Nacházíte se
Úvodní stránka > Ostatní > Češi jsou obávanými soupeři MS v aerobiku: Po zlatu touží Citová i Zahradníčková

Češi jsou obávanými soupeři MS v aerobiku: Po zlatu touží Citová i Zahradníčková

Je už téměř tradicí, že Češi se poslední léta perou o přední příčky na světových šampionátech v aerobiku. A zpravidla je sbírají ve velkém – naposledy získali 19 zlatých, 8 stříbrných a 6 bronzových kovů!

websize_adela_citova_ziskala_zlato_v_kategorii_dospelych_zenPatříme mezi špičku spolu s Australany, Němci a Rusy. Kdo letos získá medaile, se ukáže 18. až 21. října 2016 ve Vídni na Mistrovství světa ve sportovním aerobiku. Naším želízkem v ohni je mladinká držitelka zlaté medaile z MČR Adéla Citová a nastoupí i zkušená Kristýna Zahradníčková.

Na světové mistrovství ve sportovním aerobiku, fitness a Hip Hop Unite do Vídně míří na 1 400 závodníků. Dramata se očekávají ve všech kategoriích, ostře sledovaná však bude zejména kategorie dospělých žen. S držitelkou zlata Australankou Allirou Bull se totiž rozhodně budou chtít utkat perfektními sestavami obě naše špičkové závodnice – Adéla Citová, čerstvá držitelka zlaté medaile z mistrovství České republiky a stříbrná z mistrovství Evropy, a také Kristýna Zahradníčková, zkušená závodnice s velkou sbírkou medailí. Zajímavostí je, že obě reprezentují stejný klub – Fitness Studio Louny.

„Loňské mistrovství se neslo ve znamení souboje mezi australskými a českými závodníky v královské disciplíně žen – a to v kategorii dospělých, kadetek i juniorek. Letos tomu bude pravděpodobně stejně. Stejně silnou pozici máme v kategorii trií, kdy našimi největšími soupeřkami budou nejspíš tradičně závodnice z Belgie a Finska,“ říká Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

V dospělých kategoriích bude velmi očekávaný souboj ve Fitness step grande, v němž se budou snažit už po sedmé (!) obhájit nejvyšší titul naše mistryně z Oxygenu Příbram. A každoročně očekávanou událostí bývají na mistrovství také perfektní výkony Čechů v kategorii juniorů a kadetů, v nichž jsme léta světovou špičkou. Silné pozice pak mají čeští závodníci také v nové atraktivní kategorii Aerobic group performance, v níž loni získali zlatou medaili.

„Naší velkou výhodou je obrovská základna závodníků a výborní choreografové i trenéři. Čeští reprezentanti vynikají především v technickém provedení a další skvělé sestavy jistě předvedou i na Mistrovství světa ve Vídni,” uzavírá Jana Havrdová.

Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz patří mezi nejaktivnější sportovní svazy v ČR.

Sdružuje na 80 sportovních klubů, 2 500 aktivních členů a každoročně pořádá přibližně 40 sportovních soutěží. Jeho reprezentační týmy patří mezi nejúspěšnější na světě. Je nejstarší vzdělávací organizací v oblasti fitness a zaštiťuje celorepublikové osvětové projekty Děti na startu a Česko se hýbe. Více na www.fisaf.cz

Pravidelné zpravodajství z MS najdete na www.fisaf.cz a na https://www.facebook.com/fisaf.cz/?fref=ts

Jak se čeští závodníci připravují na MS, se dočtete zde: http://fisaf.cz/jak-se-pripravuji-ceske-spicky-na-ms-ve-sportovnim-aerobiku/

Fotografie v tiskové kvalitě najdete zde (foto JAROSLAV APPELTAUER): https://www.dropbox.com/sh/3cwv0xt8xjg90f4/AABXwP9DljbpsINqeB-cSYeEa?dl=0

Zuzana Rybářová,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru