.

Karviná: Laštůvka – Dreksa (87. Galuška), Košťál, Hošek, Zelený – Janečka, Šisler – Moravec, Budínský, Puchel (54. Eismann) – Jurčo. Trenér: Weber.

Čtsa, ph., foto sl.,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru