Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Trenér Karel Jarolím po zápase: „Jsem strašně zklamaný“

Trenér Karel Jarolím po zápase: „Jsem strašně zklamaný“

Trenér české reprezentace Karel Jarolím byl po remízovém zápase velmi zklamaný, zejména z toho, jak jeho svěřenci vstoupili do kvalifikace o účast na mistrovství světa 2018.

Byl si vědom toho, že bezbrankovou remízou s Ázerbájdžánem se boj o postup hodně zkomplikoval. Současně ho dost mrzí, že se mužstvu nedaří střelecky prosadit. Přesto věří, že se to v příštím zápase s Norskem zlomí. „Jsem strašně zklamaný a zároveň to nesu těžce. Budeme dělat proto maximum, abychom to napravili a příště to zvládli, což by nám hodně pomohlo se chytnout do dalších zápasů,“ řekl po zápase Jarolím.

Češi začali proti Ázerbájdžánu dobře, vypracovali si několik šancí, ale potvrdili své střelecké trápení a ve třetím zápase kvalifikace opět nedali gól. Tím jsou společně s Kyprem ze všech devíti skupin, kteří ještě nedali gól. „Jsem přesvědčen, že v některých brankových situacích jsme si vypracovali slibnou šanci. Například Škoda to mohl řešit úplně jinak, Skalákovu tvrdou střelu gólman vychytal, jenže hlavičky byly nepřesné a chybělo finální gólové zakončení,“ konstatoval Jarolím.

„Ve dvou remízových utkáních jsme hráli na dva útočníky, přesto jsme vyšli gólově naprázdno. Zejména nám chybí rychlé průnikové přihrávky, současně vymyslet něco chytrého a zejména se prosazovat v souboji jeden na jednoho,“ řekl kouč k hlavním nedostatkům. „Nezbývá nám než věřit, že to určitě zlomíme. Takže musím věřit, že budou hráči podávat kvalitní výkony v klubu, které se promítnou v reprezentaci. Přál bych si, aby se ofenzivní hráči gólově rozstříleli,“ prohlásil Jarolím.

Českému týmu nepomohlo ani sedm změn v základní sestavě, které udělal trenér Jarolím po sobotní prohře 0:3 v Německu. „Chtěli jsme poslat do zápasu čerstvé hráče, kteří měli dostatek energie a současně si o to řekli svými výkony ve svých klubech. Jsme v současné době ve fázi poznávání a skládání nového mužstva. Každého hráče, který je v reprezentační nominaci neustále sledujeme, jenže když ho v zápasech neuvidíme, tak ho nemůžeme povolat, neboť nemáme jistotu, že na to má,“ uvedl Jarolím.

Zatím se rozhodl kouč národního týmu kvalifikaci neodepsat, ale soustředit se zejména na budoucnost, protože věří, že se tým ještě chytne. „Nemám rád dlouhodobé výhledy, jenže nevím, co bude za čtrnáct dní, takže si nemohu naplánovat něco na další roky. Přesto budeme dělat maximum, abychom to napravili, zároveň se z neúspěchu oklepali,“ dodal.

Čtsa, kc, foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru